«Το σώμα μας είναι το υλικό αποτέλεσμα όλων των προθέσεων που είχαμε στη ζωή μας.» ~Deepak Chopra

wp-1464531159350.jpg

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Αγέραστο Σώμα Αθάνατο Πνεύμα» του Deepak Chopra

Μέρος Α

Είμαστε τα μόνα όντα στη γη που μπορούν να αλλάζουν τη βιολογία τους με αυτά που σκέπτονται και νιώθουν.

θύμηση ενός άγχους, που δεν είναι παρά ένα συννεφάκι σκέψης, απελευθερώνει ένα χείμαρρο καταστροφικών ορμονών όπως το ίδιο το άγχος.

Κανείς δεν μοιράζεται ακριβώς το ίδιο σύμπαν με κάποιον άλλο. Η κάθε άποψη του κόσμου δημιουργεί το δικό της κόσμο.

-Στο βαθύτερο επίπεδό του, το σώμα σας δεν έχει ηλικία, ούτε ο νους σας χρόνο.

-Εκεί που η φύση δημιουργεί αστέρια, γαλαξίες, κουάρκ και λεπτόνια, εσείς κι εγώ δημιουργούμε τους εαυτούς μας… το ανθρώπινο σώμα ανανεώνεται διαρκώς κάθε δευτερόλεπτο που περνάει.

Μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, 98 τοις εκατό των ατόμων του σώματός μας θα έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε καινούρια.

-Ξεκινώντας από τα 30 και με ταχύτητα σαλιγκαριού 1 τοις εκατό το χρόνο, το μέσο ανθρώπινο σώμα αρχίζει να φθείρεται

-Ο Αϊνστάιν μας δίδαξε ότι το φυσικό μας σώμα, όπως όλα τα υλικά αντικείμενα, δεν είναι παρά μια αυταπάτη και στην προσπάθειά μας να το χειριστούμε, είναι σαν να αγγίζουμε τη σκιά και να μας διαφεύγει η ουσία. Ο αόρατος κόσμος είναι ο πραγματικός.

Το ανθρώπινο νευρικό σύστημα απορροφά ένα απειροελάχιστο, της συνολικής ενέργειας που δονείται στο περιβάλλον… Η νυχτερίδα ζει σε έναν κόσμο υπερήχων, το φίδι σε έναν κόσμο υπερύθρων αχτίνων, που και οι δύο είναι κρυμμένοι από εμάς.

– Η πράξη και μόνο του να προσέχουμε συνειδητά τις λειτουργίες του σώματός μας, αντί να τις αφήνουμε στον αυτόματο πιλότο, είναι αρκετή για να αλλάξουμε τον τρόπο που γερνάμε. Κάθε ακούσια λειτουργία… μπορεί να ελέγχεται συνειδητά.

ροή αυτής της διάνοιας είναι που μας κρατάει ζωντανούς και όταν παύει τη στιγμή του θανάτου, όλες οι γνώσεις που έχουν συσσωρευτεί στο DNA μας αχρηστεύονται.

εντροπία μετατρέπει μια μελετημένη μηχανή σε σκουριά…

εντροπία δεν ισχύει όμως και για τη νοημοσύνη.

-…όπου πηγαίνει η σκέψη, συνοδεύεται και από μια χημική ουσία.

-Στην πραγματικότητα, η δύναμη της πρόθεσης μπορεί να αφυπνιστεί εκ νέου οποιαδήποτε στιγμή. Πολύ πριν γεράσουμε μπορούμε να προλάβουμε αυτές τις απώλειες με το να προγραμματίσουμε συνειδητά τον νού μας να παραμείνουμε νέοι, χρησιμοποιώντας την δύναμη των προθέσεών μας.

-…τα δάκρυα(λύπης) περιέχουν διαφορετικά χημικά ιχνοστοιχεία από τα δάκρυα της χαράς.

-Είναι αληθινά βιώνουμε τη χαρά της ζωής με τα σώματά μας, κι έτσι φυσικό είναι να πιστεύουμε πως δεν είναι εναντίον μας αλλά θέλουν τα ίδια πράγματα που θέλουμε κι εμείς.

…εσύ βλέπεις τον εαυτό σου μες στον κόσμο, ενώ εγώ βλέπω τον κόσμο μέσα στον εαυτό μου. Αυτή η μικρή διαφορά αντίληψης είναι το κενό που χωρίζει την ελευθερία από την αιχμαλωσία.

-Όταν ξυπνάμε το πρωί, υπάρχει ένα δευτερόλεπτο καθαρής επίγνωσης προτού πάρει τη θέση της η παλιά προκαλλιέργεια. Εκείνη τη στιγμή δεν είμαστε παρά μόνο ο εαυτός μας. Ούτε χαρούμενος, ούτε λυπημένος, ούτε σημαντικός, ούτε ασήμαντος, ούτε γέρος, ούτε νέος. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θυμάμαι ότι…είμαι

-Δεν υπάρχει η παραμικρή δραστηριότητα σε οποιοδήποτε από τα κύτταρά μας που να περνάει απαρατήρητη από το κβαντικό πεδίο. Τζέϊμς Τζινς(φυσικός) «Κάθε φορά που πάλλεται ένα ηλεκτρόνιο, τρέμει ολόκληρο το σύμπαν».

  • Δεν είμαι τα άτομά μου, αυτά έρχονται και φεύγουν.
  • Δεν είμαι οι σκέψεις μου, αυτές έρχονται και φεύγουν.
  • Δεν είμαι το εγώ μου, η εικόνα του εαυτού μου αλλάζει.
  • Είμαι πάνω και πέρα απ΄όλα αυτά. Είμαι ο αυτόπτης μάρτυρας, ο ερμηνευτής, ο εαυτός, πέρα από την εικόνα του εαυτού μου. Ο Εαυτός είναι αγέραστος κι αιώνιος.

Κάθε διανοητικό ερέθισμα μετατρέπεται αυτομάτως σε βιολογική πληροφορία.

-Τάο Τε Τσίνγκ «Ό,τι είναι εύκαμπτο και ρευστό τείνει να αναπτύσσεται, ό,τι είναι δύσκαμπτο και στατικό θα μαραίνεται και θα πεθαίνει.

-Σανκάρα (Ινδός σοφός) «Οι άνθρωποι γερνούν και πεθαίνουν επειδή βλέπουν άλλους να γερνούν και να πεθαίνουν»

Κοιτάξτε ένα κοπάδι σπουργίτια έξω από το παράθυρο σαν αυτή την άνοιξη. Μέχρι την επόμενη, τα μισά θα έχουν πεθάνει από διάφορες αιτίες. Έτσι, ουσιαστικά είναι άσχετο το αν ένας σπουργίτης μπορεί να ζήσει περισσότερο από μια δεκαετία όταν είναι αλυσοδεμένος σε ένα κλουβί.

-…αλλαγές της επίγνωσης προς την κατεύθυνση της απάθειας, της αδυναμίας και της δυσαρέσκειας, σπρώχνουν το σώμα προς μια γρήγορη πτώση.

Τα μικρά παιδιά δείχνουν μια εκπληκτική ζωτικότητα και περιμένουν την κάθε μέρα με ανοιχτές αγκάλες. Είναι κάτι το φυσικό γι΄αυτά και παραμένει φυσικά μέχρι τη στιγμή που θα αποκτήσουν τις μουντές συνήθειες και συμπεριφορές που καταπνίγουν την αυθόρμητη περιέργεια και το θαυμασμό.

μεταγεννητική κατάθλιψη είναι το προϊόν εξουθενωμένων αναμνήσεων που βρίσκουν έναν καινούριο τρόπο να παρατείνουν τη ζωή τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που γερνούν καλά, κάνουν το ίδιο: ακολουθούν τα ένστικτά τους και ανακαλύπτουν τι είναι αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο.

-…η όσο το δυνατόν πληρέστερη αξιοποίηση των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων μας ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γεράσουμε καλά… σωματική δραστηριότητα, σωματική και πνευματική δραστηριότητα, και κοινωνικές σχέσεις.

-Κάθε φορά που ένας γιατρός γράφει μια συνταγή για κάποιο αντικαταθλιπτικό φάρμακο, υποστηρίζει ο Μπόριτς δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δίνει ένα υποκατάστατο της εσωτερικής συνταγής του σώματος, που είναι οι ασκήσεις γυμναστικής.

Σαν το μικρό παιδί το σώμα σας χρειάζεται προσοχή και νιώθει κάτι σαν παρηγοριά όταν του τη δίνετε.

-…μπορώ να κοιμηθώ, λόγου χάρη, παίρνοντας ένα υπνωτικό χάπι, αλλά το είδος ύπνου που θα κάνω δεν είναι φυσικό. Θα υπάρξουν διαταραχές στην κανονική σειρά των φάσεων ύπνου, και ιδιαίτερα στα REM και τα όνειρα.

-…οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι – αφήνουν τη λύση να παρουσιαστεί μόνη της, έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους να τα βγάζουν πέρα με δύσκολες καταστάσεις.

-…όταν υπάρχει μια πρόθεση σχετική με το σώμα μας εκτελείται αυτομάτος…

Το σώμα μας είναι το υλικό αποτέλεσμα όλων των προθέσεων που είχαμε στη ζωή μας.

Η ανησυχία, η αβεβαιότητα και η αμφιβολία είναι τα τρία βασικά εμπόδια που δεν μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά τη δύναμη την οποία περιέχει κάθε πρόθεση.

-Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η γήρανση, οφείλεται στην αδυναμία του DNA να προφταίνει τις συνέπειες βλάβες που υφίσταται εκατομμύρια φορές κάθε χρόνο.

-Δεν αμφιβάλλουμε πλέον για το γεγονός ότι αόρατα σύννεφα σκέψης και συναισθημάτων αλλοιώνουν τη θεμελιακή χημεία του κάθε κυττάρου.

-Οι ρυτίδες θα έπρεπε να δείχνουν μόνο τα σημεία από τα οποία έχουν περάσει τα χαμόγελα – Μαρκ Τουέιν

-Κάποιος που έχει περισσότερους μυς από λίπος θα έχει και ταχύτερο ρυθμό μεταβολισμού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να τρώει περισσότερο χωρίς να παχαίνει.

 

μέρος Β

by SearchingTheMeaningOfLife

Advertisement

One response to “«Το σώμα μας είναι το υλικό αποτέλεσμα όλων των προθέσεων που είχαμε στη ζωή μας.» ~Deepak Chopra

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

The BUTHIDARS

Make Hugs Not War.

Leonberger Life

The Leonberger dog breed. Information and stories.

Mindfills

Getting lost is not a waste of time

Print Test Page

Check Your Printer Quality

Poestoryporium

A paper-cut survivor

The Heavenly Cap

Everything Literature.

Αρέσει σε %d bloggers: