Το μεγάλο ψέμα που ονομάζεται πολιτισμός

Το μεγάλο ψέμα που ονομάζεται πολιτισμός είναι στην πραγματικότητα το πιο αιματοβαμμένο σύστημα εξαπάτησης που επιβλήθηκε ποτέ σ’ αυτόν τον πλανήτη. Αυτό δεν είναι πολιτισμός. Αυτό είναι το μεγάλο ψέμα. Ή αν το σύστημα αυτό αντιπροσωπεύει τον πολιτισμό τότε το μεγάλο ψέμα είναι ότι ο πολιτισμός είναι καλός για μας”.
– John Trudell


Παρατηρείτε κάποιες φορές πώς μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ανώτεροι σε σχέση με τους άλλους; Συμβαίνει συχνά. Ο πολιτισμένος άνθρωπος πάντα αισθάνεται ανώτερος από τους “πρωτόγονους” αυτόχθονες. Αυτό το αίσθημα ανωτερότητας διευκόλυνε την γενοκτονία πολλών εκατομμυρίων ιθαγενών σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας. Θεωρήθηκαν
βάρβαροι” και οι θρησκείες στήριξαν την εξόντωση των “βαρβάρων”. Αυτό ξεκίνησε με την αρχή του πολιτισμού. Ναι, ο πολιτισμός ήταν αιματηρός από την αρχή.

Για να καταλάβουμε τι είναι πραγματικά πολιτισμός, πρέπει να επιστρέψουμε στην προϊστορία, πριν από τον πολιτισμό. Ζούσαμε σε μικρές φυλές, κυρίως νομαδικές και ζούσαμε σε πλήρη αρμονία και ισορροπία με την Μητέρα Φύση. Ήμασταν κυνηγοί-συλλέκτες. Δεν υπήρχε γεωργία, επομένως το χώμα και η χλωρίδα παρέμεναν αδιατάραχτα. Δεν υπήρχε καλλιέργεια της γης. Ήμασταν πολύ υγιείς. Οι πρώτοι άποικοι που έφτασαν στην Αμερική περιγράφουν τους Ινδιάνους ως ανθρώπους με όμορφα σώματα και καλή φυσική υγεία (τουλάχιστον μέχρι να τους σκοτώσουν οι ασθένειες του λευκού). Οι κυνηγοί-συλλέκτες εργαζόντουσαν μόνο 4 ώρες την ημέρα και δεν το θεωρούσαν δουλειά. Ο άνθρωπος ήταν ελεύθερος.

Η έλευση του πολιτισμού τα άλλαξε όλα αυτά. Εκείνη την εποχή, οι θεοί άρχισαν να εμφανίζονται. Έδωσαν στην ανθρωπότητα πολλά δώρα, όλα σαν τους δούρειους ίππους, για να μας παγιδεύσουν στο σύστημά τους. Έδωσαν στην ανθρωπότητα την γεωργία, που κατέστρεψε τον φυσικό βιότοπο και το έδαφος. Έδωσαν στους ανθρώπους σπόρους και φασόλια, τα οποία είναι δύσκολο να χωνέψουν. Τώρα όλοι δούλευαν πολλές ώρες στα χωράφια με τις πλάτες τους να καμπουριάζουν. Οι ανθρωπολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι με την έλευση της γεωργίας, ήρθε και η παραμόρφωση των οστών και των δοντιών, πολύ περισσότερες ασθένειες και μικρότερη διάρκεια ζωής. Πανέμορφο δώρο. Αυτή ήταν η αρχή της εξάλειψης της ισορροπίας με τη Μητέρα Φύση.

Οι θεοί μας έδωσαν τα μαθηματικά, την επιστήμη, την αρχιτεκτονική, τις θρησκείες καθώς και τις πόλεις, τα βασίλεια και τις αυτοκρατορίες. Δημιούργησαν ιεραρχικά συστήματα βασιλέων, αυτοκράτορες, αρχιερείς και πυραμίδες δομών εξουσίας. Η ανθρωπότητα εγκατέλειψε την ελευθερία της για να υποδουλωθεί σε αυτούς που αισθάνονται ανώτεροι. Παγιδευμένοι σε ένα ιεραρχικό σύστημα αφέντη και σκλάβου. Δημιουργήθηκαν νόμοι, δημιουργήθηκαν δικαστήρια, φυλακές και στρατεύματα για την επιβολή των νόμων, για την υπεράσπιση της πόλης και για επιθέσεις σε άλλες πόλεις. Η δουλεία έκανε επίσης την εμφάνισή της. Επιθέσεις σε αυτόχθονες φυλές, κλέψιμο γης και υποδούλωση όλων. Όλα αυτά ήταν συνήθης πρακτική. Εάν κοιτάξετε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, αποτελούνταν κυρίως από σκλάβους.

Φυσικά όλα αυτά έπρεπε πληρωθούν με κάποιον τρόπο, κι έτσι ξεκίνησαν οι φόροι. Η ανθρωπότητα εγκατέλειψε την ελευθερία της για ένα μεγάλο ψέμα. Τα δώρα του πολιτισμού μας παγίδευσαν και μας υποδούλωσαν όλους σε ένα βάναυσο και αιματηρό παιχνίδι ελέγχου. Ένας σπουδαίος Δούρειος Ίππος. Και το εκπληκτικό είναι ότι, όχι μόνο οι άνθρωποι δεν έβλεπαν την δυσάρεστη κατάσταση τους, αλλά αισθάνονταν πραγματικά ανώτεροι από τις αυτόχθονες φυλές.

Μην νομίζετε ότι ο σύγχρονος πολιτισμός είναι πολύ διαφορετικός. Πολλοί πιστεύουν ότι προοδεύουμε και φτάσαμε στην κορυφή του πολιτισμού. Κάθε νέα ανακάλυψη ή εφεύρεση θα βελτιώσει την κοινωνία. Αλλά είναι αυτή η πρόοδος; Είμαστε πιο πολιτισμένοι από ό, τι ήμασταν πριν από δύο χιλιάδες χρόνια; Γιατί; Επειδή έχουμε ανακαλύψει και εφεύρει τόσα πολλά από τότε; Έχουμε αρχιτεκτονική ουρανοξυστών, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνα, αποχέτευση, τηλεόραση, υπολογιστές και τόσες πολλές εφευρέσεις που μας κάνουν εύκολη την ζωή. Σίγουρα πρέπει να έχουμε προχωρήσει. Αλλά αναμφισβήτητα έχουμε και κάποια σοβαρά προβλήματα εξαιτίας αυτής της εξέλιξης του πολιτισμού. Απλά εξετάστε την συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Μπορεί να έχουμε τόσα πολλές τεχνολογικές ευκολίες, αλλά πάρα πολλοί άνθρωποι ζουν σε μια υπνωτική αποχαύνωση.

Οι πόλεμοι δεν σταμάτησαν ποτέ. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από τα χέρια των αδελφών τους. Η δουλεία δεν τελείωσε ποτέ. Η σεξουαλική δουλεία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Μετά υπάρχουν τα εργοστάσια, τα αγροκτήματα και τα ορυχεία, όπου οι άνθρωποι αναγκάζονται να εργάζονται για πενιχρούς μισθούς ή για καθόλου μισθούς. Στην πραγματικότητα, ολόκληρος ο κόσμος είναι υποδουλωμένος. Ο καθένας πρέπει να πληρώσει για το ενοίκιο, τα τρόφιμά του κλπ. Και γι ‘αυτό πρέπει να βρουν δουλειά (αν είναι τυχεροί να βρουν μία). Υποτάσσουμε τον εαυτό μας σε ένα αφεντικό. Γίνεται ο αφέντης και γινόμαστε οι σκλάβοι. Δεν υπάρχει ελευθερία σε τέτοιες ενέργειες.

Η θρησκεία είναι ακόμα ανεξέλεγκτη, εξαπατά τις μάζες και τροφοδοτεί τους θεούς που μας έχουν φυλακίσει. Η θρησκεία αποπροσανατολίζει την προσοχή του ατόμου από τον Εαυτό και την στρέφει σε κάποια εξωτερική θεότητα, η οποία απλώς συμβαίνει να είναι μια απομίμηση Θεού που έχει φυλακίσει την ανθρωπότητα στο σύστημα των αυταπατών, όπου οι απομιμήσεις τροφοδοτούνται από την ανθρωπότητα και όλον τον φυσικό κόσμο. Τον Ιεχωβά, τον Αλλάχ και πολλούς άλλους. Ο Ιησούς δεν λατρεύει τον Ιεχωβά (όπως επιβεβαιώνεται στο Ευαγγέλιο του Ιούδα), αλλά τον Πατέρα του στον Ουρανό, τον οποίο περιέγραψε ως «τον ένα αληθινό Θεό», ο οποίος κατοικούσε στην καρδιά του. Αυτό είναι το μυστικό. Ο Θεός κατοικεί μέσα στην καρδιά μας και αυτός είναι ο μόνος τόπος που μπορούμε να τον βρούμε.

Αυτοί οι ψεύτικοι θεοί μας έδωσαν επίσης το δώρο των χρημάτων και το νομισματικό σύστημα περισσότερης δουλείας. Έχουμε ακόμα χρήματα και τράπεζες. Είμαστε σκλαβωμένοι σε αυτές. Κυριαρχούν στον κόσμο. Οι περισσότερες εταιρείες ανήκουν κατά πλειοψηφία στις τράπεζες. Μας καταληστέψανε μπροστά στα μάτια μας το 2008, και η ληστεία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η διαφθορά των τραπεζών είναι πέρα από κάθε φαντασία. Το βλέπουμε από τους πολυάριθμους τραπεζίτες που αυτοκτονούν συνεχώς, από το ξέπλυμα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρήματα από ναρκωτικά, από τον έλεγχο των οικονομιών ολόκληρων χωρών. Η Wall Street είναι ιδιοκτήτρια της Washington DC και η ΕΚΤ είναι ιδιοκτήτρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι προφανές.

Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για τον έλεγχο των μαζών και την θανατηφόρα φορολόγηση τους. Μερικοί τύποι ισχυρίζονται ότι είναι ανώτεροί μας, οι αρχές μας, οι ηγέτες μας. Δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι επιλέχτηκαν από τους ανθρώπους. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές, το μόνο που βλέπω είναι ο ψυχοπαθής. Ποιος επιλέγει αυτά τα απομεινάρια; Λένε συνέχεια ψέματα, και όμως οι άνθρωποι τους πιστεύουν και ψηφίζουν γι’ αυτούς. Αυτοί οι ψυχοπαθείς δημιουργούν τους νόμους που δεν πρέπει να παραβαίνουμε. Κάθε χρόνο, ψηφίζονται χιλιάδες νέοι νόμοι και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους γνωρίζουμε όλους.

Όχι μόνο έχουμε ακόμα κυβερνήσεις, αλλά γίνονται όλο και πιο ολοκληρωτικές και η απώλεια ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι συνεχής. Το αστυνομικό κράτος παραμονεύει στην γωνία. Ο δυτικός κόσμος μεταμορφώνεται σε μια πολύ αυστηρή, ολοκληρωτική κοινωνία με λιγοστές θέσεις εργασίας, ακριβά νοίκια και τρόφιμα. Η διαφθορά είναι τεράστια. Λοιπόν, πείτε μου ποιο τμήμα του σύγχρονου πολιτισμού είναι πραγματικά ωφέλιμο;


Ας μην ξεχνάμε πώς ο πολιτισμός μας χωρίζει από τη Μητέρα Φύση. Ο John Muir το παρατήρησε εδώ και πολύ καιρό και έγραψε γι ‘αυτό.
Ο σύγχρονος πολιτισμός, μας διαίρεσε ακόμη περισσότερο, καθώς ζούμε περιτριγυρισμένοι από τσιμέντο, χάλυβα και πλαστικό, οδηγούμε αυτοκίνητα και σπάνια βγαίνουμε στη φύση. Κοιτάξτε τι κάναμε στη Γη σε σύντομο χρονικό διάστημα λίγο περισσότερο από 100 χρόνια. Την βιάσαμε από όλους τους φυσικούς της πόρους, μολύναμε το έδαφος, το νερό, τον αέρα, το φαγητό και όλα τα ζωντανά πράγματα στη γη. Πρόκειται για πρόοδο, καταστρέφοντας τον ίδιο τον βιότοπο που μας υποστηρίζει; Αυτό μοιάζει με παραφροσύνη.

Ω, αλλά κοιτάξτε όλα τα φανταχτερά gadget που μπορούμε να αγοράσουμε τώρα!!! Σίγουρα αυτά πρέπει να αξίζουν την σκλαβιά μας και την καταστροφή της Μητέρας Γης. Πες μου, είσαι ευτυχισμένος; Μήπως αυτά τα μπιχλιμπίδια πραγματικά σε γεμίζουν; Όχι, δεν μπορούν. Η απόλαυση και η ικανοποίηση είναι φευγαλέες. Χρειάζεσαι πάντα νέα μπιχλιμπίδια, γι ‘αυτό εργάζεσαι σκληρά για να τα αποκτήσεις και αυτά πλημμυρίζουν το μυαλό σου ως επιθυμίες. Έχουμε όλη αυτή την απίστευτη τεχνολογία για να παράγουμε ευκολότερα, αλλά πείτε μου, υπάρχει κανείς που πληρώνετε περισσότερο ή εργάζεται λιγότερο λόγω αυτής της τεχνολογίας; Τώρα όλοι πρέπει να παράγουν περισσότερα με τον ίδιο μισθό. Έτσι, όχι, δεν μπορούμε να πούμε ότι η τεχνολογία έχει βελτιώσει δραματικά την ζωή μας. Και μετά υπάρχει το γεγονός ότι όλη αυτή η νέα τεχνολογία χρησιμοποιείται από την στρατιωτική πολεμική μηχανή καταστροφής. Το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας μας χρησιμοποιείται για καταστροφή.


Ίσως να ήμασταν πολύ πιο ευτυχισμένοι αν ζούσαμε μια «πρωτόγονη» ζωή στο δάσος, ζούσαμε σε ένωση, αρμονία και ισορροπία με τη Μητέρα Φύση. Ήμασταν ελεύθεροι κάποτε.

“Όταν ήμουν άνθρωπος των σπηλαίων και ζωγράφιζα στους τοίχους. Ποτέ δεν είχα δολάριο. Είχα τα πάντα. Ήμουν ανώτερος. Μόλις ένα βήμα, άπλωνα τα φτερά μου και πέταγα. Όταν ήμουν άνθρωπος των σπηλαίων, τα είχα όλα. Είχα τα πάντα.”
– Ο Chris Smither

Κι όμως εδώ είμαστε, γεννιόμαστε μέσα σε έναν βάναυσο και καταστρεπτικό πολιτισμό, υποδουλωμένο πλήρως από το σύστημα. Ζώντας στη μέση της αυτοκρατορίας, πρέπει να πληρώνουμε ενοίκιο, υπηρεσίες κοινής ωφελείας, αυτοκίνητο και φυσικό αέριο, φαγητό, τηλέφωνο και τόσα πολλά για να επιβιώσουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εργαζόμαστε, να κερδίζουμε χρήματα, να πληρώνουμε φόρους… Παγιδευμένοι. Μισώ να σκέφτομαι ότι κάποιος άλλος ελέγχει την ζωή μου.


Έχω ξεπεράσει τον εαυτό μου όσο μπορώ. Δεν είμαι καταναλωτής που αγοράζει μπιχλιμπίδια, ούτε παρακολουθώ τηλεόραση. Δεν δίνω σημασία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή στα διάφορα αθλήματα. Ζω μια απλή και λιτή ζωή. Μακάρι να μπορούσα να ζήσω σε ένα σπιτάκι στο βουνό, αλλά δεν μπορώ.

Μπορεί να χρειάζεται να ζήσουμε μέσα στο σύστημα, αλλά αν γνωρίζουμε τι είναι και πώς εκδηλώνεται, τότε χάνει την δύναμη του υπνωτικού ελέγχου πάνω μας. Γινόμαστε μια ανωμαλία για το σύστημα. Δεν είμαστε πλέον υπό τον έλεγχό του. Ω ναι, είμαστε ακόμα εδώ, αλληλοεπιδρούμε με το σύστημα, οι ελεγκτές μπορούν ακόμα να μας δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά δεν μπορούν να ελέγξουν το νου μας. Νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή.

πηγή:http://epistimitoupneumatos.com/ 

Greg Calise από το How to exit the matrix
Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου για την Επιστήμη του Πνεύματος


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

edu forum

learning is life

MRS. T’S CORNER

https://www.tangietwoods

brianropephotography

To follow this Blog click on the 3 horizontal lines at the top of the page, then click on the blue coloured link that reads Follow BrianRopePhotography

Blog 1957

parole dentro parole

Actu-Prod-Solaire

Actualité Production Solaire

Allexyanna

If you can't explain it simply, you don't understand it well enough. Albert Einstein

In Pics and Words

Welcome to the Gallery

infuso di riso

perchè nella vita ci sono poche ore più gradevoli dell'ora dedicata alla cerimonia del te pomeridiano (H. James)

Paola Pioletti

Ogni giorno è un giro in giostra nuovo

Αρέσει σε %d bloggers: