Το μαγικό φίλτρο της αυτοπεποίθησης

Πόσο μαγικό φαίνεται άραγε, όταν βλέπουμε κάποιους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν με τέτοια ευκολία διάφορες καταστάσεις που πολλές φορές αναρρωτιόμαστε «μα πώς; » Πού κρύβουν όλη αυτή τη δύναμη ψυχής αυτοί οι άνθρωποι;

Αυτοπεποίθηση, είναι η πεποίθηση που έχουν κάποιοι άνθρωποι, ότι οι ενέργειες τους, θα τους αποφέρουν και τα θετικά αποτελέσματα που αναμένουν. Και πράγματι συμβαίνει. Πράγματι, έχει αποδειχθεί ότι όσοι ασχολούνται με διάφορα πράγματα, τόσο περισσότερη αυξημένη αυτοπεποίθηση έχουν, κάτι που τους βοηθά να έχουν αυξημένη αυτοεκτίμηση.

Γιατί είναι απαραίτητη η αυτοπεποίθηση;

Γιατί με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαχειριστείτε διάφορες ή καινούργιες καταστασεις χωρίς άγχος.

Παρακάτω, θα δείτε 5 χαρακτηριστικά των ατόμων με αυτοπεποίθηση.

• Δεν εκτιμούν εκ των προτέρον, το αποτέλεσμα: Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, εστιάζουν στην ενέργεια, παρά στο αποτέλεσμα. Σε περίπτωση αποτυχίας, το όλο γεγονός το εκλαμβάνουν ως μια μαθησιακή εμπειρία οπου μέσα απο αυτή, θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

• Ξερουν τα όρια τους: Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση ξέρουν τα όρια τους και θέτουν μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους τους οποίους ξέρουν οτι μπορούν να τους πραγματοποιήσουν. Επομένως, όταν έχουμε αντιρεαλιστικούς στόχους, ή λανθασμένη εκτίμιση των δυνατοτήτων μας, τότε πράγματι, τα πράγματα δεν κυλάνε όπως τα θέλαμε. Τέλος, οι άνθρωποι με αυτιπεποίθηση δέχονται την επικοδομητική κριτική, χωρίς να κρατούν μια αμυντική στάση.

• Οραματίζονται: Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση οραματίζονται τον εαυτό τους για το πώς αυτός θα είναι σε λίγους μήνες από τώρα , για παράδειγμα. Ετσι, προγραμματίζουν και τις ικανότητες τους, μέχρι τα νευρωτικά τους δίκτυα να επαναπρογραμματίσουν την επιτυχία.

•Επιλέγουν τις δραστηριότητες τους: Όπως είναι αναμενόμενο, δεν είναι δυνατόν να είμαστε καλοί σε όλα. Επομένως οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση επιμένουν στις δραστηριότητες που ξέρουν ότι θα τους δώσουν αυτοπεποίθηση.

Eίναι αρκετά απλό να συνειδητοποιήσετε ότι αν θέλετε να αισθάνεσθε σιγουριά, θα πρέπει να περνάτε το χρόνο σας κάνοντας αυτά ακριβώς τα πράγματα που σας δίνουν αυτοπεποίθηση.

Σίγουρα ακούγεται σκληρό, αλλά είναι η αλήθεια. Αν θέλετε να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σας, θα πρέπει να βγείτε από την ασφάλειά σας, επιλέγοντας μια σειρά από πράξεις και τομείς που δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, κάτι που θα έχει ενδεχομένως φόβο στην αρχή. Όμως, με την πάροδο του χρόνου θα αναπτύξετε βαθύτερη και μακροχρόνια αυτοπεποίθηση.

•Αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους: Για να αισθανθείτε πιο σίγουροι, θα πρέπει να βελτιώσετε τον εαυτό σας στον τομέα που θα θέλετε να αισθανθείτε πιο σίγουροι και για να γίνει αυτό, ο μόνος τρόπος είναι η εξάσκηση.Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε σε θέση να επικεντρωθείτε σε ένα τομέα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο μέχρι να είστε αρκετά ικανοί, αντί να αφήσετε την προσοχή να σας παρασύρει οπουδήποτε αλλού και να υποπέσετε στο «σύνδρομο του λαμπερού στόχου».

Επομένως, αναλάβετε δράση.

Η αδράνεια γεννά την αμφιβολία και το φόβο. Η δράση γεννά την εμπιστοσύνη και το θάρρος. Αν θέλετε να νικήσετε το φόβο, μην κάθεστε στο σπίτι να το σκεφτείτε. Βγείτε έξω και δράστε.

Σας φιλώ

πηγή: https://mlsrblog.wordpress.com/

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

926のblog

ハムスター🐹の癒やし・成長記録

TOMARI 〜健やかな日々〜

スローライフ 健やかな日々を送るために…

Par amour du divin

Restons debout et allons de bon coeur vers message de Jésus. Dieu est le seul capable de mener les humains vers leur vraie destination.

humble Theology

The humble theology of Dr. John Leonard for everyday walking with God

thankful

John 3:16, ~ Come unto Me, all ye that labour and are heavy laden, and I will give you rest. – Matthew 11:28♡︎

Flip Side - Word Up!

I will endeavor to present my take on any given subject by showing first a heads up, then the other side of the story! Sharing my two cents!

IJM Photography

Portraits of people and places

amiviku

Analyse own life

Αρέσει σε %d bloggers: