«Οι γάτες και οι αγριόγατες, μου είπε, μας υπενθυμίζουν την ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε διαισθητικά την πραγματικότητα και να αυτοθεραπευόμαστε.»~James Redfield

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Η Δέκατη Επίγνωση» του James Redfield

– Αν η ιστορία μας διδάσκει κάτι, αυτό είναι ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός και η ανθρώπινη γνώση εξελίσσονται συνεχώς. Μόνο οι προσωπικές γνώμες είναι παγιωμένες και δογματικές.

– Στη Γη, μπορούμε να θελήσουμε και να δημιουργήσουμε σχεδόν τα πάντα, αλλά η πραγματική ικανοποίηση έρχεται μόνο όταν συντονιστούμε πρώτα με την εσωτερική μας κατεύθυνση και τη θεϊκή καθοδήγηση. Μόνο τότε χρησιμοποιούμε τη θέλησή μας για να κινηθούμε προς τα πιθανά μέλλοντα που έχουμε δει. Με αυτή την έννοια, γινόμαστε συνδημιουργοί μαζί με τη θεϊκή πηγή.

– Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν αναισθητοποιηθεί και ενδιαφέρονται μόνο για την επιβίωσή τους, το μόνο πράγμα που πουλάει είναι το απίστευτο.

– Για να διατηρούμε την υγεία μας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια θετική νοοτροπία, αλλά πρέπει να υιοθετούμε αυτή τη νοοτροπία με πλήρη επίγνωση, χρησιμοποιώντας αγάπη και όχι ηρωισμούς.

-«Πιστεύω ότι το πρώτο βήμα αυτής της διαδικασίας είναι να εντοπίσουμε το φόβο με τον οποίο συνδέεται το ιατρικό πρόβλημα. Αυτό ανοίγει το ενεργειακό μπλοκάρισμα στο σώμα μας και το κάνει επιδεκτικό στη συνειδητή θεραπεία. Το επόμενο βήμα είναι να συγκεντρώσουμε όση περισσότερη ενέργεια μπορούμε και να την εστιάσουμε ακριβώς στο σημείο του μπλοκαρίσματος».

– «Τί; Ο σκοπός δεν είναι να απαλλαχτούμε από τον πόνο;»
-«Δυστυχώς, αυτό πιστεύαμε πάντα, στην πραγματικότητα όμως ο πόνος είναι ένας φάρος»…
«Εστίασε την προσοχή σου στον πόνο και προσπάθησε να τον αισθανθείς όσο περισσότερο γίνεται, προσδιόρισε επακριβώς τη θέση του»

– «Αφού ανοίξει το μπλόκο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον πόνο σαν ένα φάρο επιταχύνοντας τη δόνηση σε εκείνη την περιοχή και μετά σε όλο σου το σώμα. Αλλά είναι ζωτικό να βρεις την προέλευση του φόβου. Όταν η προέλευση της αρρώστιας ή του ατυχήματος είναι πολύ βαθιά, συχνά χρειάζεται ύπνωση ή εντατική συμβουλευτική θεραπεία».

Το είδαμε να συμβαίνει. Η σεξουαλική ένωση είναι μια ιερή στιγμή στην οποία ένα μέρος Ουρανού ρέει στη Γη.

– «Ναι. Όταν ονειρευόμαστε ενωνόμαστε πάλι με την ψυχική μας ομάδα και αυτό αφυπνίζει τη μνήμη μας για το τι πραγματικά θέλαμε να κάνουμε στην τωρινή κατάσταση της ζωής μας. Βλέπουμε φευγαλέα την αρχική μας πρόθεση. Όταν γυρίζουμε στη φυσική διάσταση, διατηρούμε αυτή την ανάμνηση αν και μερικές φορές εκφράζεται με αρχέτυπα σύμβολα.

Οι διαισθήσεις που έχουμε, τα όνειρα και οι συμπτώσεις, έχουν όλα σκοπό, να μας κρατήσουν στο σωστό δρόμο, να επαναφέρουν στη μνήμη μας το πως θέλαμε να εξελιχθεί η ζωή μας.

– «Όταν συμβαίνει μια μεταστροφή στον πολιτισμό«, είπα, «οι παλιές βεβαιότητες και αντιλήψεις αρχίζουν να καταρρέουν και να εξελίσσονται σε νέες παραδόσεις, πράγμα που προκαλεί άγχος βαχυπρόθεσμα. Ενώ μερικά άτομα αφυπνίζονται και διατηρούν μια εσωτερική σύνδεση αγάπης που τα συντηρεί και τους επιτρέπει να εξελιχθούν πιο γρήγορα, άλλοι άνθρωποι αισθάνονται ότι όλο αλλάζουν πολύ γρήγορα και ότι χάνουμε το δρόμο μας. Αρχίζουν να φοβούνται και προσπαθούν να ελέγξουν τους άλλους ανθρώπους​ για να αυξήσουν την ενέργεια τους. Αυτή η πόλωση του φόβου μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη, γιατί οι άνθρωποι που φοβούνται μπορούν να δικαιολογήσουν ακραίες ενέργειες και μέτρα».

– Στο παρελθόν, έπρεπε να πεθάνουμε για να κάνουμε την ανασκόπηση της ζωής μας, τώρα όμως μπορούμε να αφυπνιστούμε νωρίτερα και τελικά να κάνουμε το θάνατο περιττό, όπως προβλέπει η Ένατη Επίγνωση. Επιτέλους κατάλαβα. «Επομένως, γι αυτό ήρθαμε στη Γη, για να θυμηθούμε συστηματικά τα πάντα, και σιγά σιγά να ξυπνήσουμε»

– Όταν ένα παιδί πέθαινε στα χέρια τους, η συνειδητότητά τους διευρυνόταν και άρχιζαν να ρωτούν γιατί, να αναρωτιούνται πώς θα μπορούσαν να αποφύγουν κάτι τέτοιο στο μέλλον. Αυτά τα άτομα άρχιζαν να αποκτούν αυτο-συνείδηση, άρχιζαν να συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται εδώ τώρα, ότι ζουν. Κατάφεραν να τραβηχτούν πίσω από τις αυτόματες αντιδράσεις τους και να δουν φευγαλέα όλο το εύρος της ύπαρξης. Ήξεραν ότι η ζωή διαρκεί πέρα από τους κύκλους του ήλιου και της σελήνης και των εποχών, αλλά όπως έδειχναν οι νεκροί γύρω τους, είχε επίσης ένα τέλος. Ποιος ήταν ο σκοπός της;

– Η δυσκολία εμφανιζόταν σε σχέση με εκείνους που είχαν χάσει τις εξωτερικές κατευθυντήριες γραμμές στη ζωή τους. Χωρίς να έχουν διαμορφώσει ακόμη έναν ισχυρό εσωτερικό κώδικα. Αυτοί έμοιαζαν να πέφτουν σε μια «γκρίζα» πολιτισμική ζώνη όπου επιτρέπονταν τα πάντα: το έγκλημα, τα ναρκωτικά, οι εθιστικές παρορμήσεις κάθε μορφής, αλλά και η απώλεια τις εργασιακής ηθικής.

– Φυσικά, όταν γεννιόμαστε στη φυσική διάσταση αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ότι πέφτουμε σε ασυνείδητη κατάσταση και κατόπιν πρέπει να υποστούμε τη διαδικασία της κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης με βάση την πολιτισμική πραγματικότητα της κάθε εποχής. Όταν περάσουμε αυτό το στάδιο, το μόνο που θυμόμαστε πια είναι αυτά τα βαθυά προαισθήματα, αυτές τις διαισθήσεις, που μας ωθούν να κάνουμε ορισμένα πράγματα. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμούμε συνεχώς το Φόβο. Συχνά ο Φόβος είναι τόσο δυνατός ώστε δεν καταφέρνουμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε, ή αλλιώς τα διαστρεβλώνουμε με κάποιο τρόπο. Αλλά όλοι, χωρίς καμιά καμιά απολύτως εξαίρεση, ερχόμαστε στη γη με τις καλύτερες προθέσεις.

– «Δε νομίζεις ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι έμφυτα κακοί;» Όχι. Απλώς τρελαίνονται από το Φόβο και κάνουν φρικτά Λάθη. φυσικά στο τέλος, θα πρέπει να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη γι’ αυτά τα λάθη. Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε, όμως, είναι ότι οι αποτρόπαιες πράξεις προκαλούνται εν μέρει από την δική μας τάση να θεωρούμε ότι μερικοί άνθρωποι​ είναι από φυσικού τους κακοί. Αυτή είναι η εσφαλμένη αντίληψη που τροφοδοτεί την πόλωση.

– «Και οι ναρκομανείς;» ρώτησα. «Αυτοί ωθούν στην ακραία μορφή της την κατάσταση της παθητικότητας, τη στάση «εγώ ο καημένος», βλέποντας απελπισία και σκληρότητα σε όλο τον κόσμο, ώστε να δικαιολογούν μια ανάγκη για απόδραση από την πραγματικότητα. Η τυφλή, ψυχαναγκαστική χρήση ναρκωτικών εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό στην περίπτωση τους, απασχολεί το νου τους και καταπιέζει το άγχος ακόμη και στη Μεταθανάτια διάσταση.

-… «χτύπησε διάλυση» Σε μια τέτοια κατάσταση πρέπει να ξυπνήσει και να αντιμετωπίσει το Φόβο με κάποιο άλλο τρόπο. Αν δεν καταφέρει να ξυπνήσει, ξαναπέφτει στην ύπνωση. Και αν δεν ξυπνήσει στη φυσική διάσταση, μπορεί να δυσκολευτεί να ξυπνήσει και στη Μεταθανάτια.

– Υπάρχει μόνο ο ανθρώπινος φόβος και οι αλλόκοτοι τρόποι που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να τον αποτρέψουν.»Και οι αναφορές στο Σατανά που υπάρχουν σε τόσα ιερά κείμενα και γραφές; «Αυτή η ιδέα είναι μια μεταφορά, ένα συμβολισμός που προειδοποιεί τους ανθρώπους να ψάξουν για ασφάλεια στο θεϊκό και όχι στις παρορμήσεις και συνήθειες του εγώ, που συχνά μπορεί να οδηγήσουν σε τραγικά αποτελέσματα.

– «Μπορούμε να μάθουμε να παρεμβαίνουμε σε πνευματικό επίπεδο! Και αυτό σημαίνει να βοηθάμε ώστε να έλθει η όλη διαδικασία στο συνειδητό, όπως κάνουν αυτές οι ψυχές εδώ για όσους έχουν παγιδευτεί μέσα στις ψευδαισθήσεις».

Ξέρουμε πως, όσο ανεπιθύμητη κι αν είναι η συμπεριφορά των άλλων, πρέπει να καταλάβουμε ότι κι αυτοί είναι απλώς ψυχές που προσπαθούν να ξυπνήσουν όπως κι εμείς.

Όταν αποκτά κανείς επίγνωση και απελευθερώνεται από ένα θέατρο ελέγχου, στην αρχή αισθάνεται πάντα άγχος, γιατί πρέπει πρώτα να απαλλαγεί από την ψυχαναγκαστική ύπνωση και μετά βρει την εσωτερική λύση στο γεγονός ότι είναι χαμένος. Γι αυτό μερικές φορές πρώτα έρχεται η λεγόμενη «σκοτεινή νύχτα της ψυχής» και μετά ακολουθεί η αυξημένη συνείδηση και η πνευματική ευφορία.

– «Ναι. Όπως δείχνουν τα πράγματα, εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να προσελκύσουμε στη ζωή μας δύο συγκεκριμένα είδη συμβάντων: αυτά που πιστεύουμε κι αυτά που φοβόμαστε. Αλλά το κάνουμε ασυνείδητα. Ως γιατρός πιστεύω ότι έχουμε να κερδίσουμε πολλά αν φέρουμε αυτή τη διαδικασία ολοκληρωτικά στο συνειδητό.

– Όταν θυμηθούμε τι έπρεπε πραγματικά να κάνουμε στη ζωή μας, αυτό και μόνο αποκαθιστά την υγεία μας. Όταν μπορέσουμε να θυμηθούμε τι πρέπει να κάνει όλη η ανθρωπότητα αρχίζοντας από τώρα, από αυτή τη στιγμή, θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε κόσμο.

– Ξέρω ότι πρέπει να εντοπίσουμε τα ασυνείδητα συναισθήματα που έχουμε ο ένας προς τον άλλο πριν μπορέσουμε να συνεχίσουμε.

– Το κλειδί είναι να αναγνωρίσουμε το συναίσθημα, να το συνειδητοποιήσουμε​ πλήρως και μετά να το εκφράσουμε με ειλικρίνεια, όσο αδέξιες κι αν είναι οι προσπάθειές μας. Αυτό φέρνει το συναίσθημα στην τωρινή μας αντίληψη, στο παρόν, και τελικά του επιτρέπει να μεταφερθεί στο παρελθόν, εκεί όπου ανήκει. Γι αυτό και όταν περάσουμε αυτή τη διαδικασία με το να το πούμε, να το συζητήσουμε, να το βάλουμε στο τραπέζι, τελικά καθαριζόμαστε, και έτσι μπορούμε να επανέλθουμε σε μια κατάσταση αγάπης, που είναι το υψηλότερο συναίσθημα.

– » Για σένα όμως νιώθω κάποια πικρία» «Γιατί;» ρώτησα. «Γιατί ήσουν τόσο πρακτικός και αδιάφορος. Ο ανεξάρτητος άντρας που αρνείται να ανακατευτεί σε κάτι αν δεν έχει έρθει η τέλεια στιγμή«.

– «Από τη στιγμή που η ομάδα θα καθαριστεί από τα συναισθήματα», έλεγε τώρα η Μάγια, «μπορεί πιο εύκολα να προχωρήσει πέρα από τους αγώνες εξουσίας και τα θέατρα ελέγχου και να βρει την πλήρη δημιουργικότητά της. Αλλά αυτό πρέπει να το κάνουμε συνειδητά, βρίσκοντας μια έκφραση ανώτερου εαυτού σε κάθε πρόσωπο«.

– Μέχρι τώρα αναπτύσσαμε την τεχνολογία με έναν ασυνείδητο, τυφλό τρόπο, σαν να φορούσαμε παρωπίδες, ξεχνώντας ότι ζούμε πάνω σε έναν οργανικό, ενεργειακό πλανήτη.

– «Μπορούμε να κινηθούμε προς έναν αληθινά φωτισμένο καπιταλισμό αν αντί να χρεώνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή τιμή που αντέχει η αγορά, ακολουθήσουμε μια νέα επιχειρησιακή ηθική και μειώσουμε τις τιμές μας κατά ένα συγκεκριμένο ποσοστό. Αυτό θα είναι μια συνειδητή εκδήλωση με την οποία δείχνουμε προς τα πού θέλουμε να κινηθεί η οικονομία . .. Αν όλες οι επιχειρήσεις μείωναν τις τιμές τους κατά δέκα τοις εκατό, τότε θα μειωνόταν το κόστος ζωής για όλους. Θα μειώνονταν ακόμη και οι πρώτες ύλες και τα υλικά που χρειάζονται οι ίδιες οι επιχειρήσεις για τη λειτουργία τους».

– «Αν στραφείς στην ομάδα σου για να πάρεις ενέργεια, για να αντικαταστήσεις τη δική σου εσωτερική σύνδεση με τη θεϊκή ενέργεια απομακρύνονται. Δεν επιτρέπουν μια τέτοια εξάρτηση. Μου συνέβη κι εμένα το ίδιο πράγμα».

… όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση, όσο εδραιωμένες κι αν είναι οι αυτοκαταστροφικές συνήθειες, ο καθένας μας μπορεί να αφυπνιστεί και να ανακαλύψει την ανάμνηση μιας αποστολής και ενός σκοπού.

– Ένας βιολόγος θα έλεγε ότι τα ζώα είναι κατά κύριο λόγο ρομπότ, που λειτουργούν με βάση το ένστικτο και χωρίς καμιά κατανόηση.
«Αυτό μπορεί να συμβαίνει μόνο επειδή τα ζώα αντικατοπτρίζουν το δικό μας επίπεδο συνειδητότητας και προσδοκίας. Αν το επίπεδο των δονήσεών μας είναι χαμηλό, τα ζώα θα υπάρχουν απλώς στο περιβάλλον μας επιτελώντας τις συνηθισμένες οικολογικές τους λειτουργίες. Όταν ένας σκεπτικιστής βιολόγος αναγάγει τη συμπεριφορά των ζώων στο ένστικτο και μόνο, βλέπει πάνω τους περιορισμούς που τους έχει επιβάλλει ο ίδιος. Όταν όμως ανυψώνονται οι δονήσεις μας, οι πράξεις των ζώων που μας πλησιάζουν γίνονται ακόμη πιο συγχρονιστικές, μυστηριώδεις και διδακτικές».

Ένα κουνέλι ζει κοντά σε ζώα που το κυνηγούν και τρέφονται από αυτό, αλλά αντιμετωπίζει το φόβο του και μένει εκεί και καταφέρνει να είναι εξαιρετικά γόνιμο, παραγωγικό και αισιόδοξο. Όταν εμφανίζεται ένα κουνέλι στη ζωή μας, αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να βρούμε την ίδια στάση μέσα στον εαυτό μας. Αυτό ήταν το μήνυμα που σου έστελνε. Η παρουσία του σήμαινε ότι είχες την ευκαιρία να θυμηθείς το «φάρμακο» του κουνελιού, να κοιτάξεις κατάματα το φόβο σου και να τον ξεπεράσεις.

– «Τα κοράκια είναι οι τηρητές των νόμων του πνεύματος. Αν περάσεις κάποιο χρόνο κοντά σε κοράκια, θα δεις ότι κάνουν εκπληκτικά πράγματα πάντα αυξάνουν την αντίληψη της πνευματικής πραγματικότητας. Το μήνυμά τους ήταν ότι πρέπει να ανοιχτείς, να θυμηθείς τους πνευματικούς νόμους που σου παρουσιάζονταν σ’ αυτή την κοιλάδα. Το γεγονός ότι τα είδες θα έπρεπε να σε προετοιμάσει για ό,τι επρόκειτο να επακολουθήσει​».

– «Το γεράκια βρίσκονται σε επαγρύπνηση, είναι τρομερά παρατηρητικά πάντα σε επιφυλακή για την επόμενη πληροφορία, το επόμενο μήνυμα που θα λάβουν. Η παρουσία τους σημαίνει ότι είναι σημαντικό να αυξήσουμε και τη δική μας επαγρύπνηση. Συχνά δείχνουν ότι πλησιάζει κάποιο μήνυμα που πρέπει να λάβουμε».

Οι γάτες και οι αγριόγατες, μου είπε, μας υπενθυμίζουν την ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε διαισθητικά την πραγματικότητα και να αυτοθεραπευόμαστε.

-…ο νεαρός λύκος με πλησίασε για να ενεργοποιήσει και να αφυπνίσει το κουράγιο μου, και την ικανότητά μου να διδάσκω, ώστε να βρω τα κατάλληλα λόγια που θα βοηθούσαν να συγκεντρωθούν τα άλλα μέλη της ομάδας.

Όταν εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο​ ζώο, αυτό σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να ενσωματώσουμε και πάλι τη συνειδητότητά του στη δική μας συνειδητότητα.

– «Η παρουσία της κουκουβάγιας», είπε ο Ντέιβιντ, «σημαίνει ότι έχουμε την ευκαιρία να διακρίνουμε τις πιθανές απάτες των άλλων, και αν αποφύγουμε την τάση να τους βλάψουμε ή να τους επιτεθούμε, τότε θα μπορέσουμε όπως και η κουκουβάγια, να διαπεράσουμε το σκοτάδι και να διατηρήσουμε μια ανώτερη αλήθεια.

– «Η πόλωση του Φόβου εξακολουθεί να εντείνεται, και αν θέλουμε να την επιλύσουμε και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, ο καθένας μας πρέπει να συμμετάσχει προσωπικά. Πρέπει να παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις σκέψεις και τις προσδοκίες μας, και να σταματάμε τον εαυτό μας κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε έναν άλλο άνθρωπο σαν εχθρό. Μπορούμε βέβαια, να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, και να περιορίσουμε ορισμένους ανθρώπους, αλλά αν τους απανθρωποποιήσουμε, τότε μεγαλώνουμε το φόβο.

«Είμαστε όλοι ψυχές σε ανάπτυξη. Όλοι έχουμε μια θετική αρχική πρόθεση. Και όλοι μπορούμε να θυμηθούμε. Η ευθύνη μας είναι να διατηρήσουμε αυτή την ιδέα και να την μεταδώσουμε σε όποιον συναντάμε. Αυτή είναι η αληθινή Διαπροσωπική Ηθική έτσι εξυψώνουμε τους άλλους.Αυτή είναι η μεταδοτική εξάπλωση της νέας αντίληψης που αγκαλιάζει τον πλανήτη .

by SearchingTheMeaningOfLife


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Sweet Jaw

Cooking and more by Pseudo Bong

4000 Wu Otto

Drink the fuel!

MyPersonalBlog

Un sito dove io possa esprimere le mie opinioni e i miei pensieri

blog viaungarettidue

18-3-2022 ( testi e fotografie dell'autore)

Grazia Palmisano

Parole lette Parole scritte

I wonder what this button does...

random sharings from Larry

VIXEN of VERSE

Poetry with Attitude & Gratitude

Luminous Destiny

Knowing Your Worth ~ Owning Your Life

Αρέσει σε %d bloggers: