«Θέλετε να μάθετε εάν εξελιχτήκατε σήμερα; αναρωτηθείτε λοιπόν εάν αγαπήσατε κάτι καινούργιο σήμερα.»~ Chopra Deepak

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Κάμα Σούτρα» του Chopra Deepak

Εάν είστε πραγματιστής, τότε το βιβλίο αποτελεί απλώς ένα εγχειρίδιο του έρωτα, που πρέπει να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που ένας γευσιγνώστης χρησιμοποιεί ένα βιβλίο γεμάτο πρωτότυπες, εκλεπτυσμένες συνταγές. Εάν είστε πνευματικός τύπος, το βιβλίο αποτελεί ένα άνοιγμα προς κορυφαίες εμπειρίες και προσεγγίζει τις οδηγίες του με τον ίδιο τρόπο που ένας ιερέας προσεγγίζει, μια θρησκευτική τελετή.

– Μπορεί να φτάσει στο σημείο να φανεί αβάσταχτα ανηλεής μέσα από τον πραγματισμό του, όπως συμβαίνει όταν αναφέρει τις γυναίκες εκείνες που είναι ευκολότερο να αποπλανηθούν συμπεριλαμβάνοντας εκείνες που έχουν​ καμπούρα, τις γυναίκες-νάνους, τις χήρες και τις μητέρες που έχουν χάσει ένα παιδί.

– Λαμβάνει την πολυγαμία ως δεδομένο, όπως και το ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες ερωτικές ορμές από τις γυναίκες και φυσικά παίρνουν τον ηγετικό ρόλο ως κυνηγοί και πλανευτές.

Τα ανθρώπινα όντα, η διάρκεια ζωής των οποίων αντιστοιχεί σε εκατό χρόνια, οφείλουν να επιδιώξουν τρεις σκοπούς στη ζωή: την αρετή (Dharma), την επιτυχία σε υλικό επίπεδο (Artha) και τη σαρκική ηδονή ή απόλαυση (Kama), κάθε έναν από αυτούς με τον κατάλληλο τρόπο και στην κατάλληλη στιγμή, αλλά αρμονικά, έτσι ώστε να μη συγκρούονται μεταξύ τους. Η παιδική ηλικία θα ήταν καλό να είναι αφιερωμένη στη θρησκευτική αγωγή, η νεότητα και η μέση ηλικία στην Artha και το Kama, η τρίτη ηλικία στο Dharma. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί κανείς να επιτύχει την τελική απελευθέρωση, ή Moksha, προκειμένου να κλείσει τον κύκλο γέννησης και αναγέννησης.

Οι άντρες και οι γυναίκες χρειάζονται το Κάμα Σούτρα προκειμένου να μάθουν τους κατάλληλους τρόπους μέσω των οποίων θα επιδιώξουν σωστά την απόλαυση. Στα ζώα, η κατάσταση είναι διαφορετική καθώς η συμπεριφορά τους δεν υφίσταται περιορισμούς- τα θηλυκά έχουν οίστρο μόνο για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ποτέ άλλοτε· και η συνουσία τους δεν ακολουθεί μετά από κανενός είδους σκέψη.

– Οφείλει κανείς να επιδιώκει την απόλαυση με μέτρο και σύνεση. Κανείς δεν σταματά να μαγειρεύει αποκλειστικά επειδή κάποιος επαίτης μπορεί να του κλέψει το φαγητό όταν ετοιμαστεί, ή να σπέρνει επειδή τα ελάφια μπορεί να του φάνε τα σπαρτά όταν φυτρώσουν. Όσο για τον φόβο απέναντι στο μέλλον, οι τρεις σκοποί της ζωής πρέπει να επιδιώκονται χωρίς τον φόβο των μελλοντικών τους συνεπειών. Εάν και τρεις, ή ακόμα και οι δύο ή μόνον ο ένας από αυτούς εναρμονίζεται με τους υπόλοιπους και τους υποστηρίζει, δεν υπάρχει κίνδυνος. Ωστόσο, εάν οποιαδήποτε πράξη βλάπτει την επιδίωξη των άλλων σκοπών, δεν θα πρέπει να πραγματοποιείται.

– Οι άντρες προσεγγίζουν τον σαρκικό έρωτα με ενεργητικό τρόπο, ενώ οι γυναίκες με παθητικό. Οι ρόλοι αυτοί δεν εναλλάσσονται.

Οι κανόνες για το πως πρέπει να αγκαλιάζει κάποιος μια γυναίκα βοηθούν έναν άντρα που έχει ερωτική επιθυμία μέτριας έντασης, ωστόσο όταν ο τροχός του έρωτα στροβιλίζεται ξέφρενα, οι κανόνες και η τάξη πάνε περίπατο!

– Το σύμπαν εμπεριέχει τρία πράγματα τα οποία είναι αδύνατον να καταστραφούν: την Ύπαρξη, τη συνειδητότητα και την Αγάπη.

– Για να, κατανοήσετε τι είναι πραγματικά η αγάπη πρέπει να ανακαλύψετε ότι είστε η αγάπη.

– Τί σημαίνει «αναπτύσσομαι» ; Σημαίνει «επιτρέπω στη ζωή να ανανεώνεται ανά πάσα στιγμή».

Το να χάνει κανείς τον εαυτό του στον έρωτα είναι απόλαυση. Το να βρίσκει κανείς τον εαυτό του μέσα από τον έρωτα είναι ευλογία.

– Όταν καταφέρει κανείς να αγαπήσει βαθιά το άγνωστο– που κρύβεται μέσα στον ίδιο και τους άλλους- έχει γίνει εραστής.

Όταν έρθει η αγάπη, αισθάνεστε ότι σας βρήκε εκείνη. Στην πραγματικότητα, θυμηθήκατε να την αναζητήσετε.

Σήμερα, η αγάπη σας εξαρτάται από το πώς αισθάνεστε και δράτε. Αύριο εάν είστε τυχεροί, δεν θα εξαρτάται από τίποτε.

Το να αγαπά κανείς κάποιον άλλο είναι σαν να αγαπά τον Θεό. Ένας άνθρωπος είναι ένα κύμα, ο Θεός είναι ολόκληρος ο ωκεανός.

Η αγνότερη καρδιά γεννά την υπέρτατη αγάπη.

– Τί κάνει το σύμπαν αυτή τη στιγμή; Κρυφακούει την κάθε σας επιθυμία.

– Ακόμη κι εκείνοι που διψούν για σαρκικές απολαύσεις επιζητούν στην πραγματικότητα, κάτω από αυτό το προσωπείο την ψυχή.

Η απόλαυση είναι το χαμόγελο που η αγάπη προσφέρει ως δώρο στη θνητότητα.

Ο θάνατος είναι μια ψευδαίσθηση. Πλησιάζει στο να γίνει πραγματικός μόνον όταν η αγάπη απουσιάζει.

Η ομορφιά που διακρίνετε στη ζωή αποτελεί αντανάκλαση της ομορφιάς που διακρίνετε στον εαυτό σας. Η αγάπη που αισθάνεστε στη ζωή αποτελεί αντανάκλαση της αγάπης που αισθάνεστε μέσα σας.

Θέλετε να μάθετε εάν εξελιχτήκατε σήμερα; αναρωτηθείτε λοιπόν εάν αγαπήσατε κάτι καινούργιο σήμερα.

Το μυστήριο της αγάπης έγκειται στο ότι τίποτε δεν είναι πιο εγωιστικό από εκείνη, κι όμως τίποτε δεν εξαγνίζει την ιδιοτέλεια τόσο όσο εκείνη.

-Ο σαρκικός έρωτας θρέφει, όμως ο σαρκικός έρωτας χωρίς αγάπη είναι σαν να προσπαθεί κανείς να καλλιεργήσει ένα τριαντάφυλλο προσφέροντάς του φως, αλλά καθόλου νερό.

– Μη διατυμπανίζετε τα όνειρά σας σε όλον τον κόσμο – ψιθυρίστε τα στην αγάπη.

– Οι πέντε αρσενικές ενέργειες στο συναισθηματικό επίπεδο είναι το θάρρος, η πειθαρχία, η αποφασιστικότητα, η αντοχή και ο ιπποτισμός. Οι αντίστοιχες πέντε θηλυκές ενέργειες είναι η ομορφιά, η διαίσθηση, η φροντίδα, η στοργή και η τρυφερότητα. Συνοψίζοντας, το πάθος αποτελεί τη συνένωση των αρσενικών και θηλυκών δυνάμεων μέσα στην ίδια μας την ύπαρξη. Το πάθος στη ζωή και το πάθος στον έρωτα διατηρούν τη φλόγα της ζωής ζωντανή και πυροδοτούν τη γέννηση της δημιουργίας.

by SearchingTheMeaningOfLife

 

 

 

 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

PEN OF HEARTS

Live, Learn, and Grow

Katerina Bodovski Writings

Stories happen to be shared

avelociraptor.wordpress.com/

Ideas. Writing. Culture.

All The Pieces

"The name of my village is Kaskikot. I think this place has all the pieces of Heaven."

Jakebreh Beats

Original Beats By JakeBreh

Shayan's Sphere

A Teen's Definition of Life

Blog Buzzers

Blogging in new style

ilpensierononlineare

Riflessioni e sguardi non lineari sulla Psicologia

Flutterbys-louisa

Travel/poetry

Αρέσει σε %d bloggers: