Πριν ευχηθείς «καλά να πάθει» ..σκέψου.

Πόσες φορές δεν έχουμε πει, καλά να πάθει, καλά να πάθουνε για ανθρώπους που θεωρούμε ότι τους άξιζε αυτό που έπαθαν. Όμως τι κάνουμε με αυτή τη φράση άραγε ?

Αυτή η φράση από μόνη της επειδή έχει μέσα της παράλληλα και μία μορφή θυμού, γίνεται σαν κατάρα. Οπότε είναι μία δύναμη, που όμως αντί να πάει στον παραλήπτη, κάνει έναν κύκλο και επιστρέφει σε εμάς. Όμως στον κύκλο αυτόν που κάνει συλλέγει δόνηση θυμού και έρχεται το πολλαπλάσιο της να βιωθεί από εμάς.

Το σίγουρο λοιπόν στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι τα λάθη του. Γιατί κάθε ένας από εμάς στη ζωή του θα κάνει και λάθη. Άλλα επειδή τα προκάλεσε και άλλα όχι. Όπως και να έχει όμως τα λάθη, μας περιμένουν όλους ως ένα σημείο. Οπότε μπορεί να πούμε σε κάποιον καλά να πάθεις, για κάτι που εμείς είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το πάθουμε, καθώς είτε είμαστε πιο προσεκτικοί στον τομέα αυτόν, είτε γιατί οι συνθήκες της ζωής μας δεν θα το φέρουν ποτέ μπροστά μας να βιωθεί από εμάς το συγκεκριμένο λάθος.

 

Όμως η ζωή, είναι ως ένα βαθμό απρόβλεπτη και τυφλή. Δηλαδή δεν μπορούμε πάντα να προβλέψουμε και να δούμε τι θα γίνει ή τι βρίσκεται πίσω από μία μας πράξη ή απόφαση. Το να πούμε λοιπόν σε έναν άνθρωπο ή να σκεφτούμε καλά να πάθει, ας το ξανά σκεφτούμε γιατί όλα είναι ανθρώπινα και όλα είναι πιθανά στο μονοπάτι της ζωής.

 

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν για έναν μας συνάνθρωπο που έπαθε κάτι, είναι να προσευχηθούμε να απαλλαγεί πιο γρήγορα και πιο ομαλά από αυτό που του συμβαίνει. Έτσι κάνουμε αυτόματα δύο καλά. Το ένα
είναι να ζητάμε από τη Θεία δύναμη βοήθεια για το άτομο αυτό. Το αν το αξίζει ή όχι, δεν είναι δική μας δουλειά να το κρίνουμε ή να το αξιολογήσουμε. Και δεύτερον μαλακώνουμε τον δικό μας δρόμο και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις τα δικά μας λάθη που έρχονται μπροστά μας ή να μην έρθουν καθόλου ή κι αν έρθουν
να είναι αναίμακτα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

geonutrition910031851.wordpress.com/

Ό,τι χρειάζεσαι στην διατροφή σου

ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Myworld

welcome to my world

Kormoranflug Blog

....... wenn ich den See sehe ......

Linsenfutter

Tier- und Naturbeobachtungen, sowie Sehenswertes aus Hamm und Umgebung.

Luis Perrone Chef de Cuisine

La cocina de Perrone Luis

Wandern und Reisen Sonstiges

Reise Infos, Wander Infos.Sehenswürdigkeiten.

Αρέσει σε %d bloggers: