«Μπορεί κάποιος να είναι τρομερά έξυπνος, αλλά να μη διαθέτει ίχνος σοφίας. Σοφία είναι ο τρόπος που το άτομο χρησιμοποιεί τη γνώση. Είναι η σκόπιμη, επιλεκτική απόφαση να ενεργήσει κανείς κατά έναν ορισμένο τρόπο, ή να μην ενεργήσει καθόλου, λαμβάνοντας υπόψη το καλό όλων όσοι έχουν σχέση με μια κατάσταση. Η μόρφωση και η απόκτηση πτυχίων δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη ζωή πάνω στη γη.» | Marlo Morgan

Ιωάννινα, Σεπτέμβριος 2018

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Μήνυμα από το παρελθόν» τoυ Marlo Morgan

Οι θέσεις των αστεριών στον ουρανό δείχνουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του αγέννητου ακόμη μέλους της φυλής.

– Η αιωνιότητα είναι πολύς πολύς καιρός. Τα παιδιά μου κι εγώ είμαστε αιώνια πνεύματα. Με κάποιο τρόπο, υπάρχει αγάπη και συμπαράσταση σε αυτό το μυστηριώδες, οδυνηρό και πολύπλοκο ταξίδι, έστω και αν δεν τη βλέπω και δεν τη νιώθω. Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας; Δεν ξέρω! Ξέρω όμως ότι υπάρχει ένας τέλειος σκοπός και τον δέχομαι με θλίψη!

– Τιμούσε τα συναισθήματα της θλίψης της και ούτε επηρέασε ούτε παρεμπόδισε καμιά άλλη ζωή. Ζούσε μόνη μέσα στα σιωπηλά, γαλήνια γεγονότα της μνήμης της, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της πνευματικής της ύπαρξης. Αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που την έκανε να συνεχίζει να υπάρχει.

– Όταν αντιμετωπίζεις τόσο οδυνηρά γεγονότα, είναι δύσκολο να διατηρείς την πίστη σου ότι όσα συμβαίνουν είναι για το ύψιστο καλό. Εκείνη όμως είχε περάσει πια σε μια κατάσταση πέρα και από την πίστη. Το βήμα πέρα από την πίστη ονομάζεται γνώση από το λαό της.

– Είχε ζήσει όλη της τη ζωή σαν ορφανή και ένιωθε πάντα πολύ ηλικιωμένη.

– Πάντα ένιωθε τα συναισθήματα των άλλων. Τα καταλάβαινε ακούγοντας τη χροιά της φωνής τους, όχι απαραίτητα τα λόγια τους και προσέχοντας τα μάτια τους. Έτσι, ήταν σε θέση να καταλαβαίνει πώς νιώθουν οι άλλοι πολύ πριν κατανοήσει αυτή την ευαισθησία και την αποδεχθεί σαν ένα χάρισμα.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τους’ άλλους«, του είπε.«Πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και να δεχτείς αυτό που είσαι, ανεξάρτητα από τις απόψεις των άλλων. Όταν είσαι περήφανος γι’ αυτό που είσαι και νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και αυτό που αντιπροσωπεύεις, δεν θα έχει σημασία πόσοι είναι αυτοί που σε θεωρούν φίλο σου. Και για κάποιο παράξενο λόγο, η αυτοπεποίθηση προσελκύει οπαδούς«. Μπορείς όμως να βοηθήσεις λίγο τα πράγματα, περιορίζοντας τα σημεία όπου διαφέρεις από τους άλλους.

– Δεν υπήρχε κανένα επάγγελμα που να τον ενδιαφέρει, και είχε ανακαλύψει ότι μεθώντας μπορούσε να σβήσει τα συναισθήματά του και να μη νιώθει τίποτα. Αυτό ήταν πάντα μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση. Είχε γίνει αλκοολικός.

– Όχι, σκέφτηκε, δεν το ξέρεις όταν κάποια μέρα είναι η τελευταία σου, όταν πρόκειται να σου συμβεί κάτι που θα ανατρέψει ακόμη και τα καλύτερα σχέδιά σου. Μπορείς όμως να έχεις τέτοια νοοτροπία ώστε να το δεχτείς ότι κάτι καλό θα βγει από αυτό!

– «Όλες οι συναντήσεις με κάτι νέο είναι δοκιμασίες: με νέες τροφές, νέους ανθρώπους, νέες ιδέες. Πρώτα μύριζε τα πάντα. Αν κάποιος σου πει κάτι, μύρισε το! Αν σου μυρίζει καλά δοκίμασε λίγο για να δεις τη γεύση, αλλά πάντα να το μασάς πρώτα. Να μασάς για πολλή ώρα πριν καταπιείς. Ακόμα και τα λόγια πρέπει να τα μασάμε για πολλή ώρα πριν τα καταπιούμε, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να φτύσεις κάτι που μασάς παρά να αποβάλλεις κάτι από τη στιγμή που το έχεις δεχτεί ήδη, που το έχεις καταπιεί. Αν δεχτείς κάποια λόγια μέσα σου και η ιδέα που εκφράζουν δεν είναι σωστή για σένα, δεν σου ταιριάζει, θα σου προκαλέσουν προβλήματα. Θα σου φέρουν εξογκώματα και πρηξίματα και πονοκεφάλους και πόνους στο στήθος και στην κοιλιά και πληγές, μέχρι που να τα βγάλεις από μέσα σου. Ευτυχώς, με το φαγητό είναι εύκολο να κάνεις εμετό ή να σου έρθει διάρροια, κι αυτό διορθώνει γρήγορα το λάθος. Οι ιδέες και οι πεποιθήσεις είναι πιο δύσκολο να αποβληθούν. Βλέπεις, υπάρχουν πράγματα που κάνει ο κόσμος έξω από αυτή την έρημο, και που έχουν κάνει ένα μεγάλο μέρος της ζωής να αλλοιωθεί. Το καλύτερο είναι να μη θεωρούμε ότι κάτι που φαίνεται φυσιολογικό ή κανονικό θα είναι σίγουρα και ασφαλές.

Είναι αδύνατο να σκοτώσεις. Δεν δημιούργησες εσύ αυτή την ψυχή και δεν μπορείς να τη σκοτώσεις. Μπορείς να σταματήσεις την ανθρώπινη μορφή, αλλά αυτό απλώς ελευθερώνει το πνεύμα για να επιστρέψει στο Αιώνιο. Οι ψυχές δεν σταματούν και ξαναρχίζουν, είναι συνεχείς. Ο θάνατος δεν είναι τελεσίδικος. Είναι η ύπαρξη σε μια διαφορετική μορφή στον κόσμο του Αιώνιου. Σίγουρα υπάρχει ευθύνη για την αφαίρεση μιας ζωής. Η ζωή είναι μια τόσο πολύτιμη εμπειρία.

– Στο παρελθόν, οι δικοί μας χρησιμοποιούσαν τη σιωπηλή επικοινωνία κεφάλι-με-κεφάλι και καρδιά-με-καρδιά. Θα δεις ότι φυλή μου δεν έχει χάσει αυτή την ικανότητα, αλλά για να μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις πρέπει να μην έχεις μυστικά και να μη λες ψέματα. Όταν γράφεις κάτι, αρχίζεις να πιστεύεις οτι δεν χρειάζεται να το θυμάσαι, γιατί μπορείς να το κοιτάξεις αν σου χρειαστεί. Δυστυχώς, αυτό οδηγεί σε νοητική οκνηρία. Δίνεις τη δύναμή σου σε ένα κομμάτι χαρτί.

Ο κόσμος δεν έχει τελειώσει την εξέλιξή του. Δεν είναι λογικό για τον άνθρωπο να θεωρεί ότι είναι το καλύτερο πλάσμα που υπάρχει.

Τα φυτά προσαρμόζονται ακόμη, τα ζώα αναπτύσσονται κι αυτά, και οι άνθρωποι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να μπορέσει η πνευματική τους επίγνωση να προλάβει την έμφαση που δίνουν στα πράγματα.

Όταν κάποιος διέπραττε μια κοινωνικά απαράδεκτη ή βίαιη πράξη, το αντιμετωπίζαμε με τη δική μας μέθοδο: «τον δείχναμε με το κόκαλο». Ο ένοχος αρρώσταινε μόνος του και μερικές φορές πέθαινε από αυτοπροκαλούμενη ψυχολογική αρρώστια, που οφειλόταν σε συναισθήματα ενοχής ή μετάνοιας. Ποτέ δεν είχαμε φυλακές, γκιλοτίνες, εκτελεστικά αποσπάσματα, ή ακόμη και ανθρώπους με ρόλο αστυνομικού.

-Τα μέλη των φυλών μας κάνουν αυτό που τους αρέσει και αγαπούν να κάνουν και όχι επειδή είναι πιο εντυπωσιακό ή επειδή υπάρχει κάποια ειδική ανταμοιβή. Ο καθένας συνεισφέρει αυτό που θέλει και όλοι εισπράττουν ένα γνήσιο ευχαριστώ, έτσι τα συναισθήματα αποδοχής και αξίας είναι αμοιβαία. Ακόμη και η λεγόμενη ηγεσία μας είναι κατά βάση εθελοντική και συχνά εκ περιτροπής. Οι πρεσβύτεροί μας είναι σεβαστοί ηλικιωμένοι πολίτες που είναι σοφότεροι λόγω πείρας.

– «Εδώ στην έρημο έμαθα την παρατήρηση. Κρίση σημαίνει να αποφασίζεις αν κάτι είναι καλό ή κακό ή να του αποδίδεις κάποιο σχετικό βαθμό καλού-κακού, να αποφασίζεις αν είναι περισσότερο καλό από κακό ή το αντίστροφο. Όταν κρίνεις αυτόματα εκθέτεις τον εαυτό σου στο άλλο μισό της εξίσωσης. Πρέπει επίσης να βιώσεις και να μάθεις τη συγχώρεση. Όταν κρίνεις, τελικά θα περάσεις ίσο χρόνο, στιγμή προς στιγμή, συγχωρώντας. Αν δεν το κάνεις όσο ζεις, θα το κάνεις κάποια άλλη φορά.
Η παρατήρηση είναι μια εκατό τοις εκατό διαφορετική νοοτροπία. Δεν απαιτεί το βήμα της συγχώρεσης.

– Η κοινωνία του ευρωπαϊκού τύπου ονομάζεται αλλαγμένη, που δεν σκέφτεται πια με ενότητα, αλλοιωμένη ή μεταλλαγμένη.

– «Το νερό που τρέχει μέσα στις χούφτες είναι μια ζωή χωρίς σοφία. Το νερό που το βάζεις σε ένα δοχείο για να το πιεις είναι διαφορετικό. Και τα δύο είναι ωφέλιμα και έχουν τις αρετές τους σε ορισμένες στιγμές και ορισμένα μέρη, αλλά η ζωή χωρίς σοφία θα πρέπει αναγκαστικά να επαναληφθεί κάποια άλλη φορά σε ένα άλλο μέρος, σε ένα άλλο επίπεδο. Είναι πάρα πολλή η αλήθεια που χάνεται«.

– Μια φράση που χρησιμοποιούσε συχνά η γιαγιά ήταν, «Η ζωή είναι αλλαγή. Μερικές αλλαγές είναι μεγάλες, μερικές είναι μικρές, χωρίς την αλλαγή όμως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Και η αλλαγή και η ανάπτυξη δεν σημαίνουν αναγκαστικά θυσία«.

– «Δώρο είναι όταν δίνεις κάτι που το θέλει κάποιος και όχι κάτι που νομίζεις ότι πρέπει να το έχει ή κάτι που νιώθεις υποχρεωμένος να δώσεις»

– Είμαστε εδώ για να φροντίζουμε αυτό τον πλανήτη. Η συνειδητότητά μας συνοδεύεται από τη γνώση της ενέργειας και την ευθύνη διαχείρισης αυτής της ενέργειας. Έχουμε ένα πλήρες φάσμα συναισθημάτων και τελικά ανακαλύπτουμε ότι το κλειδί είναι πολύ απλό. Είναι απλώς το να αγαπάμε χωρίς να κρίνουμε. Αν κάτι φαίνεται πολύπλοκο, δεν είναι αγάπη. Είναι κάτι άλλο.

– Εμείς σαν άνθρωποι είμαστε εδώ για να βιώσουμε το συναίσθημα και να χρησιμοποιήσουμε το σώμα μας σαν όχημα για να πετύχουμε τη συναισθηματική σοφία.

– Η λύπη είναι μια πολύ μικρή διαταραχή. Και η θλίψη του πένθους είναι μια μορφή λύπης που στην πραγματικότητα είναι ένας δεσμός αγάπης. Μπορεί να διαρκέσει για όλη τη ζωή του ανθρώπου που έχει χάσει κάποιον αγαπημένο του.

– Αγάπα το Αιώνιο σε όλους τους ανθρώπους και βάζε την ενέργειά σου σε εκείνους που έχουν παρόμοια συνειδητότητα. Ο μόνος τρόπος για να επηρεάσεις κάποιον άλλο είναι με το παράδειγμα. Ο άλλος δεν πρόκειται να αλλάξει παρά μόνο όταν είναι έτοιμος. Και μην ξεχνάς ότι κι αυτό είναι εντάξει.

Οι άνθρωποι η μοναδική νοημοσύνη; Και η ομιλία και η σκέψη του δελφινιού και της φάλαινας;

– Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός, επειδή προκαλεί την πίστη στην έλλειψη και τροφοδοτεί τα συναισθήματα του φθόνου και της βίας, έχει απομακρύνει τους ανθρώπους περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.

-Έχουμε επίσης την ικανότητα να είμαστε οπαδοί και να ακολουθούμε κάποιον άλλο. Δεν είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλο. Υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος και ο κατάλληλος τόπος για όλους.

– «Η μουσική και το γέλιο. Ακόμη και ένας άνθρωπος που είναι εντελώς μόνος, θα αρχίσει να τραγουδάει έστω και μουρμουρίζοντας ή ακόμη μπορεί να βρει έναν τρόπο για να βγάζει μουσικές νότες. Θα ανακαλύψει επίσης το γέλιο. Ναι, και η μουσική και το γέλιο είναι φάρμακα για το σώμα και για την ψυχή».

Το νερό δεν κάνει ερωτήσεις, δέχεται και προσαρμόζεται στο σχήμα του δοχείου του, όποιο κι αν είναι. Το νερό μπορεί να είναι καυτό, κρύο, ατμός, βροχή. Είναι πολύ ευπροσάρμοστο. Θρέφει τα φυτά, τα ζώα, τα ψάρια και τον άνθρωπο. Σέβεται κάθε μορφή ζωής και δίνει τον εαυτό του χωρίς ανταλλάγματα. Το νερό είναι αδύνατο, όμως σταγόνα σταγόνα μπορεί να ανοίξει τρύπα σε πέτρα. Ο άνθρωπος μπορεί να το λασπώσει αν όμως το αφήσεις ήσυχο καθαρίζεται μόνο του. Είμαι περήφανη που συνδέομαι με το νερό.

Ο κόσμος δεν είναι μαύρος και άσπρος. Είναι όλα τα ενδιάμεσα χρώματα.

– Αν δεν μπορείς να τιμήσεις τα ίδια σου τα συναισθήματα, θα είναι αδύνατο να τιμήσεις και τα συναισθήματα κάποιου άλλου. Είναι νόμος του σύμπαντος οτι κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα στο νου σου και να διαβάσει τη σκέψη σου χωρίς να του το επιτρέψεις εσύ. Η τηλεπάθεια είναι μια τέχνη ανοίγματος.

– Οι Αβορίγινες δεν γιόρταζαν τα γενέθλια. Γι’ αυτούς, η λέξη «γιορτάζω» σημαίνει ότι χαίρομαι για κάποιο ξεχωριστό προσωπικό επίτευγμα. Και όλοι συμφωνούσαν ότι το να είσαι ένα χρόνο μεγαλύτερος δεν μπορεί να ενταχθεί σε αυτή την κατηγορία.

– «Δεν πεθαίνεις, απλώς τιμάς μια πεποίθηση μέσα στην καρδιά σου και επιστρέφεις στην Πηγή μας. Πήρες την απόφαση να έλθεις, έχεις το δικαίωμα να κάνεις και την επιλογή να φύγεις. Δεν υπάρχουν τυχαία περιστατικά, αλλά μόνο πνευματικές συνδέσεις από τις οποίες δεν έχουμε αποστασιοποιηθεί αρκετά ώστε να μπορούμε να τις δούμε».

– Όποιον κι αν έχουμε μας, πρέπει να του φερόμαστε με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια τιμή. Αργότερα, αν αυτό το άτομο αποδειχτεί ότι είναι συγγενής μας, είναι μια πρόσθετη ανταμοιβή.

- Αιώνια Ενότητα,
Εσύ που μας τραγουδάς μέσα στη σιωπή,
Που μας διδάσκεις μέσα από τους άλλους,
Οδήγησε τα βήματά μου με δύναμη και σοφία.
Είθε να βλέπω τα μαθήματα καθώς βαδίζω,
Είθε να τιμώ το σκοπό όλων των πραγμάτων.
Βοήθησέ με να αγγίζω με σεβασμό,
Πάντα να μιλώ από πίσω από τα μάτια μου.
Βοήθησέ με να παρατηρώ, να μην κρίνω,
Είθε να μη βλάψω, και να αφήσω
Μουσική και ομορφιά μετά την επίσκεψή μου.
Όταν επιστρέψω στο Αιώνιο,
Είθε ο κύκλος να κλείσει και
Η σπείρα να είναι πιο πλατιά.

Έχει μεγάλη αξία όταν κάποιος καταφέρει να εκφράσει τη δημιουργικότητά του παρά τις αντίξοες συνθήκες, όταν αγωνιστεί για να απελευθερώσει τη δημιουργική συνειδητότητά του.

– Το κλειδί είναι ότι πρέπει να αφήνεις τις πράξεις σου να σε εκφράζουν και να προσπαθείς να εκφράζεις πράγματα για τα οποία να είσαι περήφανος.

– Είσαι υπεύθυνος να καθοδηγήσεις τις ψυχές των παιδιών που κάνεις, να προστατεύεις το σώμα τους και να τους δίνεις ένα θετικό συναισθηματικό παράδειγμα.

– Υπηρεσία προς τους άλλους σημαίνει να βοηθάμε, να μοιραζόμαστε τη γνώση μας και να προσθέτουμε θετικό στη ζωή των άλλων. Όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί με το δικαίωμα να τους φέρονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Όπως είπε κάποιος διάσημος, «Είσαι τόσο ευτυχισμένος όσο επιτρέπεις στον εαυτό σου να είναι».

– Το χιούμορ είναι τόσο σημαντικό για την ευεξία σου, ώστε καλό είναι να μην πέφτεις να κοιμηθείς τη νύχτα αν δεν έχεις νιώσει κάποια χαρά και δεν έχεις γελάσει στη διάρκεια της μέρας. Αν δεν έχει γίνει αυτό, σήκω από το κρεββάτι και βρες κάτι με το οποίο να νιώσεις ευτυχισμένος.

Ο άνθρωπος δεν μπορεί ούτε να δημιουργήσει ούτε να καταστρέψει την ενέργεια. Μπορεί μόνο να τη χρησιμοποιήσει, να την αλλάξει και να την αναδιατάξει. Όλη η ενέργεια που υπάρχει δημιουργήθηκε την ίδια χρονική στιγμή. Κάθε λέξη, κάθε πράξη, κάθε σκέψη στην οποία εστιάζεις, έχει κάποια ενέργεια. Τα πάντα στον κόσμο σου, και τον ορατό και τον αόρατο, είναι ένα τμήμα αυτού του «υλικού» που ονομάζεται ενέργεια. Όλος ο κόσμος μας αποτελείται από ενέργεια και τίποτε άλλο.

– Με τον καιρό, το στρώμα αυτό έχει γεμίσει τόσο πολύ με κραυγές θυμάτων, με βίαιες πράξεις, με ιδιοτελείς, περιορισμένες σκέψεις, ώστε τώρα έχει σχηματιστεί ένα στρώμα «συνειδητότητας θύματος». Οι άνθρωποι πάνω στη γη το βρίσκουν πιο εύκολο να αντλούν από αυτή την αρνητικότητα, παρά να τη διαπεράσουν και να φτάσουν από πάνω της. Πάνω από τις μισές ψυχές που επισκέπτονται τη γη σήμερα βρίσκονται σε συνειδητότητα θύματος. Εμείς τη δημιουργήσαμε κι εμείς πρέπει να τη διαλύσουμε.

Η μουσική είναι η ομιλία της ψυχής. Είναι η φωνή του πλανήτη μας που επικοινωνεί με το σύμπαν.

Μπορεί κάποιος να είναι τρομερά έξυπνος, αλλά να μη διαθέτει ίχνος σοφίας. Σοφία είναι ο τρόπος που το άτομο χρησιμοποιεί τη γνώση. Είναι η σκόπιμη, επιλεκτική απόφαση να ενεργήσει κανείς κατά έναν ορισμένο τρόπο, ή να μην ενεργήσει καθόλου, λαμβάνοντας υπόψη το καλό όλων όσοι έχουν σχέση με μια κατάσταση.
Η μόρφωση και η απόκτηση πτυχίων δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη ζωή πάνω στη γη.

– Αν ακούς την καρδιά σου, αυτή θα σου πει πότε κάτι είναι αρκετό. Μάθε τη διαφορά ανάμεσα στο να ακούς τι λέει το κεφάλι σου και να ακούς τα μηνύματα από την καρδιά σου. Τα λόγια του κεφαλιού είναι προϊόν της κοινωνίας. Τα λόγια της καρδιάς είναι από το Αιώνιο.

Δημιουργηθήκαμε τέλειοι πνευματικά, και έχουμε παραμείνει τέλειοι, αλλά το χάρισμά μας μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και να ενεργούμε με βάση αυτή την πεποίθηση. Επιτρέπουμε τον εαυτό μας να βλέπει τον ίδιο τον εαυτό μας και τους άλλους σαν μη τέλειους, και ζούμε την περιπέτεια στην οποία ενεργούμε σε επίπεδο χαμηλότερο από εκείνο που αποτελεί δυνατότητα του ειρηνικού εαυτού μας.

– Μπορείς να παρατηρείς αυτά που συμβαίνουν και, χωρίς να τα κρίνεις σαν λάθος, να αποφασίσεις ότι δεν έχουν καλή μυρωδιά ή γεύση, ή ότι δεν τα νιώθεις διαισθητικά να είναι καλά για το δικό σου δρόμο.

– Ήταν για να τα βλέπεις από πάνω. Ζωγράφιζαν κάθε σκηνή όπως θα φαινόταν από τον ουρανό – το μάτι της Ενότητας που κοιτάζει τη δημιουργία.·

by SearchingTheMeaningOfLife

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Chronicles of the Struggling Chef

A Cooking Guide for the Stubborn NonCook

North Omaha Writer's Group/ N.O.W. GROUP

Your Pen Can Move Mountains

FRANCEEVASIONS PHOTOGRAPHY

Découvrir la France, sa faune et sa flore, ses magnifiques paysages et ses villes et villages de caractère

MyStand

Speak life

JoeFlash

Joe Flash was an entertainer many decades ago in the era of Wimbo the Wonderdog and the Children of the Lost Planet. Many careers later he lives on and reflects on a much changed world. But some things never change, do they?

From The Funeral Birds To As The Crow Flies

The ongoing journal of a Gothic storyteller and nature lover.

Αρέσει σε %d bloggers: