«Αν ανησυχείτε για το μέλλον, κάντε κάτι γι’ αυτό. Μετατρέψτε την ανησυχία σας σε θετική δράση και συμμετέχετε στις λύσεις.»~Vera Peiffer

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Φόβοι και Φοβίες» της Vera Peiffer

– Μια προαγωγή στην εργασία μπορεί να προκαλέσει το ίδιο άγχος με ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα!

– …μπορούν να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία σε σημείο ώστε να αναπτυχθεί σωματική ασθένεια, αν ο φόβος γίνεται αισθητός σε μόνιμη βάση.

– Όταν σωματικά είμαστε ανασφαλείς, δεν έχουμε πολύ χρόνο να ανησυχήσουμε για τέτοια πράγματα – το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών παρατηρήθηκε πάντοτε σε εποχές πολέμου.

Εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πολύ πιθανότερο να προσβληθούμε από την ασθένεια που μας τριγυρίζει, όπως γρίπη ή γαστρεντερικό ιό, παρά όταν είμαστε συναισθηματικά ισορροπημένοι.

Το παιδί που δεν παίρνει θετική βοήθεια και προστασία όταν προσπαθεί να εξοικειωθεί με τον κόσμο γύρω του, δε θα γίνει πιο σκληρό αλλά πιο αδύναμο.

– Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το αγχώδες άτομο να πονέσει νωρίτερα από το μη αγχώδες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο φόβος επιδεινώνει την αντίληψη του πόνου.

– Αν ανησυχείτε για το μέλλον, κάντε κάτι γι’ αυτό. Μετατρέψτε την ανησυχία σας σε θετική δράση και συμμετέχετε στις λύσεις.

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού μπορεί να ξεπεραστεί, έτσι ώστε να μπορέσετε να ζήσετε ευτυχισμένοι, απολαμβάνοντας μια καλή σχέση.

Αν όμως θέλει πράγματι να βρει σύντροφο που να του ταιριάζει, πρέπει να ξεφύγει από τον τωρινό σύντροφο και να επιτρέψει σε κάποιον άλλο να μπει στη ζωή του.

– Επειδή η σεξουαλική διέγερση, η στύση και η εκσπερμάτωση εξαρτώνται από ιδιαίτερα ευαίσθητες ισορροπίες νοητικών διεργασιών, η έλλειψη εμπιστοσύνης ή ο φόβος της επίκρισης από το σύντροφο μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια αυθορμητισμού και συνεπώς ανικανότητα. Το πρόβλημα συχνά ξεπερνιέται αυθόρμητα με νέα σύντροφο.

– Όταν κοιτάξουμε από πιο κοντά την αιτία αυτού του φαινομενικά αναίτιου φόβου, και όταν μιλήσουμε πολύ με τους ασθενείς, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει αιτία στο φόβο τους. Ότι αυτός ο φόβος εμφανίστηκε μέσα από ένα ή πολλά πραγματικά γεγονότα που πυροδότησαν μια αρνητική αλυσίδα σκέψεων που κλιμάκωσαν τον αρχικό φόβο σε μια σοβαρότερη μορφή αγωνίας.

– Δημιουργείται φαύλος κύκλος: το άτομο αποφεύγει κάτι επειδή το φοβάται, με συνέπεια να φοβάται ακόμη περισσότερο και συνεπώς να το αποφεύγει με μεγαλύτερη μανία. Τελικά καταντά να παγιδευτεί μέσα στον ίδιο του το φόβο.

– Όπως και σε κάθε τι στη ζωή, έχετε δυο επιλογές: είτε να αφήσει τα πράγματα όπως είναι, να συνεχίσετε να φοβάστε και να πάψετε να παραπονιέστε γι’ αυτό, είτε να αναλάβετε δράση και να απαλλαγείτε από το φόβο. Δική σας απόφαση.

by SearchingTheMeaningOfLife


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

ESRUNRIA

Be the kind of person you would like to meet!

Monkey's Tale

An Adventure Travel Blog

Hinter den Türen der Stadt

Geschichten mitten aus dem Leben; über Momente die uns prägen, Freude, Schmerz, Hoffnung und Schicksal dem wir täglich begegnen. Ein kleiner Blick ins Innere, ein Blick hinter die Tür.

John's Space .....

"Two roads diverged in a wood, and I— I took the one less traveled by, And that has made all the difference." The Road Not Taken, by Robert Frost

Vova Zinger's Photoblog

The world around through my camera's lens

THE PARMIGIANA WHISPERER

- cream doesn't belong to carbonara -

Travels with Ali

My site is all about my travels around the world and in Australia, plus daily life photos!

Eternal Now

Φως και διαστάσεις : μια βαθύτερη οπτική

Αρέσει σε %d bloggers: