Στη γλώσσα των Ινδιάνων Χάιντα, που ζούσαν στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, κοντά στις ακτές του Ειρηνικού, το ρήμα «γράφω ποίηση» είναι ίδιο με το ρήμα «αναπνέω».» | Τομ Ρόμπινς

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Αμάντα Το Κορίτσι της Γής» του Τομ Ρόμπινς

Η λογική δίνει στον άνθρωπο μόνο αυτό που χρειάζεται», είπε τραυλίζοντας. «Η μαγεία του δίνει αυτό που θέλει»·

Οι καταιγίδες πάντα επηρεάζουν τον κόσμο», είπε. «Είναι από τα αρνητικά σωματίδια που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. Απελευθερώνεται και όζον, επίσης. Ενεργοποιεί το νου. Σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι φτιαγμένος. Δεν το έχει προσέξει αυτό λίγο πριν από μια καταιγίδα; Όταν υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση όζον στον αέρα ονειρεύεσαι πιο πολύ και πιο ζωντανά.

Όταν αφαιρούμε την ελευθερία από ένα πλάσμα· είτε άνθρωπο είτε ζώο, το εξευτελίζουμε. Μέσα από μια υποσυνείδητη αντίδραση που συνδυάζει ενοχή, φόβο και περιφρόνηση, οι φύλακες των φυλακισμένων – ακόμη και οι παρατηρητές των φυλακισμένων- εξευτελίζονται και οι ίδιοι. Το κλουβί είναι ένας διπλός εξευτελιστής.

– Όσο περισσότερο διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από το χώμα, τόσο περισσότερο διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από τον εαυτό μας. Η αλλοτρίωση είναι μια ασθένεια όσων μένουν αλέρωτοι από το χώμα.

– Βλέποντάς τον αισθάνεται κανείς ότι δεν απέκτησε άδικα τη φήμη του σαν γλύπτης και μουσικός. Σου δημιουργεί μια βαθιά πεποίθηση ότι είναι προικισμένος με εκείνη την παράξενη ευχέρεια που μπορεί να αποσπάσει την ποίηση μέσα από τις φευγαλέες όψεις της ζωής

– Όμως, αν δεν πίστευα ότι είναι πρωτότυπα και δημιουργικά άτομα, αν δεν αισθανόμουν ότι σήμερα ασκούν μια μορφή ποιητικής που αποτελεί τον πρόδρομο της αυριανής επιστήμης, δεν θα είχα ξεκινήσει μαζί τους προς… προς εκεί όπου κατευθύνονται.

Ο επιστήμονας κάνει τον ρομαντικό ειλικρινή και ο ρομαντικός κάνει τον επιστήμονα άνθρωπο·

– Στο κάτω κάτω, ένα άτομο που είναι πνευματικά ασφαλές συνήθως δεν καταρρέει εύκολα. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για ένα έθνος.

– Και το σημαντικότερο, είδα γύρω μου ανθρώπους να ζουν τη ζωή τους με μια άψογη ηθική χωρίς την καθοδήγηση του κλήρου και χωρίς τη βοήθεια του οργανωμένου δόγματος ή τον κοινών συμβόλων. Ο άνθρωπος τα καταφέρνει όσο καλύτερα μπορεί, μέσα στις συνθήκες που επικρατούν.

– «Αμνησία είναι να μην ξέρεις ποιος είσαι και να θέλεις απελπισμένα να το ανακαλύψεις. Ευφορία είναι να μην ξέρεις ποιος είσαι και να μη σε νοιάζει. Και έκσταση είναι να ξέρεις πολύ καλά ποιος είσαι – αλλά και πάλι να μη σε νοιάζει»

Στη γλώσσα των Ινδιάνων Χάιντα, που ζούσαν στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, κοντά στις ακτές του Ειρηνικού, το ρήμα «γράφω ποίηση» είναι ίδιο με το ρήμα «αναπνέω».

– «Ο Μπλέικ κάποτε έγραψε,»πρέπει να επινοήσω τα δικά μου συστήματα, γιατί αλλιώς θα σκλαβωθώ από τα συστήματα των άλλων».

– «Αν κάποιοι σας ακολουθούν όπου κι αν πάτε και παρακολουθούν το σπίτι σας τις νύχτες, μην ανησυχείτε. Προσπαθήστε να φανταστείτε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι κυνηγοί ταλέντων από το Χόλιγουντ».

 

by SearchingTheMeaningOfLife


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Los Angeles Literature

Online magazine covering L.A.'s vast literary community.

Chaplin-Keaton-Lloyd film locations (and more)

by John Bengtson "the great detective of silent film locations" New York Times

Eternality Tan

Hailing from Singapore & writing about cinema since 2007

Dennis Mantin

Dennis Mantin is a Toronto-based writer, artist, and filmmaker.

Turhan Can Kargın

🧠 AI Enthusiast

dirilen.com

Tanrı ile beraberliğinizi güçlendirin - Moda-Fenerbahçe Kadıköy Latin Katolik Kilisesi

Kika's world

Making a difference,creating awareness

çeviri, öykü, şiir

Kitap tanıtımları ve edebiyat çevirileri.