Monthly Archives: Φεβρουαρίου 2024

Η μοναξιά είναι από χώμα, της Μάρως Βαμβουνάκη

Έρχεται η ώρα που θα λυτρωθώ από σένα! Και θα λυτρωθώ από σένα αγαπώντας σε περισσότερο, με της αγάπης το άμετρο μέτρο που είναι η περισσία.

Έρχεται η ώρα που δεν θα σε παίρνω από πίσω σα σκύλος, που δεν θα σε κατασκοπεύω με τη σκέψη, που δε θα σε πολιορκώ με υποθέσεις, που δε θα στήνω αγανακτισμένους διαλόγους στο μυαλό μου μαζί σου τις νύχτες, που δεν θα αγωνιώ για την εντύπωση που σου δίνω.

Θα σ’ αγαπώ τόσο που δεν θα σε απαιτώ δικιά μου. Να είσαι μόνο καλά εσύ χωρίς να ψάχνομαι πόσο καλά είμαι εγώ από το καλά σου. Η καταπληγιασμένη μου φιλαυτία άρχισε να ζαρώνει και να σκύβει κι εγώ αρχίζω να βλέπω εσένα πίσω της και να μπορώ να σε αγαπήσω. Συνεχίστε την ανάγνωση


(Ε)ν τη (Ρ)οή της (Γα)ίας έρχεται η εργασία

(Ε)ν τη (Ρ)οή της (Γα)ίας έρχεται η εργασία. Η οντική εργασία είναι η εκ του βάθους του Είναι ανακατανομή δυνάμεων ώστε να προχωρήσει η εξωτερίκευση της εσωτερικότητος του όντος. Ώστε λοιπόν όλα γύρω μας είναι Εργασία διότι όλα είναι γήϊνη ροή, η γη συμμετέχει με τις δυνάμεις της στο οντολογικό γίγνεσθαι. Συλλήβδην η Ελληνική στιγμή συμμετέχει της εργασίας διότι η Ελληνικότητα είναι η αποτύπωσις της εργώδους εκτύλιξης του Όντος.

Συνεχίστε την ανάγνωση


To μυστικό της επιτυχίας: Στάσου με ίσια την πλάτη και όρθιους τους ώμους

Το να στέκεσαι με ίσια την πλάτη και όρθιους τους ώμους συνεπάγεται να αποδέχεσαι την τρομερή ευθύνη της ζωής με τα μάτια ανοιχτά. Συνεπάγεται να αποφασίζεις να μεταμορφώσεις οικειοθελώς το χάος των δυνατοτήτων σε μια τακτική κατοικήσιμη πραγματικότητα. Συνεπάγεται να υιοθετείς το βάρος της άβολης ευαλωτότητας και να αποδέχεσαι το τέλος του ασυνείδητου Παραδείσου της παιδικής ηλικίας, όταν μόνο αμυδρά καταλάβαινες το πεπερασμένο και τη θνητότητα.

Συνεπάγεται ότι αναλαμβάνεις οικειοθελώς τις απαραίτητες θυσίες για να δημιουργήσεις μια παραγωγική και γεμάτη νόημα πραγματικότητα (συνεπάγεται ότι πράττεις ώστε να ικανοποιήσεις τον Θεό, για να το μεταφράσουμε σε μια αρχαία γλώσσα).

Το να στέκεσαι με την πλάτη ίσια και τους ώμους όρθιους σημαίνει ότι κατασκευάζεις την κιβωτό που προστατεύει τον κόσμο από την πλημμύρα, οδηγείς τον λαό σου μέσα από την έρημο αφού έχει ξεφύγει από την τυραννία, φεύγεις από ένα άνετο σπίτι και μια χώρα, και ότι λες τα προφητικά λόγια σε αυτούς που αγνοούν τις χήρες και τα παιδιά. Συνεπάγεται ότι επωμίζεσαι τον σταυρό που δείχνει το Χ, το σημείο όπου το Εσύ συναντά το Είναι με τρόπο τόσο τρομακτικό.

Συνεπάγεται ότι ξαναρίχνεις τη νεκρή, άκαμπτη και υπερβολικά τυραννική τάξη στο χάος από το οποίο δημιουργήθηκε, σημαίνει ότι αντέχεις την ανασφάλεια που επέρχεται και δημιουργείς, στη συνέχεια, μια καλύτερη, πιο παραγωγική και με περισσότερο νόημα τάξη.

Έτσι, δώσε μεγάλη προσοχή στη στάση σου. Σταμάτα να περπατάς σκυφτός. Πες αυτό που σκέφτεσαι. Πρόβαλε τις επιθυμίες σου, σαν να τις δικαιούσαι – τουλάχιστον όσο τις δικαιούνται και οι άλλοι. Περπάτα ευθυτενής και κοίτα με ειλικρίνεια μπροστά. Τόλμα να είσαι επικίνδυνος. Βοήθα τη σεροτονίνη να ρέει άφθονη μέσα από τις νευρικές οδούς που αποζητούν με απελπισία την ηρεμιστική της επίδραση.

Οι άνθρωποι, και μαζί με αυτούς και εσύ, θα αρχίσουν να υποθέτουν ότι είσαι ικανός και αρκετός (ή τουλάχιστον δεν θα συμπεραίνουν αμέσως το αντίθετο). Καθώς ενθαρρύνεσαι από τη θετική ανταπόκριση που λαμβάνεις πλέον, θα αρχίσεις να έχεις λιγότερο άγχος. Θα σου είναι πιο εύκολο να προσέξεις τις υπόρρητες κοινωνικές πληροφορίες που ανταλλάσσουν οι άνθρωποι όταν επικοινωνούν. Οι συζητήσεις θα ρέουν καλύτερα, με λιγότερες αμήχανες παύσεις.

Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο πιθανό να γνωρίσεις κόσμο, να αλληλεπιδράς μαζί τους και να τους εντυπωσιάζεις. Όταν γίνεται αυτό, όχι μόνο αυξάνονται οι πιθανότητες να σου συμβούν καλά πράγματα – αλλά, επιπλέον, θα αισθάνεσαι και καλύτερα όταν αυτά τα καλά πράγματα όντως συμβαίνουν.

Έτσι, καθώς θα έχεις δυναμώσει και θα έχεις ενθαρρυνθεί, ίσως να επιλέξεις να αποδεχτείς το Είναι και να επιχειρήσεις την επέκταση και τη βελτίωσή του. Έτσι, καθώς θα έχεις δυναμώσει, ίσως να μπορείς να σταθείς, ακόμη και όταν κάποιος αγαπημένος σου είναι άρρωστος, ακόμη και αν χάσεις κάποιο γονιό σου, και να επιτρέψεις στους άλλους να βρουν τη δύναμη μαζί σου, όταν, διαφορετικά, θα τους κατέκλυζε η απελπισία. Καθώς θα έχεις ενθαρρυνθεί, θα ξεκινήσεις το ταξίδι της ζωής σου, θα αφήσεις το φως σου να λάμψει στον λόφο του παραδείσου και θα ακολουθήσεις το πεπρωμένο που σου αξίζει. Τότε μπορεί να αρκεί το νόημα της ζωής σου ώστε να κρατήσεις μακριά την καταστροφική επίδραση της απελπισίας για τη θνητότητά σου.

Τότε θα μπορείς να αποδεχτείς το φρικτό βάρος του Κόσμου και να βρεις χαρά. Εμπνεύσου από τον νικητή αστακό, με τα 350 εκατομμύρια χρόνια της πρακτικής του σοφίας. Στάσου με ίσια την πλάτη και όρθιους τους ώμους.

Απόσπασμα από το διεθνές bestseller του Jordan B. Peterson «Δώδεκα κανόνες για τη ζωή: ένα αντίδοτο για το χάος» από την Key Boοks. 

πηγή: https://enallaktikidrasi.com/


Κουράστηκε να υποφέρει, όχι να ζει απ’ όσα τα μάτια αντιλαμβάνονται στη διαδρομή της αποστολής της κι ακόμα εκτίει την ποινή της όμορφης επιφάνειας |SearchingTheMeaningOfLife

Έργο έκθεσης μοντέρνας τέχνης στην Θεσσαλονίκη Ιούνιος 2017

Και πάλι γελά η καρδιά (!)
σαν σε συναντά
σε φωτογραφία ανάμεσα σ’ άλλους
κι ας μην κατάφερες να υπερασπιστείς
όσα σου χάρισε
Πώς μπορεί;!
Κουράστηκε να υποφέρει, όχι να ζει
απ’ όσα τα μάτια αντιλαμβάνονται
στη διαδρομή της αποστολής της
κι ακόμα εκτίει την ποινή
της όμορφης επιφάνειας
Τί κι αν συγχωρεί;
Δίχως δική σου αυτοκριτική,
επιείκεια,
απόσυρση του «κατηγορώ»
και συγχώρεση εαυτού… κι άλλων
Καμία πρόοδος
Έτσι συνεχίζει… με αγάπη από τον πυρήνα
που υπερτερεί όλων
να αφαιρεί αγκάθια
από καρδιές

Περιλαμβάνεται στο ebook «Γραφές» FOR MOBILE (ISBN: 9781005583699)

by SearchingTheMeaningOfLife

Για περισσότερα :
www.stixoi.info
www.poemhunter.com
www.wattpad.com
www.smashwords.com

www.easywriter.gr
www.goodreads.com
www.scribd.com
www.kobo.com
itunes.apple.com
www.overdrive.com
www.barnesandnoble.com


ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ του Βασίλι Μποροντίν

heart_clouds_sky.jpg

photo by Johnny Di

ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
του Βασίλι Μποροντίν

(μτφρ: Ξένια Καλαϊτζίδου)

άδειο καλοκαίρι κουκουτσιού από κεράσι
σε πορσελάνινο μπολάκι κάθεσαι και φτύνεις
ντριν
ντριν
ντριν
πάρε προσεκτικά αγκαλιά
αυτό το σύννεφο γεμάτο αίμα
και μαζί σου
κουβάλα το
πολύ πολύ μακριά

πηγή: https://1-2.gr/

 


Όχι θεραπεία με αναμνήσεις, λοιπόν, μια θεραπεία των αναμνήσεων, να τι ακριβώς χρειαζόμουν, συνέχισα. «Έτσι προέκυψε το βιβλίο. Έγραφα για να θεραπεύσω και να θεραπευτώ». | Χρήστος Αστερίου

Άγαλμα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων~photo by ChrisTsik

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Η θεραπεία των αναμνήσεων» του Χρήστου Αστερίου

Ο χρόνος κυλάει παρασύροντας τις ζωές μας όπως ένα τρένο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κλεισμένοι στην προσωπική μας κουκέτα, εμείς διατηρούμε την ψευδαίσθηση μίας παροντικής ακινησίας που απλώς διαιωνίζεται. Όσο η θέα του τοπίου χάνεται έξω από τα κατεβασμένα παράθυρα, συνεχίζουμε τη διαδρομή σίγουροι πως τίποτα ποτέ δεν θα τελειώσει: η τέλεια αυταπάτη.

Το χιούμορ είναι η βαλβίδα που αφήνει όλο τον ατμό να βγει από τη χύτρα. Εξισορροπεί καταστάσεις. Πιστέψτε με, η ζωή θα ήταν αβάσταχτη χωρίς αυτό. Αν έλειπε το χιούμορ, ειδικά από μια χώρα όπως η Αμερική, οι μισοί από μας θα είχαν καταλήξει στη φυλακή και οι άλλοι μισοί στο τρελάδικο. Δεν έχω καμία αμφιβολία! Συνεχίστε την ανάγνωση


Καθαρή παρατήρηση σημαίνει αποδοχή και αποδοχή σημαίνει αγάπη

Το εγώ φοβάται την αγάπη και την κενότητα, την απουσία οποιασδήποτε κριτικής και ερμηνείας, γι’ αυτό και πάντα η προσοχή του είναι εστιασμένη στην επίκριση.

 

Ύπουλα επιχειρεί να μας πείσει πως μόνο αν επισημαίνουμε τις δικές μας αδυναμίες μπορούμε να τις διορθώσουμε. Μας σπρώχνει σε μια συνεχή αυτοεπίκριση με απώτερο στόχο την εξέλιξή μας! Εφόσον όμως οι αδυναμίες αφορούν το εγώ, η ενασχόληση μαζί τους είναι ενασχόληση με το εγώ που μας παρουσιάζει πάντα κάτι νέο, ώστε συνεχώς να ψάχνουμε και να μη βρίσκουμε. Εκείνοι που αποπειρώνται να ελέγξουν τις σκέψεις τους με άλλες σκέψεις

Στην πραγματικότητα σταματάμε να ελέγχουμε τις σκέψεις μας, όχι όταν στη θέση της αρνητικής σκέψης βάλουμε μια θετική, αλλά όταν μεταβούμε στην περιοχή της μη σκέψης, στην κατάσταση του παρατηρητή. Συνεχίστε την ανάγνωση


Πώς ένας όμορφος χώρος μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου

Έχω αποκτήσει τη φήμη ανθρώπου που ενθαρρύνει τους άλλους να συμμαζέψουν το δωμάτιό τους. Ίσως να οφείλεται στο ότι βλέπω πολύ σοβαρά αυτήν την τετριμμένη συμβουλή και στο ότι ξέρω ότι είναι πολύ πιο δύσκολη αποστολή απ’ ό,τι φαίνεται. Παρεμπιπτόντως, εδώ και τρία χρόνια περίπου προσπαθώ χωρίς μεγάλη επιτυχία να συμμαζέψω το δικό μου δωμάτιο – δηλαδή το γραφείο του σπιτιού μου (το οποίο σε γενικές γραμμές διατηρώ σε σχετικά άψογη κατάσταση).

Η ζωή μου βυθίστηκε σε τέτοιο χάος το εν λόγω χρονικό διάστημα εξαιτίας των πολλαπλών αλλαγών που βίωσα –πολιτικές διενέξεις, στροφή στην καριέρα μου, ατέλειωτα ταξίδια, βουνά αλληλογραφίας, διαδοχικές ασθένειες– ώστε απλούστατα πελάγωσα. Η αποδιοργάνωση οξύνθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι με τη γυναίκα μου είχαμε μόλις ολοκληρώσει την ανακαίνιση μεγάλου μέρους του σπιτιού μας, και ό,τι δεν έβρισκε τη σωστή του θέση κατέληγε στο γραφείο μου.

Κυκλοφορεί ένα μιμίδιο στο διαδίκτυο που με κατηγορεί για υποκρισία εξαιτίας ενός καρέ απομονωμένου από κάποιο βίντεο που γύρισα στο γραφείο μου, όπου στο βάθος διακρίνεται αρκετή ακαταστασία (όχι ότι κι εγώ ο ίδιος δείχνω σε πολύ καλύτερη κατάσταση). Ποιος νομίζω ότι είμαι και κάθομαι και λέω στους άλλους να συμμαζέψουν τον χώρο τους πριν επιχειρήσουν να βάλουν σε τάξη τον υπόλοιπο κόσμο, τη στιγμή που καταπώς φαίνεται αδυνατώ να το κάνω εγώ ο ίδιος; Η συγκεκριμένη ένσταση έχει ιδιαίτερη επικαιρότητα και νόημα, καθώς επί του παρόντος δεν έχω βάλει σε τάξη τη ζωή μου και το δίχως άλλο αυτό καθρεφτίζεται στην κατάσταση που επικρατεί στο γραφείο μου.

Λόγω των ταξιδιών μου, κάθε μέρα συσσωρεύονταν όλο και περισσότερα και όλα συγκεντρώνονταν γύρω μου. Επικαλέστηκα εξαιρετικές περιστάσεις και κατάφερα να βάλω μια τάξη σε πολλά άλλα πράγματα την εποχή που το γραφείο μου εξόκειλλε, μολαταύτα και πάλι έχω την ηθική υποχρέωση να μπω εκεί μέσα και να διορθώσω την κατάσταση. Και το θέμα είναι ότι δεν θέλω απλώς να μαζέψω τις ακαταστασίες. Θέλω επίσης να το ομορφύνω: να ομορφύνω τον χώρο μου, το σπίτι μου και κατόπιν, ίσως, με όποιον τρόπο μπορέσω, την κοινότητα. Ένας Θεός ξέρει πόσο το χρειάζεται.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να φτιάξεις κάτι όμορφο, αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο. Αν μάθεις να κάνεις κάτι στη ζωή σου πραγματικά όμορφο –έστω και ένα πράγμα–, τότε έχεις εδραιώσει μια σχέση με το κάλλος. Από εκεί μπορείς να αρχίσεις να επεκτείνεις αυτήν τη σχέση και σε άλλα στοιχεία της ζωής σου και του κόσμου. Κι αυτό αποτελεί πρόσκληση για μέθεξη με το θείο. Πρόκειται για επανασύνδεση με την αθανασία της παιδικής ηλικίας και με τη γνήσια ομορφιά και το μεγαλείο του Είναι που δεν βλέπεις πια. Κι αυτό απαιτεί τόλμη.

Όποιος καταπιάνεται με τις εικαστικές τέχνες (και τη λογοτεχνία και τις ανθρωπιστικές σπουδές), το κάνει για να εξοικειωθεί με τη συλλογική σοφία του πολιτισμού μας. Είναι πολύ καλή ιδέα –πραγματική αναγκαιότητα, θα λέγαμε–, γιατί η ανθρωπότητα προσπαθεί εδώ και αιώνες να δώσει απάντηση στο ερώτημα πώς πρέπει να ζούμε. Το απότοκο αυτής της αναζήτησης είναι παράξενο αλλά και ασύλληπτα πλούσιο, επομένως γιατί να μην το χρησιμοποιήσεις ως οδηγό; Η οπτική σου θα διευρυνθεί και τα σχέδιά σου θα γίνουν εκτενέστερα. Θα λάβεις υπ’ όψιν τους άλλους ευφυέστερα και πληρέστερα.

Θα φροντίσεις τον εαυτό σου πιο αποτελεσματικά. Θα αποκτήσεις βαθύτερη κατανόηση του παρόντος, καθώς είναι ριζωμένο στο παρελθόν, και θα εξαγάγεις συμπεράσματα πολύ πιο προσεκτικά. Επίσης θα αρχίσεις να αντιμετωπίζεις το μέλλον σαν μια περισσότερο απτή πραγματικότητα (καθώς θα έχεις αναπτύξει ακριβέστερη αίσθηση του χρόνου) και θα είναι λιγότερο πιθανό να το θυσιάσεις στον βωμό παρορμητικών απολαύσεων.

Θα αναπτύξεις εμβρίθεια, σοβαρότητα και πραγματική σύνεση. Θα εκφράζεσαι με μεγαλύτερη ακρίβεια και οι άλλοι θα τείνουν να σε ακούν και να συνεργάζονται μαζί σου με παραγωγικό τρόπο, ενώ το ίδιο θα κάνεις κι εσύ απέναντί τους. Θα γίνεις περισσότερο ο εαυτός σου και λιγότερο ένα ανιαρό και άμοιρο θύμα των κοινωνικών πιέσεων, της μόδας, των τάσεων του συρμού και της ιδεολογίας.

Αγόρασε ένα έργο τέχνης. Βρες κάποιο που σου μιλάει και απόκτησέ το. Αν είναι γνήσιο καλλιτεχνικό δημιούργημα, θα εισβάλει στη ζωή σου και θα την αλλάξει. Ένα αληθινό έργο τέχνης συνιστά παράθυρο στο υπερβατικό, κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεσαι στη ζωή σου, επειδή εσύ ο ίδιος είσαι ένα πεπερασμένο και περιορισμένο ον, περιχαρακωμένο στην άγνοιά του.

Αν δεν μπορέσεις να συνδεθείς με το υπερβατικό, δεν θα βρεις τη δύναμη να υπερισχύσεις όταν οι προκλήσεις της ζωής αποδειχθούν τρομακτικές. Χρειάζεται να εδραιώσεις έναν σύνδεσμο με κάτι που είναι πέρα από σένα, σαν άνθρωπος ριγμένος στη θάλασσα που παλεύει με τα κύματα και χρειάζεται επειγόντως σωσίβιο, και ένας τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να προσκαλέσεις το κάλλος στη ζωή σου.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι ανάγκη να κατανοήσουμε τον ρόλο της τέχνης και να πάψουμε να την έχουμε στο μυαλό μας σαν μια προαιρετική επιλογή, σαν πολυτέλεια ή, ακόμη χειρότερα, σαν ακκισμό. Η τέχνη είναι το υπόβαθρο του ίδιου του πολιτισμού. Είναι το θεμέλιο της διεργασίας με την οποία πετυχαίνουμε την ψυχολογική ενότητα του εαυτού μας και εδραιώνουμε παραγωγική ειρήνη με τους άλλους.

Όπως λένε, «ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος» (Κατά Ματθαίον 4:4). Πολύ σωστά. Δεν ζούμε μονάχα με ψωμί, ζούμε με λογοτεχνία, ζούμε με τέχνη. Δεν είναι δυνατό να ζήσουμε χωρίς κάποια σύνδεση με το θείο στοιχείο –και το κάλλος είναι αυτό ακριβώς–, γιατί χωρίς αυτό η ζωή είναι αβάσταχτα σύντομη, θλιβερή και τραγική.

Και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε καταπώς πρέπει και να προσανατολιστούμε στον κόσμο καταπώς πρέπει, χωρίς να καταστρέφουμε διάφορα πράγματα, μεταξύ των οποίων και τον εαυτό μας – και η ομορφιά μπορεί να μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε το θαύμα του Είναι και να μας δώσει το κίνητρο να αναζητήσουμε την ευγνωμοσύνη εκεί που σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να τείναμε προς την ολέθρια μνησικακία.

Απόσπασμα από το διεθνές bestseller του Jordan B. Peterson “Πέρα από την τάξη” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

πηγή: https://enallaktikidrasi.com/


Χειρόγραφα που κρύβει το Βατικανό αποκαλύπτουν: «Το ανθρώπινο ον έχει υπερφυσική δύναμη»

Βρέθηκε στην Αίγυπτο το 1910, αγοράστηκε, μαζί με άλλα χειρόγραφα, από το JP Morgan το 1911.

Σήμερα, πολλοί ζουν στο έλεος των πνευματικών δυνάμεων των θρησκειών της μόδας, των κινήσεων της Νέας Εποχής, παραδίδοντας τη δύναμη του δικού τους πεπρωμένου στα χέρια οποιουδήποτε άλλου όντος.

Ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο δονήσεις και το σώμα μας αποτελείται από αυτές τις δονήσεις ενέργειας που εκπέμπουμε συνεχώς.
Eπιστημονικά πειράματα έχουν δείξει ότι το DNA μας αλλάζει με τη συχνότητα που παράγεται από τα συναισθήματα και τα συναισθήματά μας, δηλαδή τις δονήσεις. Αυτό μας δείχνει έναν νέο τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα, έχουμε τη δύναμη να συνδέουμε με όλη τη δημιουργία μέσω του DNA που δημιουργεί μικρά πεδία στρέψης, τα οποία με τη σειρά του δημιουργούν μικρές διαστατικές πύλες που ονομάζονται RingHoles. Από αυτές τις πύλες προέρχεται μια ισχυρή ενέργεια που είναι μέρος μας. Συνεχίστε την ανάγνωση


ώρα να σταματήσετε να σπαταλάτε τη ζωή σας

Μουσείο Τρένων Θεσσαλονίκης ~ 2019

Αντίθετα, βρείτε μια ισορροπία.

[Φαντάσου αυτό]

Εάν ένας συνάδελφος ερχόταν στο γραφείο σας, έπαιρνε το πορτοφόλι σας και αφαιρούσε 10 ευρώ χωρίς να σας ρωτήσει, θα εξοργιζόσασταν? Ωστόσο, εάν κάποιος συνάδελφος σας ερχόταν και άρχιζε να σας ρωτάει για το πώς πέρασε το Σαββατοκύριακο σας, θα σας άρεσε κιόλας.

Στο πρώτο σενάριο, κάποιος πήρε 10 ευρώ από τα χρήματά σας. στο δεύτερο, κάποιος πήρε δέκα λεπτά από το χρόνο σας. Μπορείτε πάντα να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, αλλά ποτέ δεν θα κερδίσετε περισσότερο χρόνο.

Κάνουμε παρόμοια πράγματα στον εαυτό μας. Νιώθουμε ενοχές αν βγούμε έξω και ξοδέψουμε χρήματα σε μια νέα συσκευή για να διαπιστώσουμε ότι μετά από μερικές εβδομάδες δεν χρησιμοποιούμε πλέον τη συσκευή. Αλλά δεν σκεφτόμαστε τίποτα για να περάσουμε δύο ώρες σέρνοντας στις ροές των κοινωνικών μας μέσων, κοιτάζοντας …τίποτα συγκεκριμένο.

Για πολλούς, ισχύει η πεποίθηση ότι τα χρήματα είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας είναι ο χρόνος. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχετε αν δεν έχετε χρόνο να τα απολαύσετε. Δεν θα μπορέσετε ποτέ να πάρετε μαζί σας τα χρήματά σας όταν τελικά τελειώσει ο χρόνος. Συνεχίστε την ανάγνωση


The "Shaolin" of the scissors

Hairsalon daily "battles"and deep meanings.

Katerina Dimopoulou

Writer - Copy editor

ThinkAlternative

Views, Opinions, Suggestions

The Fairy Blog

by Sophy Dokou

Calinicos Era gathering

A vision for an extra ordinary need of humanity to produce again great investors who dedicated reduce worlds problems with their ideas

Το site των φοιτητών

Education - Opportunities - Life