«Αν ανησυχείτε για το μέλλον, κάντε κάτι γι’ αυτό. Μετατρέψτε την ανησυχία σας σε θετική δράση και συμμετέχετε στις λύσεις.»~Vera Peiffer

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Φόβοι και Φοβίες» της Vera Peiffer

– Μια προαγωγή στην εργασία μπορεί να προκαλέσει το ίδιο άγχος με ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα!

– …μπορούν να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία σε σημείο ώστε να αναπτυχθεί σωματική ασθένεια, αν ο φόβος γίνεται αισθητός σε μόνιμη βάση.

– Όταν σωματικά είμαστε ανασφαλείς, δεν έχουμε πολύ χρόνο να ανησυχήσουμε για τέτοια πράγματα – το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών παρατηρήθηκε πάντοτε σε εποχές πολέμου.

Εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πολύ πιθανότερο να προσβληθούμε από την ασθένεια που μας τριγυρίζει, όπως γρίπη ή γαστρεντερικό ιό, παρά όταν είμαστε συναισθηματικά ισορροπημένοι.

Το παιδί που δεν παίρνει θετική βοήθεια και προστασία όταν προσπαθεί να εξοικειωθεί με τον κόσμο γύρω του, δε θα γίνει πιο σκληρό αλλά πιο αδύναμο.

– Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το αγχώδες άτομο να πονέσει νωρίτερα από το μη αγχώδες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο φόβος επιδεινώνει την αντίληψη του πόνου.

– Αν ανησυχείτε για το μέλλον, κάντε κάτι γι’ αυτό. Μετατρέψτε την ανησυχία σας σε θετική δράση και συμμετέχετε στις λύσεις.

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού μπορεί να ξεπεραστεί, έτσι ώστε να μπορέσετε να ζήσετε ευτυχισμένοι, απολαμβάνοντας μια καλή σχέση.

Αν όμως θέλει πράγματι να βρει σύντροφο που να του ταιριάζει, πρέπει να ξεφύγει από τον τωρινό σύντροφο και να επιτρέψει σε κάποιον άλλο να μπει στη ζωή του.

– Επειδή η σεξουαλική διέγερση, η στύση και η εκσπερμάτωση εξαρτώνται από ιδιαίτερα ευαίσθητες ισορροπίες νοητικών διεργασιών, η έλλειψη εμπιστοσύνης ή ο φόβος της επίκρισης από το σύντροφο μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια αυθορμητισμού και συνεπώς ανικανότητα. Το πρόβλημα συχνά ξεπερνιέται αυθόρμητα με νέα σύντροφο.

– Όταν κοιτάξουμε από πιο κοντά την αιτία αυτού του φαινομενικά αναίτιου φόβου, και όταν μιλήσουμε πολύ με τους ασθενείς, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει αιτία στο φόβο τους. Ότι αυτός ο φόβος εμφανίστηκε μέσα από ένα ή πολλά πραγματικά γεγονότα που πυροδότησαν μια αρνητική αλυσίδα σκέψεων που κλιμάκωσαν τον αρχικό φόβο σε μια σοβαρότερη μορφή αγωνίας.

– Δημιουργείται φαύλος κύκλος: το άτομο αποφεύγει κάτι επειδή το φοβάται, με συνέπεια να φοβάται ακόμη περισσότερο και συνεπώς να το αποφεύγει με μεγαλύτερη μανία. Τελικά καταντά να παγιδευτεί μέσα στον ίδιο του το φόβο.

– Όπως και σε κάθε τι στη ζωή, έχετε δυο επιλογές: είτε να αφήσει τα πράγματα όπως είναι, να συνεχίσετε να φοβάστε και να πάψετε να παραπονιέστε γι’ αυτό, είτε να αναλάβετε δράση και να απαλλαγείτε από το φόβο. Δική σας απόφαση.

by SearchingTheMeaningOfLife


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Rosliw Tor Raekül

follow me on Twitter @rtraekul

Anónimo Temporal

Blog personal. Diarios. Si toda narrativa es ficción, esta es entonces la ficción de mis días, la ficción de mi vida.

Hmmm...

Just Wondering...

Adskin's Photo Blog(アドスキンの写真満載なブログ)

Adskinのセカンドな日常を、写真満載で勝手気ままに綴っていきます♪

Surindergupta.wordpress.com

From the heart to the heart

FILM PLANET

Ο πλανήτης του σινεμά σας καλωσορίζει. Διαβάστε κριτικές για τις ταινίες που κυκλοφορούν, μαζί με απολαυστικά κινηματογραφικά αφιερώματα.

Helinika

Learn Greek Online

Αρέσει σε %d bloggers: