«όπου στρέφεται η προσοχή, ρέει ενέργεια»~Τζέιμς Ρέντφιλντ

Ένα κορυφαίο βιβλίο που θα σας βοηθήσει στο να βρείτε την δική σας ενέργεια, να δείτε μέσα  στην ψυχή σας. θα σας υποψιάσει  για όλα όσα έρχονται και θα δείτε τον κόσμο όπως πραγματικά είναι.  Μέσα από μια ιστορία περιπέτεια βουτά τον  αναγνώστη στο ζουμί της Νέας Εποχής.

Ο συγγραφέας βρισκόμενος σε μια φάση καμπής της ζωής του συναντά μια παλιά φίλη που του λέει ότι σε ένα ταξίδι στο Περού για λογαριασμό μιας εταιρίας που δούλευε άκουσε για την ανακάλυψη ενός αρχαίου χειρόγραφου που περιέχει εννιά επιγνώσεις κλειδιά για την ίδια την ζωή. Ταράζει όμως τα νερά και το θρησκευτικό κατεστημένο προσπαθεί να κουκουλώσει το θέμα και να εξαφανίσει το ίδιο το χειρόγραφο και τα αντίτυπα που κυκλοφορούσαν…….

Ο ήρωας μην έχοντας τι να κάνει φεύγει για το Περού όπου με την βοήθεια εξαιρετικών συμπτώσεων  συναντά τα κατάλληλα άτομα που θα τον οδηγήσουν στην αποκάλυψη των 9 επιγνώσεων-κλειδιών  για την ίδια τη ζωή.  Οι Επιγνώσεις αυτές προβλέπουν ότι με τον καιρό η ανθρώπινη ύπαρξη θα τις συνειδητοποιεί,  τη μία μετά την άλλη, καθώς η ανθρωπότητα πορεύεται προς ένα τέλεια πνευματικό πολιτισμό. Υπάρχει δράση κυνηγητό πυροβολισμοί αιχμαλωσίες έρωτας κι όλα αυτά που συνθέτουν μια καλή περιπέτεια.
Το σχετικό βιβλίο και η ταινία «διαβάζονται» σαν μια δυνατή ιστορία γεμάτη περιπέτεια, αλλά στην πραγματικότητα ασκεί την βαθειά επίδραση μιας πνευματικής παραβολής.
 Οι Εννέα Επιγνώσεις της Ενέργειας (2ο βιβλίο)
1η  . Ένα κρίσιμο πλήθος
Μία νέα πνευματική αφύπνιση συμβαίνει στον ανθρώπινο πολιτισμό, μια αφύπνιση που
δημιουργείται από την ύπαρξη ενός κρίσιμου πλήθους ανθρώπων που βιώνουν τη ζωή τους
ως μία πνευματική εξέλιξη, ως ένα ταξίδι στο οποίο οδηγούμαστε προς τα εμπρός
μέσα από μυστηριώδεις συμπτώσεις.
2η  .Το Μακρύτερο Τώρα
Αυτή η αφύπνιση αντιπροσωπεύει τη δημιουργία μιας νέας πληρέστερης κοσμοθεωρίας,  η οποία αντικαθιστά την ενασχόλησή μας με την επιβίωση και την εξασφάλιση ανέσεων μέσα στον κόσμο,  μια ενασχόληση που είχε διαρκέσει πεντακόσια χρόνια.  Αν και αυτή η απορρόφηση από την τεχνολογία ήταν ένα σημαντικό βήμα,  η
αναγνώριση και συνειδητοποίηση των συμπτώσεων που συμβαίνουν στη ζωή μας, μας κάνει να ανοιχτούμε στον πραγματικό σκοπό της ανθρώπινης ζωής πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και την πραγματική φύση του σύμπαντος.
3η  . Ζήτημα Ενέργειας
Τώρα αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε το γεγονός ότι δεν ζούμε μέσα σε ένα υλικό σύμπαν, αλλά σε ένα σύμπαν δυναμικής ενέργειας. Κάθε τι το υπαρκτό αποτελεί ένα πεδίο ιερής ενέργειας την οποία μπορούμε να αισθανθούμε διαισθητικά. Επιπλέον,  εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να προβάλλουμε την ενέργειά μας εστιάζοντας την προσοχή μας προς την επιθυμητή κατεύθυνση («όπου στρέφεται η προσοχή, ρέει ενέργεια»),  επηρεάζοντας άλλα ενεργειακά συστήματα και αυξάνοντας τη συχνότητα των συμπτώσεων στη ζωή μας.
4η. Ο Αγώνας για Δύναμη
Πολύ συχνά οι άνθρωποι αποκόπτονται από την ευρύτερη πηγή αυτής της ενέργειας και γι αυτό νοιώθουν αδύναμοι και ανασφαλείς. Για να αποκτήσουμε ενέργεια συνήθως, καταφέρνουμε ή εξαναγκάζουμε τους άλλους να μας δώσουν προσοχή,  και επομένως ενέργεια.  Όταν κατορθώσουμε να κυριαρχήσουμε στους άλλους με αυτόν τον τρόπο, νοιώθουμε πιο δυνατοί,  ενώ αυτοί αποδυναμώνονται και γι αυτό συχνά αντιδρούν.  Ο ανταγωνισμός για ανθρώπινη ενέργεια, η οποία αποτελεί #171;είδος εν ανεπάρκεια», είναι το αίτιο όλων των συγκρούσεων ανάμεσα στους ανθρώπους.
5η  . Το Μήνυμα των Μυστών
Η ανασφάλεια και η βία παίρνουν τέλος όταν βιώσουμε μια εσωτερική σύνδεση με την θεϊκή ενέργεια που υπάρχει μέσα μας, μια σύνδεση που περιγράφεται από τους μύστες όλων των παραδόσεων.  Τα  «συμπτώματα»που μας δείχνουν οτι έχουμε αποκαταστήσει αυτή τη σύνδεση είναι μια αίσθηση ελαφρότητας  (σαν    «να πετάμε»),  και μια συνεχής αίσθηση αγάπης.  Αν οι ενδείξεις αυτές υπάρχουν,  η σύνδεση είναι πραγματική.  Αν όχι είναι προσποιητή.
6η  . Ξεκαθαρίζοντας το Παρελθόν
Όσο περισσότερο παραμένουμε συνδεδεμένοι, τόσο πιο έντονα αντιλαμβανόμαστε τις στιγμές στις οποίες χάνουμε τη σύνδεση, πράγμα που συμβαίνει συνήθως όταν πιεζόμαστε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορούμε να αντιληφθούμε ποιός είναι ο δικός μας ειδικός τρόπος με τον οποίο κλέβουμε ενέργεια από τους άλλους.  Όταν συνειδητοποιήσουμε αυτούς τους χειρισμούς,  η σύνδεσή μας γίνεται πιο συνεχής και τότε μπορούμε να ανακαλύψουμε τον προσωπικό μας δρόμο ανάπτυξης στη ζωή,  και την πνευματική μας αποστολή, δηλαδή τον προσωπικό τρόπο με τον οποίο θα συνεισφέρουμε στον κόσμο.
7η  . Σύνδεση με τη Ροή
Η συνειδητοποίηση της προσωπικής μας αποστολής αυξάνει ακόμη περισσότερο το ροή των μυστηριωδών συμπτώσεων, οι οποίες μας καθοδηγούν προς το πεπρωμένο μας.Πρώτα μας δημιουργείται ένα ερώτημα,  και
κατόπιν όνειρα,  ονειροπολήσεις   και διαισθητικές εμπειρίες μας οδηγούν προς τις απαντήσεις, τις οποίες μας δίνει συνήθως κατά συγχρονιστικό τρόπο, η σοφία ενός άλλου ανθρώπου.
8η  . Η Διαπροσωπική Ηθική
Μπορούμε να αυξήσουμε τη συχνότητα των καθοδηγητικών συμπτώσεων,  με το να εξυψώνουμε ψυχικά κάθε άνθρωπο που εμφανίζεται στη ζωή μας. Πρέπει να προσέξουμε να μην χάσουμε την εσωτερική μας σύνδεση σε ρομαντικές σχέσεις.  Η εξύψωση των άλλων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ομάδες, όπου κάθε μέλος μπορεί να νοιώσει την ενέργεια όλων των άλλων.  Με τα παιδιά,  αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αρχική τους ασφάλεια και ανάπτυξη. Βλέποντας την ομορφιά σε κάθε πρόσωπο, υψώνουμε τους άλλους στο επίπεδο του σοφότερου εαυτού τους και αυξάνουμε τις πιθανότητες να ακούσουμε ένα συγχρονιστικό μήνυμα.
9η. Ο Αναδυόμενος Πολιτισμός
Καθώς όλοι εξελισσόμαστε προς την καλύτερη δυνατή ολοκλήρωση της πνευματικής μας αποστολής,  τα τεχνολογικά μέσα επιβίωσης θα αυτοματοποιηθούν πλήρως και οι άνθρωποι θα συγκεντρώσουν πλέον την προσοχή τους στην συγχρονιστική ανάπτυξη. Η ανάπτυξη αυτή θα εξυψώσει τους ανθρώπους σε όλο και ψηλότερα
ενεργειακά επίπεδα, δίνοντας τελικά στο σώμα μας πνευματική μορφή και ενοποιώντας τη διάσταση της ύπαρξης με τη μεταθανάτια διάσταση,  με αποτέλεσμα να τερματισθεί ο κύκλος της γέννησης και του θανάτου.
Και τέλος η 10η  Επίγνωση  (3ο βιβλίο)
Η πραγματική δράση πρέπει να γίνει μέσα στον καθένα μας. Ο σκοπός δεν είναι να σώσουμε τους άλλους, αλλά να αλλάξουμε τον τρόπο που εμείς βλέπουμε τον κόσμο,και να σηκώσουμε το πέπλο ώστε να έρθουμε σε επαφή με την άγνωστη σοφία και τις δυνατότητες των άλλων διαστάσεων, τόσο της «εξωτερικής» όσο και της εσωτερικής μας πραγματικότητας. Από τη στιγμή που θα αρχίσουμε να δουλεύουμε σ’αυτό το πολυδιάστατο επίπεδο, θα έχουμε ευθυγραμμιστεί με τον εξελικτικό στόχο μας, την πνευματικοποίηση του υλικού «πραγματικού» κόσμου, και θα
έχουμε μπει σε μια πιο ρευστή διαδικασία την οποία δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε σχεδόν σ’ αυτό το σημείο. ‘Όμως, πώς θα το κάνουμε αυτό;
ΣΤΑΔΙΑ
ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ
Η Δέκατη Επίγνωση, μαζί με τις άλλες εννιά Επιγνώσεις που περιγράφονται στην Ουράνια Προφητεία του Τζέιμς Ρέντφιλντ, είναι ένα στάδιο συνειδητότητας. Αν διαβάσατε την Ουράνια Προφητεία, μπορεί να νιώσατε μια απρόσμενη αίσθηση ότι γνωρίζατε ήδη τις περισσότερες από τις Επιγνώσεις, ότι κατά κάποιο τρόπο τις είχατε μάθει ήδη, αλλά ίσως τις είχατε ξεχάσει προσωρινά. Αυτή η ανάμνηση σάς υπενθυμίζει ότι όντως ήρθατε σε αυτό τον κόσμο με ένα στόχο, να βοηθήσετε να γίνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της συνειδητότητας. Σε σχέση με τη Δέκατη Επίγνωση, αναγνωρίσατε και πάλι μερικά (ή ίσως τα περισσότερα) στοιχεία αυτής της αρχαίας αιώνιας φιλοσοφίας που θα εξετάσουμε στις επόμενες παραγράφους. Σε αυτό το επίπεδο σκέψης- συναισθήματος-διαίσθησης, μπορεί να είπατε, –Ναι, νιώθω αυτές τις έννοιες να λειτουργούν στη ζωή μου».
Είναι λες και ζουν μέσα από μένα.
Και τώρα τι κάνουμε; Είμαστε συνηθισμένοι να δρούμε ενεργά, να ελέγχουμε το σύμπαν μας -ή τουλάχιστον να προσπαθούμε -και να πετυχαίνουμε κάποια αποτελέσματα.Μέχρι τώρα όμως, μας απασχολούσε μόνο το να κάνουμε κάτι στον εξωτερικό κόσμο,και όχι να δουλέψουμε με τον εσωτερικό μας κόσμο, εκεί όπου βασιλεύει η συνειδητότητα. Για να κάνουμε αυτή τη μεταστροφή, πρέπει να αποσυναρμολογήσουμε τις παλιές μας μεθόδους και απόψεις. Αυτή είναι η ουσία της μεταστροφής του υποδείγματος. Μπορούμε όμως να αποσυναρμολογήσουμε και να «από αυτοματοποιήσουμε» το νου μας, να βγάλουμε τις παρωπίδες μας και να αφήσουμε το φως να μας φτάσει, και να τα κάνουμε όλα αυτά αρκετά γρήγορα ώστε να προλάβουμε να σώσουμε τον εαυτό μας και τον πλανήτη μας; Αυτό είναι το ερώτημα που μας κάνει να ξυπνάμε από ανησυχία μέσα στη νύχτα!!

One response to “«όπου στρέφεται η προσοχή, ρέει ενέργεια»~Τζέιμς Ρέντφιλντ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

edu forum

learning is life

MRS. T’S CORNER

https://www.tangietwoods

brianropephotography

To follow this Blog click on the 3 horizontal lines at the top of the page, then click on the blue coloured link that reads Follow BrianRopePhotography

Blog 1957

parole dentro parole

Actu-Prod-Solaire

Actualité Production Solaire

Allexyanna

If you can't explain it simply, you don't understand it well enough. Albert Einstein

In Pics and Words

Welcome to the Gallery

infuso di riso

perchè nella vita ci sono poche ore più gradevoli dell'ora dedicata alla cerimonia del te pomeridiano (H. James)

Paola Pioletti

Ognuno ha la sua cantina d'anima

Αρέσει σε %d bloggers: