Η αποτυχία είναι μέρος της εξέλιξης ή και της επιτυχίας. | Μίμης Ανδρουλάκης

photo by DesPin

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Έτσι κάνουν όλες» του Μίμη Ανδρουλάκη

– Κι εγώ Αύγουστο έθαψα τιν παππού μου, Αύγουστο τον πατέρα μου, Αύγουστο έφυγε κι ο Λεωνίδας. Μα δεν τον φοβάμαι για την πάρτη μου, όχι μόνο για τους άλλους, γιατί, εξομολογούμαι, είναι μακράν ο καλύτερος και πιο δημιουργικός μου μήνας και οι πιθανότητες να τα τινάξω Αύγουστο είναι αμελητέες. Δεν τον φοβάμαι, αλλά καλού κακού τον Αύγουστο δεν σηκώνω τηλέφωνο.

– Κολλητοί πολλά χρόνια, μεγαλώσαμε σε διαφορετικές όχθες της ζωής και ανήκουμε σε διαφορετικές σχολές σκέψης. Υπερεμπιστοσύνη εναντίον σκεπτικισμού. Σιγουριά εναντίον αμφιβολίας. Βεβαιότητα εναντίον διαχείρισης αβεβαιότητας. Ασφαλής, εντυπωσιακή πρόγνωση εναντίον πιθανοκρατικής σεναριακής σκέψης. Το κοινό και τα παγκόσμια ΜΜΕ αναμφίβολα προτιμούν την πρώτη. Τη δική του. Βγάζει μάτι.

– Η μόνη ευγενής και «αριστοκρατική» στάση σ’ αυτή την κατάσταση είναι η καρτερική και υπερήφανη αποδοχή των χτυπημάτων της μοίρας. Η μόνη εφικτή ελευθερία τότε, όταν εξαντλούνται οι εναλλακτικές, είναι η στωική ελευθερία. Δεν το βάζεις στα πόδια, δεν βαρυγκωμάς, δεν καταδέχεσαι ταπεινωτικές ομολογίες και μεταμέλειες.

– Κάναμε κι οι δυο λάθη. Δεν αναλύεις αυτόν που αγαπάς. Και η διαρκής αγάπη κουράζει, πνίγει, όταν μετατρέπεις τον άλλο σε απλό αντικείμενο των δικών σου αισθημάτων, αλλά το παράκανα. Η σχέση μας έχασε την ηθελημένη άγνοια που απαιτεί η αγάπη.

– Ο φίλος μου είχε δίκιο. «Τα κράτη δεν χρεοκοπούν σε νομισματική ένωση», αλλά παρέλειψε να προσθέσει «εφόσον κάνουν παράλληλα ώριμα βήματα στον δρόμο της πολιτικής και δημοσιονομικής ενοποίησης».

– Το internet ενίσχυσε το πνεύμα της μιμητικής ορδής, αφού στο 80%-90% τα blog σας συνδέονται με εκείνα που μοιράζονται τις ίδιες βεβαιότητες, τις ίδιες προκαταλήψεις, όπως παλιότερα σύχναζαν σε ομοιόχρωμα καφενεία. Η σοφία και η υπερειδίκευση δεν φτάνουν. Κριτική σκέψη και κουράγιο χρειαζόμαστε».

– «Οι πολιτικοί της περιόδου 1990-2010 στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης θα μπουν στη μαύρη λίστα της Ιστορίας αν δεν καταφέρουν να αποτρέψουν την πλέον προβλέψιμη μεταπολεμική οικοινομική και κοινωνική κρίση, η οποία μπορεί να βαλκανοποιήσει τις γενιές.»

– Δημογραφία και παραγωγικότητα, οι βασικοί κινητήρες της προόδου!

Αν κάνετε προγνώσεις, φροντίστε τουλάχιστον να είστε διφορούμενοι, αμφίσημοι, αινιγματικοί.

– Η ομορφιά, βλέπετε, το σεξαπίλ, όταν ξεπερνά ένα όριο, προκαλεί τον φθόνο των γυναικών και τον φόβο των αντρών!

Έβαζε μάλιστα όρια στην άμετρη κτητικότητά της. Ακολουθούσε πιστά στον έρωτα τον Νόμο των αποστάσεων, μια δική του μυστική εξίσωση που υπολογίζει την απόσταση μεταξύ των δυο εραστών (d) ανάλογα με τον χρόνο (t), την ενέργεια (ε), τη μάζα του παθους (m) και την αμοιβαία πρώτη ελκτική δύναμη (f). Η ίδια ήταν τέλεια μαθητευόμενη στην τήρηση των αποστασεων.

– Πρέπει να κάνεις καλή εντύπωση στα πρώτα 11 milliseconds, πριν προλάβει η συνειδητή σκέψη.

– Να σου πω για παράδειγμα ότι στατιστικά οι ψηλοί Αμερική κερδίζουν περισσότερες υψηλές θέσεις, δίχως να έχουν περισσότερα προσόντα από τοις άλλους. Το ίδιο ισχύει για τους καλοντυμένους και fitness.

– Η αποτυχία είναι μέρος της εξέλιξης ή και της επιτυχίας.

– …τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που σε συνδυασμό οδηγούν στο μυστήριο της μεγαλοφυίας: το σπάνιο ταλέντο, σκληρή εργασία για τουλάχιστον δέκα χρόνια και βέβαια η τύχη να βρεθείς στον σωστό χρόνο στη σωστή θέση».

by SearchingΤheMeaningOfLife


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Gradina Magica

Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!

V Ramasamy

A Globetrotter

HS-Johnathan F. Pugh

Enjoy as I share with you.

My Blog

Just another WordPress.com site

Et si Facebook disparaissait?

DES TEXTES SUR TOUT ET... SURTOUT DES TEXTES!

Radio Libre Albemut

Emitiendo desde el otro lado

Achim Bornemann

Soundscapes & Images

Αρέσει σε %d bloggers: