Ο βαθμός ομορφιάς που βλέπουμε μετρά πόση θεϊκή ενέργεια δεχόμαστε μέσα μας. | James Redfield

photo by DesPin

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Το μυστικό της Σαμπάλα» του James Redfield

– Ναι. Όταν περιμένουμε να συμβεί κάτι, βοηθάμε να συμβεί- είτε αυτό το κάτι είναι καλό είτε είναι κακό, και είτε το περιμένουμε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Η προσευχή μας είναι μια ενέργεια ή μια δύναμη που ακτινοβολείται από μας προς όλες τις κατευθύνσεις. Στους περισσότερους ανθρώπους που σκέφτονται με συνηθισμένο τρόπο αυτή η δύναμη είναι πολύ αδύναμη και αντιφατική. Σε άλλους όμως, σε ανθρώπους που πετυχαίνουν πολλά στη ζωή τους, και που είναι πολύ δημιουργικοί και επιτυχημένοι, αυτό το πεδίο ενέργειας είναι δυνατό αν και συνήθως εξακολουθεί να είναι μη συνειδητό. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν ισχυρό πεδίο επειδή έχουν μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον όπου έμαθαν να περιμένουν την επιτυχία, και λίγο-πολύ την παίρνουν σαν κάτι δεδομένο.

– «Αλλά έχω μάθει πώς να εισπνέω την ομορφιά γύρω μου για να αναζωπυρώνω το συναίσθημα«.

– «Οι περισσότεροι άνθρωποι», συνέχισε, «είναι γεμάτοι ενέργεια κι ενθουσιασμό στα νιάτα τους, αλλά όταν περάσουν τα χρόνια και γίνουν μεσήλικες αρχίζει να τους παίρνει σιγά σιγά η «κάτω βόλτα», κάτι που προσποιούνται ότι δεν το προσέχουν. Στο κάτω κάτω, βλέπουν να συμβαίνει το ίδιο πράγμα σε όλους τους φίλους τους, ενώ τα παιδιά τους έχουν το νεανικό ενθουσιασμό που είχαν και οι ίδιοι παλιά. Έτσι αρχίζουν να βολεύονται όλο και περισσότερο σε μια καθιστική ζωή, και να τρώνε τα φαγητά που τους αρεσουν.
«Πριν περάσει πολυς καιρός, αρχίζουν να έχουν επίμονες ενοχλήσεις και χρόνια προβλήματα όπως πεπτικές διαταραχές ή δερματικούς ερεθισμούς. Και πάλι δεν τους δίνουν σημασία τα αποδίδουν στην ηλικία, και μετά μια μέρα παθαίνουν κάποια σοβαρή αρρώστια που δεν λέει φύγει. Συνήθως πηγαίνουν σ’ ένα γιατρό που δεν δίνει μεγάλη σημασία στην πρόληψη, και αρχίζουν να παίρνουν φάρμακα, και μερικές φορές το πρόβλημα βελτιώνεται και άλλες φορές όχι. Και μετά, καθώς τα χρόνια περνούν γοργά, παθαίνουν κάποια αρρώστια που χειροτερεύει προοδευτικά, και συνειδητοποιούν ότι πεθαίνουν. Η μοναδική παρηγοριά τους είναι ότι πιστεύουν πως αυτό που έπαθαν συμβαίνει σε όλους, ότι είναι αναπόφευκτο.
«Το τρομερό είναι ότι αυτή η κατάρρευση της ενέργειας συμβαίνει σε κάποιο βαθμό ακόμη και σε άτομα που κατά τα άλλα έχουν κάθε πρόθεση να ζουν μια πνευματική ζωή»

– Μοιάζουμε να είμαστε από ύλη, σάρκα και οστά, αλλά είμαστε άτομα! Καθαρή ενέργεια! Η επιστήμη σας το έχει αποδείξει αυτό. Αν κοιτάξουμε πιο βαθιά μέσα στα άτομα, πρώτα βλέπουμε σωματίδια, και μετά, σε ακόμη βαθύτερα επίπεδα, τα σωματίδια εξαφανίζονται και γίνονται πρότυπα καθαρής ενέργειας που δονούνται σ’ ένα ορισμένο επίπεδο. Και αν κοιτάξουμε με αυτό τον τρόπο τα φαγητά που τρώμε, θα δούμε ότι αυτά που βάζουμε, μέσα στο σώμα μας σαν τροφή επηρεάζει τη δονητική μας κατάσταση. Ορισμένες τροφές αυξάνουν την ενέργεια και τις δονήσεις μας και άλλες τη μειώνουν. Αυτή είναι η απλή αλήθεια. »
Όλες οι αρρώστιες οφείλονται στη μείωση της δονητικής ενέργειας, και όταν η ενέργειά μας πέσει κάτω από ένα ορισμένο σημείο, δραστηριοποιούνται φυσικές δυνάμεις μέσα στον κόσμο που η λειτουργία τους είναι να αποσυνθέτουν το σώμα μας».

– Γενικά, οι τροφές που αφήνουν όξινα απόβλητα στο σώμα μας είναι βαριές, παραμαγειρεμένες, υπερεπεξεργασμένες και γλυκές, όπως κρέας, αλεύρι, γλυκά, αλκοόλ, καφές, και τα πιο γλυκά φρούτα. Οι αλκαλικές τροφές είναι πιο πράσινες, πιο φρέσκες και πιο ζωντανές, όπως τα φρέσκα λαχανικά και οι χυμοί τους, τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, α βλαστάρια, και τα φρούτα όπως το αβοκάντο, η ντομάτα, το γκρειπφρουτ και τα λεμόνια.

Ο βαθμός ομορφιάς που βλέπουμε μετρά πόση θεϊκή ενέργεια δεχόμαστε μέσα μας.

– Οι άνθρωποι ζουν ήδη σε έναν κόσμο τεράστιας ομορφιάς, χρωμάτων και μορφών. Ο ίδιος ο παράδεισος είναι εδώ γύρω μας. Απλώς δεν έχουμε ανοιχτεί αρκετά στην εσωτερική μας ενέργεια ώστε να μπορούμε να τον δούμε.

– «Το κριτήριο για το αν εκρέει η ενέργεια είναι το συναίσθημα της αγάπης«.

– «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να στηριχτείς στην Πρώτη Επέκταση. Σιγουρέψου ότι η ενέργεια εισρέει μέσα σου και εκρέει προς τα έξω, προς τον κόσμο. Νιώσε τα κριτήρια. Πρέπει να έχεις την προσδοκία ότι αυτή η ενέργεια θα είναι σταθερή. Στη συνέχεια πρέπει να περιμένεις ότι το προσευχητικό σου πεδίο θα λειτουργήσει έτσι ώστε να φέρει τις σωστές σκέψεις και γεγονότα που είναι απαραίτητα για να ξεδιπλωθεί το καλύτερο δυνατό πεπρωμένο σου. Για να δημιουργήσεις αυτό το πεδίο γύρω σου, πρέπει να κρατάς τον εαυτό σου σε μια κατάσταση συνειδητής επαγρύπνησης».
«Επαγρυπνησης για τι πραγμα;»
«Για συγχρονιστικά γεγονότα. Πρέπει να κρατάς τον εαυτό σου σε μια κατάσταση όπου αναζητάς συνεχώς την επόμενη μυστηριώδη πληροφορία που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις στο πεπρωμένο σου. Μερικά συγχρονιστικά γεγονότα θα σου έρχονται ό,τι και να κάνεις, αλλά μπορείς να αυξήσεις τη συχνότητά τους αν καθορίσεις ένα σταθερό πεδίο με το οποίο έχεις μια συνεχή προσδοκία για την εμφάνιση τέτοιων συμβάντων»

– Η Δεύτερη Επέκταση, όπως σου εξήγησα, είναι να ρυθμίζεις το ενεργειακό σου πεδίο έτσι ώστε να ενισχύει τη ροή της ζωής σου. Αυτό το κάνεις παραμένοντας σε συνεχή επαγρύπνηση και προσδοκία.

«Η Τρίτη Επέκταση είναι το να ρυθμίζεις το προσευχητικό σου πεδίο έτσι ώστε να εκπέμπεται και να αυξάνει την ενέργεια και το δονητικό επίπεδο των άλλων. Όταν το πεδίο σου φτάνει τους άλλους με αυτό τον τρόπο, νιώθουν ένα κύμα πνευματικής ενέργειας, διαύγειας και διαίσθησης, κι έτσι είναι πιο πιθανό να σου δώσουν τις σωστές πληροφορίες».

– ‘Οταν βλέπεις κάποιον που να μοιάζει έστω και ελαφρά σε ένα άτομο που σε έχει αδικήσει, σου δημιουργείται η τάση να περιμένεις κι απ’ αυτόν την ίδια συμπεριφορά.
«Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να το καταλάβεις και να το παρακολουθείς στενά. Πρέπει όλοι να ξεφύγουμε από τις προσδοκίες που μας δημιουργούν οι παλιές μας εμπειρίες. Καταλαβαίνεις;»

– Βλέπεις, τα ενεργειακά πεδία όλων μας αναμειγνύονται, και τα ισχυρότερα επικρατούν. Αυτή είναι η μη συνειδητή δυναμική που χαρακτηρίζει τον ανθρώπινο κόσμο. Η κατάσταση της ενέργειάς μας, οι κυρίαρχες προσδοκίες μας, όποιες κι αν είναι, εκπέμπονται και επηρεάζουν τη διάθεση και τις στάσεις όλων των άλλων. Το επίπεδο συνειδητότητας των ανθρώπων, και όλες οι προσδοκίες που το συνοδεύουν, είναι κάτι το μεταδοτικό, περνά από τον ένα στον άλλο.
«Αυτό το γεγονός εξηγεί τα μεγάλα μυστήρια της συμπεριφοράς του όχλου, γιατί πολλοί αξιοπρεπείς άνθρωποι, επηρεασμένοι από μερικούς που έχουν μεγάλο φόβο ή θυμό, παρασύρονται και παίρνουν μέρος σε λιντσαρίσματα, σε λεηλασίες, ή άλλες απεχθείς πράξεις.

Το κλειδί της ανθρώπινης προόδου είναι να υπάρχουν αρκετά άτομα που να μπορούν να εκπέμψουν την υψηλότερη προσδοκία της αγάπης μέσα σε αυτό το ανθρώπινο πεδίο. Αυτή η προσπάθεια μας επιτρέπει να χτίζουμε ένα όλο και υψηλότερο επίπεδο ενέργειας, και να εμπνέουμε και να ωθούμε ο ένας τον άλλο προς την εκπλήρωση των ανώτερων δυνατοτήτων μας».

– «Για να περάσεις από το πέρασμα, θα πρέπει να επιτρέψεις ολοκληρωτικά στη θεϊκή ενέργεια να περάσει από μέσα σου, και να ρυθμίσεις το πεδίο σου με τον τρόπο που έχεις μάθει. Μην ξεχνάς ότι αυτό το πεδίο εκπέμπεται γύρω σου και επηρεάζει όλα όσα συμβαίνουν. Και το σημαντικότερο: φρόντιζε να ελέγχεις τις εικόνες φόβου, και να παραμένεις αποστασιοποιημένος. Εξακολουθείς να φοβάσαι ορισμένες εκβάσεις. Δεν θέλεις να χάσεις τη ζωή σου».

– Ουσιαστικά δεν έχουμε γιατρούς, γιατί δεν έχουμε πια τις αρρώστιες που γνωρίζετε εσείς. Έχουμε μάθει να κρατάμε την ενέργειά μας πάνω από αυτό το επίπεδο. Εγώ βοηθώ τους άλλους να παρακολουθούν τον εαυτό τους, να επεκτείνουν την ενέργειά τους και να την διατηρούν σε αυτή την κατάσταση.

– Η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας ήταν το πιο δύσκολο βήμα, γιατί για να μπει η τεχνολογία ολοκληρωτικά στην υπηρεσία της πνευματικής ανάπτυξης κάθε ατόμου, πρέπει να φτάσουν όλοι σ’ ένα σημείο όπου η πνευματική κατανόηση είναι πιο σημαντική από τα χρήματα και τον έλεγχο.

– Το γενικό επίπεδο που επιτυγχάνει κάθε κουλτούρα καθορίζεται σχεδόν αποκλειστικά από το πόσο συνειδητά είναι τα μέλη της, πρώτον, σε σχέση με την ύπαρξη του προσευχητικού πεδίου γενικά, και δεύτερο, σε σχέση το πώς μπορούν να το επεκτείνουν συνειδητά.

– Ο Θεός δεν πρόκειται να αυξήσει τη δύναμη μέσα σου αν δεν είσαι στον ίδιο δρόμο με τη συμπαντική πρόθεση.

– Αυτό είναι το επόμενο βήμα της Τέταρτης Επέκτασης. Πρέπει να συλλάβετε πραγματικά προς ποιο μέλλον προορίζεται να κινηθεί η ανθρωπότητα.

– Ερχόμαστε εδώ με την αποστολή να φέρουμε όλο τον κόσμο σε πλήρη πνευματική συνειδητοποίηση, γενιά προς γενιά, και να το κάνουμε αυτό όσο πιο συνειδητά γίνεται. Γι’ αυτό και συμμετέχουμε πλήρως σε αυτή τη διαδικασία της ζωής από την αρχή της ακόμη – πριν και από την ίδια τη γέννηση, βασικά.

– «Η πνευματικότητα είναι το πρόβλημα. Όσο υπάρχει θρησκεία, δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα ανάμεσα στους ανθρώπους. Δεν καταλαβαίνεις; Κάθε θρησκευτικός θεσμός είναι σαν ένα άκαμπτο εμπόδιο στο δρόμο της προόδου. Κάθε θρησκεία πολεμά όλες τις άλλες. Οι Χριστιανοί ξοδεύουν όλο το χρόνο και το χρήμα τους προσπαθώντας να προσηλυτίσουν τους πάντες στο δικό τους επικριτικό δόγμα. Οι Εβραίοι θέλουν να παραμείνουν απομονωμένοι για να συντηρούν το όνειρο του εκλεκτού λαού. Οι Μουσουλμάνοι νομίζουν ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν με τη συναδελφικότητα, τη συλλογική δύναμη και το ιερό μίσος. Κι εμείς στην ανατολή, εμείς είμαστε οι χειρότεροι. Αγνοούμε τον πραγματικό κόσμο για μια φανταστική εσωτερική ζωή που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει. Με όλο αυτό το χάος της μεταφυσικής κανείς δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στην πρόοδο, να ελαφρύνει το βάρος των φτωχών, να φροντίσει να μορφωθούν όλα τα παιδιά του Θιβέτ.

– Να φέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου φέρονται κι αυτοί γνατί ο τρόπος που τους φέρεσαι και ο τρόπος που σκέφτεσαι γι’ αυτούς καθορίζει με ποιον ακριβώς τρόπο θα σου φέρονται. Η προσευχή που στέλνεις προς τα έξω με τα συναισθήματα ή τις πράξεις σου τείνει να σου φέρνει αυτά ακριβώς που περιμένεις οτι θα σου φέρει».

– Πρέπει να προσέχουμε πολύ να μην απεικονίζουμε νοερά την κακία εκείνων που κινούνται από το φόβο. Πρέπει να τους βλέπουμε ρεαλιστικά και να παίρνουμε τα μέτρα μας, αλλά αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη συμπεριφορά τους ή να δημιουργούμε εικόνες ότι θα μας κάνουν κακό, αυτό στέλνει ενέργεια στην παράνοιά τους και μπορεί στην πραγματικότητα να τους δώσει την ιδέα να κάνουν όντως ό,τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να μην αφήνουμε το νου μας να οραματίζεται τα αρνητικά που μπορεί να μας συμβούν. Είναι μια προσευχή που ενεργεί για να δημιουργήσει το ίδιο αυτό το γεγονός.

– Και βέβαια πρέπει να παρακολουθούμε την κάθε μας σκέψη. Αυτό πρέπει να το κάνουμε έτσι κι αλλιώς, για να μη χάνουμε τις σημαντικές διαισθήσεις.

– Πρέπει πάντα να αναζητάμε ένα θετικό νόημα, και πάντα, μα πάντα, να περιμένουμε από τη διαδικασία να μας σώσει, ό,τι και αν συμβαίνει. Μια τέτοια νοητική στάση μας βοηθά να μένουμε εστιασμένοι στη ροή, και δεν μας αφήνει να ασχολουμαστε με αρνητικές εικόνες για το τι μπορεί να συμβεί αν αποτύχουμε.

– Ο χριστιανισμός τονίζει την ιδέα ότι το πνεύμα εκδηλώνεται στον άνθρωπο όχι μόνο σαν μια αυξημένη επίγνωση του γεγονότος ότι είναι μέρος του Θεού, αλλά και με τη μορφή επίσης ενός ανώτερου εαυτού. Είναι σαν να γινόμαστε μια διευρυμένη μορφή αυτού που είμαστε, πιο πλήρεις, πιο ικανοι, με μια εσωτερική καθοδήγηση και σοφία που μας οδηγεί να ενεργήσουμε. Είναι λες και η ανθρώπινη προσωπικότητα του Θεού, ο Χριστός, κοιτάζει τώρα μέσα από τα μάτια μας.

– Δεν είναι εχθροί, είναι άνθρωποι, ψυχές που φοβούνται. Και μετά πρέπει να γνωρίσουμε ολοκληρωτικά την παρουσία των αγγέλων, και πολύ σκόπιμα να τους οραματιστούμε να έρχονται σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

by SearchingTheMeaningOfLife


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Obbverse

A touch of whimsy. Why not?

Profusión Real Estate

Te mostramos tu hogar

Zeit der Reife

Meine Bilder, Gedanken und Emotionen

Natis Gartentraum

Alles rund um den Garten, Ausflüge und mehr

The daily addict

The daily life of an addict in recovery

In Pursuit of My First Love

Returning to the First Love

Daily Inspiration - Lisa's Thoughts

Living Your Life—God’s Word—Application Series

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Αρέσει σε %d bloggers: