Daily Archives: 17 Μαΐου , 2024

RNA: «Αθάνατα» μόρια ανακαλύφθηκαν στον εγκέφαλο

Μόρια RNA που διατηρούνται για μια ζωή φαίνεται πως συμμετέχουν σε έναν αντιγηραντικό μηχανισμό του νευρικού συστήματος. Τα ευρήματα ίσως έχουν σημασία για την αντιμετώπιση νόσων όπως η Αλτσχάιμερ.

Ένας βασικός κανόνας της Βιοχημείας δείχνει να καταρρίπτεται μετά την ανακάλυψη μορίων RNA που διατηρούνται για μια ζωή στον εγκέφαλο του ποντικού, πιθανότατα και του ανθρώπου.

Το «αθάνατο» RNA, λένε οι ερευνητές που το ανακάλυψαν, φαίνεται πως φρενάρει τη γήρανση των νευρώνων και ίσως προσφέρει νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση εκφυλιστικών νόσων όπως η Αλτσχάιμερ.

Στο ανθρώπινο σώμα, λίγα πράγματα μένουν σταθερά στην πορεία του χρόνου. Βιομόρια αποδομούνται και ανακυκλώνονται, τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται και οι ιστοί ανανεώνονται συνεχώς.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, όπως τα περισσότερα κύτταρα της καρδιάς, του παγκρέατος και του νευρικού συστήματος, τα οποία διατηρούνται κυριολεκτικά για μια ζωή.

Η ανθεκτικότητα αυτών των κυττάρων στη γήρανση δεν έχει μόνο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, καθώς τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα όπως οι νόσοι του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ δεν αποκλείονται να συνδέονται με αστοχίες αυτού του μηχανισμού άμυνας. Συνεχίστε την ανάγνωση


Ο παράδεισός του κατοικείται από εκείνους που αγάπησε πολύ με μιαν άσβεστη αγάπη, εκείνο το ιερό αίσθημα που δεν πεθαίνει ποτέ. | Annie Besant

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Θάνατος και Υπερπέραν» της Annie Besant

– Η δυναμική ζωή Δύσεως ζαρώνει μπροστά στην αντίθεσή της, που είναι ο θάνατος, και ο κοινός νους που του λείπει η φαντασία, ίσως δεν μπορεί να βρει σταθερή ανάπαυση σε μια κατάσταση, όπου δεν υπάρχει σώμα. Ενώ η πιο μυστικιστική Ανατολή, με τη ροπή στο βαθύ στοχασμό, που αναζητά την απόδραση από τη δουλεία των αισθήσεων της γήινης ζωής, βλέπει στην απαλλαγή από το σώμα μία πολύ επιθυμητή κατάσταση, που προσφέρει την αποδέσμευση της σκέψεως.

Από το σκότος, μέσα από το ανοικτό παράθυρο τις Γεννήσεως, η ζωή του ανθρώπου εμφανίζεται στη γη’ μένει για λίγο χρόνο εμπρός στα μάτια μας και ύστερα, μέσα από το ανοικτό παράθυρο του θανάτου, εξαφανίζεται από μπροστά μας. Συνεχίστε την ανάγνωση

The "Shaolin" of the scissors

Hairsalon daily "battles"and deep meanings.

Katerina Dimopoulou

Writer - Copy editor

ThinkAlternative

Views, Opinions, Suggestions

The Fairy Blog

by Sophy Dokou

Calinicos Era gathering

A vision for an extra ordinary need of humanity to produce again great investors who dedicated reduce worlds problems with their ideas

Το site των φοιτητών

Education - Opportunities - Life