Έρευνα – ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ~ Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ‏

Ο Einstein στις μέρες μας απέδειξε ότι η ύλη του φυσικού κόσμου, που είναι συνδυασμός των στοιχείων της Κλίμακας του Μεντελέγιεφ είναι ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Έτσι η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαίωσε τις διδασκαλίες των μυστών και των πνευματικών δασκάλων ότι η ύλη του Υλικού Επίπεδου και η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, είναι το ίδιο πράγμα σε διαφορετική έκφραση. Είναι πράνα, είναι μία μορφή akash. Σύμφωνα με τα πιο πάνω, οι διάφορες μορφές akash είναι όχι μόνο τα υλικά κατασκευής των Πνευματικών και του Υλικού Επίπεδου αλλά είναι και τα υλικά κατασκευής του Υλικού, του Αστρικού και του Αιτιατού ή Νοητικού σώματος του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος όταν πεθαίνει αφήνει στο Υλικό Επίπεδο το Υλικό του σώμα που σε λίγο αποσυντίθεται, ενώ η ψυχή με το νου που τη συνοδεύει εξακολουθούν να υπάρχουν για ένα διαφορετικό χρονικό διάστημα, ανάλογα, στο Αστρικό ή στο Αιτιατό Επίπεδο. Ο νους ή Νοητικό σώμα είναι κατασκευασμένος από Νοητική ύλη – πραντάν όπως λέγεται – που αποτελείται όπως προαναφέρθηκε από μία μορφή akash που έχει «ίσα μέρη πνεύματος και ύλης». Μέσα σε αυτό το Νοητικό σώμα (που είναι ένα καταπληκτικής ικανότητας κομπιούτερ) μάς λένε οι Πνευματικοί Δάσκαλοι, ότι υπάρχει η «αποθήκη του κάρμα», που είναι μια δισκέτα από Ακασική ύλη που περιέχει μνήμες από εντυπώσεις των πράξεων, λόγων και σκέψεων κάθε ψυχής στη διάρκεια όλων της των ενσαρκώσεων σε ανθρώπινα σώματα. Επειδή αυτή η δισκέτα είναι φτιαγμένη από πραντάν, αόρατη Αιτιατή ύλη, άπειρα λεπτότερη από τη μάγια, την ύλη του Υλικού πεδίου, μπορεί να περιέχει καταγραφές άπειρες φορές περισσότερες από ότι μια δισκέτα ενός υλικού κομπιούτερ που είναι φτιαγμένη από μάγια.

Όταν μία ψυχή στο δρόμο της εξέλιξής της, με τη Θεία Χάρη, κάποτε αφήσει το Υλικό, το Αστρικό και το Αιτιατό ή Νοητικό της σώμα και πετάξει απελευθερωμένη προς το Υπεραιτιατό Επίπεδο, η Ακασική της δισκέτα θα παραμείνει στο Αιτιατό Επίπεδο και θα ενωθεί με όλες τις ανάλογες κασέτες όλων των ψυχών, όλων των εποχών. Οι δισκέτες αυτές αποτελούν ένα αρχείο, ένα Ακασικό αρχείο που περιέχει την ιστορία του πλανήτη και τη γνώση όλων των ψυχών, όλων των εποχών.

Εκτός από αυτό το Ακασικό αρχείο της Αιτιατής Περιοχής, υπάρχει και ένα ανάλογο Ακασικό αρχείο στην Αστρική Περιοχή. Το αρχείο αυτό περιέχει μνήμες από εμπειρίες των ψυχών κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Υλικό επίπεδο γενικά, σε κατώτερες μορφές ζωής, πριν ακόμα οι ψυχές αρχίσουν να ενσαρκώνονται σε ανθρώπινα σώματα. Τις μνήμες αυτές ονομάζουμε «ένστικτα» ή «ενστικτώδης μνήμη» και το Ακασικό αρχείο της Αστρικής Περιοχής είναι αυτό που στη Δύση ονομάζουμε «Μορφογεννητικό αρχείο» ή «Μορφογεννητική Περιοχή». Το αρχείο αυτό είναι προσιτό στις ψυχές που φιλοξενούνται σε ζώα. Σαν παράδειγμα, η ψυχή της γάτας που μόλις γέννησε, γνωρίζει ότι πρέπει η γάτα να φάει τον πλακούντα της για να έχει γάλα προκειμένου να θρέψει τα παιδιά της. Ο σπουργίτης γνωρίζει από περασμένη μνήμη τον κίνδυνο και όταν πρωτοδεί ένα γεράκι προσπαθεί να κρυφτεί. Ο πίθηκος ξέρει ότι πρέπει να σπάσει το καρύδι και να καθαρίσει τη μπανάνα για να τα φάει Το χέλι και ο σολομός γνωρίζουν τη ρότα του ταξιδιού τους για να πάνε να γεννήσουν, κλπ.

Όμως εκτός από την «ενστικτώδη μνήμη», υπάρχει και ο «τακτισμός». Δεν έχουμε όμως επαρκή γνώση και ικανή αντίληψη για το πώς γίνεται ώστε το άνθος να στρέφει προς τον ήλιο (φωτοτακτισμός), πως το σπερματοζωάριο κατευθύνεται προς το ωάριο (χημειοτακτισμός) κλπ.
Τα Ακασικά αρχεία βρίσκονται στο Αιτιατό Επίπεδο και μόνο εξαιρετικά πνευματικά ανεπτυγμένα άτομα μπορούν να τα επισκεφθούν. Τα άτομα αυτά όμως όταν φθάσουν στο πνευματικό σημείο να μπορούν να τα επισκεφθούν, συνήθως δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να το κάνουν γιατί διακατέχονται μόνο από την υπερεπιθυμία για την ένωσή τους με τον Πατέρα, για τη θέωση δηλαδή. Αυτά που ακούμε καθημερινά από διαφόρους, σχετικά με την επίσκεψή τους στα Ακασικά αρχεία είναι φαντασίες και ψεύδη καθώς οι πνευματικά ανεπτυγμένοι άνθρωποι ποτέ, για τίποτα και σε καμία περίπτωση δεν ομιλούν για τις Εσωτερικές τους εμπειρίες.

Όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ορισμένα προικισμένα άτομα, τα λεγόμενα «Διάμεσα» ή «Αποστολικά Διάμεσα» στα οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται ψήγματα της Εσωτερικής πραγματικότητας, τα οποία ενσυνείδητα ή ασυνείδητα και αυτοί, αποκαλύπτουν στους αναζητητές της αλήθειας. Τέτοια διάμεσα που έγιναν γνωστά τα τελευταία χρόνια για τις απόψεις τους σχετικά με τα Ακασικά αρχεία ήταν ο Αυστριακός μύστης και λόγιος Rudolf Steiner (1861 – 1925) και η Ρωσίδα Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάσκυ (1831 – 1891) και οι δύο τους θεμελιωτές της Θεοσοφικής εταιρίας. Ο όρος Ακασικά αρχεία λέγεται ότι αναφέρεται στις ιερές Γραφές του Βραχμανισμού και του Βουδισμού και ακόμα φαίνεται να έχει Βουδιστική προέλευση, όμως δεν ανευρίσκεται σε κανένα γνωστό Βουδιστικό ή Ινδουιστικό κείμενο.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε τις έντονες επιφυλάξεις του ίδιου του Steiner αν και κατά πόσον μπορεί να έχει κανείς σωστές πληροφορίες στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με τα Ακασικά αρχεία. vi καθώς και ο ίδιος δεν γνώριζε την ακρίβεια των πληροφοριών που διαισθητικά αντιλαμβανόταν.

Ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι κάνουν τις λεγόμενες «αναδρομές» και επισκέπτονται τα Ακασικά αρχεία, είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελείς ή πλανημένοι. Σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχουν άτομα από τη γέννησή τους προικισμένα με την Αστρική ικανότητα mahima και με αυτή μπορούν όχι να επισκεφθούν βέβαια τα Ακασικά αρχεία αλλά να αναδράμουν σε κάποιες προηγούμενές τους ενσαρκώσεις και να έχουν ορισμένα περιορισμένα στοιχεία από αυτές και ακόμα μπορεί να έχουν την ικανότητα να βοηθούν και άλλους να αναδράμουν σε κάποια δική του ενσάρκωση. Αυτοί που έχουν την ικανότητα mahima είναι λίγοι. Οι περισσότεροι «πουλούν» αναδρομές σε αφελείς και προβάλλονται σαν «κάποιοι».
Οι αναδρομές σε προηγούμενες ζωές και η επίσκεψη των Ακασικών αρχείων είναι εφικτή μόνο σε άτομα που με το διαλογισμό τους έχουν φθάσει σε ψηλά επίπεδα πνευματικής προόδου. Τα άτομα αυτά ποτέ δεν αποκαλύπτουν απολύτως τίποτα από τις πνευματικές τους εμπειρίες ούτε ποτέ υπονοούν ότι κατέχουν τέτοιες ικανότητες. Αυτό είναι μία απαράβατη αρχή των μυστικιστών και κάθε παράβαση αυτής της αρχής έχει γι’ αυτούς συνέπειες.
Σημειώσεις:
i. Bhagavad Gita – Adi Granth – Kabir Sahib – Nanak – Tegh Bahadur – Swami Shiv Dayal Singh – Hazur Baba Sawan – Πύρρων – Πρόκλος ο Λύκιος – Δαμάσκιος – Συμπλίκιος
ii. Τα Σανσκριτικά είναι η πρώτη γλώσσα που μιλήθηκε από τον άνθρωπο της Άριας φυλής.
iii. Sultan Bahu Bait – Sar Bachan poetry – Shiva Samhita.
iv. Ψυχή και πνεύμα θεωρούνται ταυτόσημα στον κλασικό μυστικισμό. Αργότερα με τον όρο ψυχή άρχισαν να υποδηλώνουν το ενσαρκωμένο πνεύμα
v. Kirpal Singh – Τα Συστήματα της Γιόγκα – Πύρινος Κόσμος
vi. Rudolf Steiner, Occult Science, OS pp. 111-12

Πηγή:http://thesecretrealtruth.blogspot.com (απόσπασμα)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Rosliw Tor Raekül

follow me on Twitter @rtraekul

Anónimo Temporal

Blog personal. Diarios. Si toda narrativa es ficción, esta es entonces la ficción de mis días, la ficción de mi vida.

Hmmm...

Just Wondering...

Adskin's Photo Blog(アドスキンの写真満載なブログ)

Adskinのセカンドな日常を、写真満載で勝手気ままに綴っていきます♪

Surindergupta.wordpress.com

From the heart to the heart

FILM PLANET

Ο πλανήτης του σινεμά σας καλωσορίζει. Διαβάστε κριτικές για τις ταινίες που κυκλοφορούν, μαζί με απολαυστικά κινηματογραφικά αφιερώματα.

Helinika

Learn Greek Online

Αρέσει σε %d bloggers: