«Η αγάπη διώχνει το φόβο κι η ευγνωμοσύνη διατηρεί την αγάπη ζωντανή.»~ Gautama Chopra

img_20160804_202158.jpg

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Το παιδί τη Αυγής» από τον Gautama Chopra

-Δεν είχε σχεδόν κανένα λόγο να συνεχίσει να προσπαθεί. Δεν είχε κανένα για ν´ αγαπάει, κανέναν για να γελάσουν μαζί, κανέναν για να μοιραστεί τα πιο μύχια μυστικά του. Δεν υπήρχαν μαγευτικές αναμνήσεις, απολύτως τίποτα το ιερό για να φυλάει μες στην καρδιά του. Και τότε, μια μέρα, εμπνευσμένος από τα όνειρά του, τα γεμάτα αγαλλίαση και μαγεία, οδηγήθηκε σε μια αναζήτηση δύναμης και παντοτινής ευτυχίας.
-Η δύναμη που απολαμβάνει εξαρτάται από το αν οι άλλοι άνθρωποι τη συντηρούν. Αυτή δεν είναι πραγματική δύναμη. Η πραγματική δύναμη έρχεται από τη γνώση του τι θέλεις. Προέρχεται από τον εαυτό σου- τον εσωτερικό σου εαυτό, όχι τον παραφουσκωμένο σου εγωισμό, Καρούν.


-Κανείς δεν μπορεί να σου προκαλέσει την επιθυμία να πετύχεις- αυτή πρέπει να έρθει από σένα. Χωρίς επιθυμία δεν υπάρχει δράση. Χωρίς δράση δεν μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα. Η επιθυμία είναι ένα κλειδί που οδηγεί στο πλούτο και στη δύναμη. Δυστυχώς η κάθε σου ανάγκη ικανοποιείται. Δεν επιθυμείς να κάνεις τίποτα, Καρούν.
Διαφορετικές οι μάσκες που φοράμε, διαφορετικά τα πρόσωπα, αλλά από κάτω βρίσκεται η ίδια ύπαρξη. Αυτή είναι η αληθινή μαγεία.
Το πνεύμα δεν έχει τέλος, φτάνει μακρύτερα απ’ ´όσο μπορείς να διανοηθείς.
γαλήνη είναι η μήτρα της δημιουργίας. Βρίσκεται στο σιωπηλό διάστημα που υπάρχει ανάμεσα σε δύο ενέργειες.
φόβος απλώς μας κάνει να προκαλούμε αυτό που φοβόματε.

Η αγάπη διώχνει το φόβο κι η ευγνωμοσύνη διατηρεί την αγάπη ζωντανή.
-Η γαλήνη δημιουργεί μια γέφυρα προς την καρδιά μας, κι έτσι η κάθε καρδιά συνδέεται με την καρδιά της ανθρωπότητας, με την οικουμενική σοφία.
Το Σύμπαν είναι η ένωση, η συμπόνοια του ατομικού με τον οικουμενικό προορισμό. Όταν το ατομικό Εγώ ευθυγραμμιστεί με το οικουμενικό Εγώ, η ευτυχία είναι η φυσιολογική έκβαση κάθε ενέργειας.
-Η αγάπη δε χάνεται ποτέ. Η αγάπη πάντα γεννάει αγάπη… Και το μίσος γεννάει πάντα μίσος.
-Ο πατέρας μου μου είπε κάποτε ότι το να δίνεις είναι το όργανο μέσα από το οποίο τραγουδάει η ζωή. Και το να παίρνεις είναι επίσης απαραίτητο, γιατί αλλιώς το τραγούδι δε θ´ακουστεί.
-Όταν έχουμε συνείδηση των επιλογών που κάνουμε την κάθε στιγμή, το μέλλον τακτοποιείται μόνο του και το ταξίδι γίνεται πιο ευχάριστο.
-Όταν ζούμε στο μέλλον, ενθαρρύνουμε το φόβο. Όταν ζούμε στο παρελθόν ενθαρρύνουμε τη θλίψη. Αλλά όταν ζούμε κάθε στιγμή, ενθαρρύνουμε τις συγκινήσεις, τον ενθουσιασμό και το αγνό δέος.
-Βιώνουμε διαρκώς τις ίδιες εμπειρίες από φόβο και ριψοκινδυνεύουμε ή να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.
-Ό,τι κάνει κανεις με υπερβολική προσπάθεια καταντάει βεβιασμένο και δύσκολο. Ό,τι κάνει κανείς φυσικά και αυθόρμητα κυλάει ομαλά κι εύκολα.
-Δείχνε, λοιπόν, κάθε στιγμή αγάπησε οτιδήποτε βρίσκεται γύρω σου και θα γίνεις ο λατρευτός… Θα νιώθεις πάντα ότι σε αγαπούν.
Οτιδήποτε σκεφτόμαστε κερδίζει ενέργεια από την προσοχή που του δίνουμε –αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις μέσα στη ζωή μας.
-Η πρόθεση ενορχηστρώνει μια απεραντοσύνη από λεπτομέρειες που οδηγούν στην εκπλήρωση των επιθυμιών σου. Η πρόθεση είναι η μαγεία, αλλά η δράση είναι απαραίτητη για να την ενεργοποιήσει.
Πρόθεση, προσήλωση και δράση είναι οι μηχανισμοί για την εκπλήρωση τη επιθυμίας.
-Όλοι έχουμε ένα ξεχωριστό χάρισμα για να προσφέρουμε στους άλλους. Αν ακούσεις προσεκτικά τη σοφία της καρδιάς σου, θα μάθεις ποιό είναι. Το μυστικό της ευτυχίας είναι να χρησιμοποιείς το ξεχωριστό σου χάρισμα. Το μυστικό του πλούτου είναι να προσφέρεις το χάρισμά σου στους άλλους.

by SearchingTheMeaningOfLife


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

nicktomjoe

"Very wild through the wood is the way they must take"

Saint Joan (Creative Studio)

An archive for ... my stuff...

Monk's Advice

Self Help, Motivational, Soul Searching, Travel, happiness, Knowledge Sharing Kindly follow.

Erbe del benessere

La sintonia della natura

Betsy Andrea Mars

A gathering place for my poems and photography

Maria Nestorides

Stories, Poems, Words

Crimson Blogs

I do things what I LOVE to do

Αρέσει σε %d bloggers: