Γυναίκα μην αναλαμβάνεις τα πάντα

Ιωάννινα ~ Ιούνιος 2019

Οι γυναίκες είναι οι αφανείς και σιωπηλοί ήρωες του σήμερα. Αναλαμβάνουν τόσους ρόλους, φοράνε τόσα πρόσωπα, καλούνται να φέρουν εις πέρας τόσες ευθύνες, που είναι σίγουρο πως το άγχος και η ανάγκη καλής επίδοσης τις κυριεύει.

Η γυναίκα είναι μητέρα, είναι σύντροφος, επαγγελματίας, φίλη, μαγείρισσα, τα πάντα. Πολλές φορές η προσφορά της δε λογαριάζεται, καθώς θεωρείται “υποχρεωμένη”. Είναι εκείνη που πρέπει να νοιάζεται, να τρέχει, να κρατάει το σπίτι και ν’ αναλαμβάνει τις περισσότερες οικιακές εργασίες.

Η ενοχή, είναι η σιωπηλή εκείνη απειλή που παραμονεύει όταν κάποιος αναλαμβάνει τόσες ευθύνες. Ενοχή που δεν προλάβαμε, ενοχή που δεν τα καταφέραμε όλα καλά, ενοχή που δεν τα πετυχαίνουμε.

Μαθαίνω τον εαυτό μου πως δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος για τα πάντα. Γιατί να δεσμεύομαι και να υποχρεώνομαι να αντέχω τα πάντα; Δε χρειάζεται να μπορώ να αντέχω τα πάντα. Η γυναίκα δεν είναι δεσμευμένη να αναλαμβάνει τα πάντα. Θα ήταν πολύ καλύτερο να επιλέγει ένα πράγμα την ημέρα, στο οποίο θα δώσει τη μεγαλύτερη βαρύτητα και να αφοσιωθεί σε αυτό.

Μία άλλη ενέργεια στην οποία θα μπορεί να προβαίνει η κάθε γυναίκα, είναι να κάνει καταμερισμό ευθυνών μέσα σε ένα σπίτι και να μην αναλαμβάνει τα πάντα εκείνη. Θα μπορούσε για παράδειγμα, να δώσει ένα λογαριασμό σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας ή συνεργάτη για να τον πληρώσει. Η γυναίκα δε χρειάζεται να αναλαμβάνει τα πάντα. Έχει ανάγκη να αισθάνεται πως και οι άλλοι την καταλαβαίνουν και αντιλαμβάνονται πόσες ευθύνες καλείται να βγάζει εις πέρας καθημερινά.

 

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

πηγή: https://gynaikaeimai.com/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Meganisi Life

Έλλη Καββαδά

!mprográfika

located somewhere between "hands" and soul

concordance

για μια α-συμπτωτική χρονικότητα

Αρέσει σε %d bloggers: