«Κανείς δεν μπορεί να μας πληγώσει σήμερα χωρίς να ενεργοποιήσει κάποιον πόνο από το παρελθόν μας.»~Chopra Deepak

photo by KrisLou

photo by KrisLou

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Αγέραστο Σώμα Αθάνατο Πνεύμα» του Deepak Chopra

Μέρος Β

-Πριν αποφασίσετε ότι η σκληρή εργασία είναι ο τρόπος να προληφθεί η γήρανση θυμηθείτε πως ο ορισμός που δίνει η φυσική στην «εργασία» δεν είναι συνώνυμος του μόχθου και του ιδρώτα.

Η εργασία χρειάζεται για να δημιουργεί τάξη και να αντιστέκεται στη δύναμη της εντροπίας.

-…οι ορμόνες που απελευθερώνονται κοντά στην περίοδο μιας γυναίκας καταπιέζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

-…πέντε συνειδητοποιήσεις απόρθητες για την εντροπία:

1.Είμαι Πνεύμα(«Είμαι ο φορέας της συνείδησης της αθανασίας στο μέσο της θνητότητας»)

2.Αυτή η στιγμή είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι («Οι επιθυμίες μου είναι κομμάτι αυτής της στιγμής και όσα χρειάζομαι μπορώ να τα έχω εδώ και τώρα»)

3.Η αβεβαιότητα είναι μέρος της όλης τάξης των πραγμάτων.(«Δέχομαι το άγνωστο επειδή μου επιτρέπει να γνωρίζω νέες πτυχές του εαυτού μου»)

4.Η αλλαγή είναι εμποτισμένη με τη μη αλλαγή(«Θα μπορέσω να γνωρίσω το Απόλυτο παίζοντας εδώ στο σχετικό»)

5.Η εντροπία δεν με απειλεί επειδή βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ανώτατης οργανωτικής δύναμης. («Με εναλλακτικά βήματα κέρδους και απώλειας συνοχής και δραστηριότητας, γέννησης και θανάτου προχωρώ στο μονοπάτι της αθανασίας»)

-…συνειδητοποιούμε ότι κάθε βήμα προς την παρακμή τη διάλυση και την καταστροφή χρησιμοποιείται για να οργανώσει νέα σχήματα τάξης.

Το γκρέμισμα της λαθεμένης ερμηνείας απελευθέρωσε το σώμα μου από τις παλιές του συνήθειες.

-Όταν αντιστεκόμαστε στο ρεύμα της ζωής, αυτό στο οποίο προβάλλουμε πραγματικά αντίσταση είναι η εσώτερη φύση μας, επειδή όλα όσα μας συμβαίνουν δεν είναι παρά μια αντανάκλαση αυτού που είμαστε.

-Η προσπάθεια να αγαπηθούμε με το να είμαστε καλοί, να κάνουμε όμορφα πράγματα, να μαθαίνουμε το παιχνίδι της κοινωνικής ελκυστικότητας, κ.λ.π, πάντοτε καταλήγει σε αποτυχία, επειδή από τη στιγμή που θα σταματήσουμε να φερόμαστε με αυτούς τους επίκτητους τρόπους, η βασική συμπεριφορά που θα μας μείνει είναι η αμφιβολία, δηλαδή το σημείο απ΄όπου ξεκινήσαμε.

κύκλος των συναισθημάτων έχει ως εξής:
Ο πόνος στο παρόν βιώνεται στον πόνο
Ο πόνος στο παρελθόν έρχεται στη μνήμη σαν θυμός
Ο πόνος στο μέλλον γίνεται αντιληπτός σαν άγχος.
Ο ανεκδήλωτος θυμός, όταν στρέφεται κάποια στιγμή εναντίον του εαυτού μας και κρατιέται μέσα, ονομάζετε ενοχή.
Η εξάπλωση της ενέργειας που προκαλεί η στροφή του θυμού προς τα έσω, δημιουργεί την κατάθλιψη.

-…για να μάθετε πώς να αισθάνεστε στο παρόν:
1.Συνειδητοποιήστε ότι δεν υπάρχει βασικότερο αρνητικό συναίσθημα από τον πόνο. Δεν μπορείτε να ζείτε στο παρόν χωρίς να είστε προετοιμασμένοι να πονέσετε.

2.Ζείτε με τις αισθήσεις σας. Αντισταθείτε στην τάση απάρνησης αυτού που αισθάνεστε ή μετατροπής του σε θυμό

3.Πείτε αυτό που νιώθετε στο άτομο το οποίο σας έκανε να πονέσετε.

4.Αναλύστε τα συναισθήματά σας και συνεχίστε το δρόμο σας.

-Κανείς δεν μπορεί να μας πληγώσει σήμερα χωρίς να ενεργοποιήσει κάποιον πόνο από το παρελθόν μας.

συγχώρηση των άλλων  μπορεί να έρθει μόνο όταν έχουμε τη δύναμη να απελευθερώσουμε τον δικό μας πόνο. Όσο πληρέστερη είναι η απελευθέρωση, τόσο πιο ειλικρινής θα είναι η συγχώρεση.

– Οι κοινωνιολόγοι που μελετούν το φαινόμενο των υπεραιωνόβιων αναπόφευκτα εντυπωσιάζονται από το έντονο πάθος τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησίααντιστέκονται σε πειρασμούς. Οι περισσότεροι είχαν δικές τους εργασίες ελάχιστοι ήταν αυτοί που εργάζονταν ως υπάλληλοι …Δίνουν πολύ μεγάλη αξία στην αυτονομία τους… είναι ευπροσάρμοστοι … ποτέ στην ζωή τους δεν είχαν μεγάλες φιλοδοξίες.

-«Όταν λέμε πως φοβόμαστε το θάνατο, αυτό που πραγματικά εννοούμε είναι ότι φοβόμαστε πως δεν έχουμε ζήσει την αληθινή ζωή μας.»Ντέιβιντ Βίσκοτ

-Ο θάνατος δεν είναι παρά μια ακόμα μεταμόρφωση, από ένα σχήμα ύλης και ενέργειας σε κάποιο άλλο.

-Το κβαντομηχανικό σας σώμα είναι επίγνωση εν δράση και αποτελεί μέρος του αιώνιου πεδίου επίγνωσης που υπάρχει στην πηγή της δημιουργίας… δεν καταλαμβάνει ένα συγκεκριμένο χώρο και δεν φθείρεται ποτέ.

-Κάποτε, όταν στα νιάτα του ήταν πολύ άρρωστος και απελπισμένος ο Αϊνστάιν έγραψε σε ένα στενό του φίλο, «Νιώθω τόσο πολύ μέρος όλης της ζωής που δεν με ενδιαφέρει καθόλου η αρχή ή το τέλος της ύπαρξης οποιουδήποτε συγκεκριμένου ατόμου μέσα σε αυτό το ατέλειωτο ποτάμι»

-Δεν είναι ο θάνατος που μας πληγώνει, αλλά ο φόβος του ότι είναι αναπόφευκτος.

-Η απώλεια είναι το ισχυρότερο αίτιο άγχους και το δυσκολότερο στην αντιμετώπισή του.

φόβος του θανάτου θα έπρεπε κανονικά να μετονομαστεί σε άγνοια του θανάτου.

-Το μυστικό της αιώνιας νιότης, λοιπόν, είναι ένας ισορροπημένος μεταβολισμός, μια σταθερή χημική ροή που επεξεργάζεται τροφή, αέρα και νερό με μια τέλεια ισορροπία χωρίς να χάνει ούτε έναν πόντο εδάφους στην αναμέτρησή της με την εντροπία.

Ξέροντας πότε να πεθάνει, το κύτταρο του δέρματος συμβάλει στην επιβίωση ολόκληρου του σώματος.

-Σαίξπηρ-«Με κάνει να κλαίω η σκέψη ότι έχω αυτό που φοβάμαι μη χάσω».

-Κι αυτό είναι τελικά που μας δίνει την ανθρώπινη υπόσταση, ότι δεν εξελισσόμαστε απλώς, αλλά καθοδηγούμε εμείς οι ίδιοι την εξέλιξή μας.

+ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ΔΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ γήρανση, εντροπία, σύγχυση, κόπωση, καταπίεση, σύνδρομο θύματος, άγχος χωρισμού, σύγκρουση, θλίψη, λύπη, αιχμαλωσία σε εγώ και σώμα, φόβος, θάνατος.

+ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ελευθερία, αυτονομία, νεανικότητα, γνώση της πραγματικότητας, απεριόριστη ενέργεια, απελευθερωμένα συναισθήματα, επέκταση πέρα από το σώμα και εγώ, γαλήνη, δύναμη, αρμονία, χαρά.

-Αν και συχνά ταυτίζουμε την αγάπη με την προσκόλληση και την κτητικότητα εδώ διακρίνουμε μια βαθιά αλήθεια: η απώλεια της δύναμης της αποστασιοποίησης σημαίνει ότι χάνουμε την ικανότητα να αγαπάμε.

-Η αποστασιοποίηση δεν είναι ψυχρή αδιαφορία ή έλλειψη αισθημάτων. Η αποστασιοποίηση είναι η αίσθηση ενός ελεύθερου εαυτού, ανεμπόδιστου από σύνορα.

-Όσο κι αν μείνουμε εδώ για να πίνουμε το καθαρό νερό και να ανασαίνουμε τον ζωογόνο αέρα, το πραγματικό μας σπίτι είναι η αιωνιότητα.

-Όσο κυριαρχεί η δημιουργία στην ύπαρξή μας, θα συνεχίζονται η ανάπτυξη και η εξέλιξή μας.

-Αυτός που νιώθει πραγματική αγάπη αισθάνεται αφάνταστα αληθινός και ζωντανός και δεν έχει άλλη επιθυμία από το να υπάρχει μέσα στην εκπλήρωση της αγάπης.

-Σε τελική ανάλυση, όλη η αγάπη βγαίνει από μέσα μας. Ξεγελάμε τον εαυτό μας όταν πιστεύουμε ότι είναι κάποιος άλλος αυτός που αγαπάμε. Ο άλλος είναι ένα πρόσχημα που βρίσκουμε για να δώσουμε στον εαυτό μας την άδεια να νιώσει την αγάπη. Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ανοίξουμε και να κλείσουμε την καρδιά μας. Η δύναμη που έχει η αγάπη να μας θρέφει και να μας συντηρεί, εξαρτάται από την πίστη μας σε αυτήν “εδώ μέσα”.

Μην αφήνετε την αγάπη σας να την παίρνουν οι άλλοι σαν κάτι το δεδομένο.

-Ενθαρρύνετε την αγάπη τους με το να τους  τη δείχνετε οι ίδιοι, χωρίς να σας απασχολεί το τι μπορεί να λάβετε ως αντάλλαγμα. Η αληθινή αγάπη φέρνει την απόλυτη ικανοποίηση με το να κυλάει απλώς προς αυτόν που αγαπάμε. Αν επιστρέψει πάλι στην πηγή της, είναι μια πρόσθετη χαρά αλλά δεν είναι το ζητούμενο ούτε απαιτείται. Η αγάπη που δεν έχει απώτερο σκοπό είναι πολύ σπάνια.

εδώ το μέρος Α

by SearchingTheMeaningOfLife


2 responses to “«Κανείς δεν μπορεί να μας πληγώσει σήμερα χωρίς να ενεργοποιήσει κάποιον πόνο από το παρελθόν μας.»~Chopra Deepak

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

JucelinoLuz

Ambientalista, ativista, , influenciador , escritor , orientador espiritual

GameFreniacs

ΓΙΑ ... ΤΡΕΛΟΥΣ GAMERS

Ray

Poetry Literature And Lifestyle

Develop. Inspire. Transform.

Poetry, writings, reflections, and contemplations on life, love, education, leadership, and personal and professional development.

Dreams from a Pilgrimage

Now we see through a glass, darkly

Love13Reading

FOR READERS AND ASPIRING WRITERS

Movies, Films & Flix

Pretentiousness is our forte. Awesomeness is our goal.

Hands on Bowie & Jimi

You know, it's cool for cats.

Αρέσει σε %d bloggers: