Μάθετε τι συμβολίζουν τα λουλούδια πριν τα χαρίσετε

 

Τριαντάφυλλο

Το τριαντάφυλλο είναι το κατεξοχήν λουλούδι του Έρωτα.  Είναι λοιπόν, χρήσιμο να γνωρίζουμε τους ιδιαίτερους συμβολισμούς των τριαντάφυλλων πριν τα προσφέρουμε σε κάποιον, γιατί όταν επιλέγουμε συνειδητά το χρώμα, την ποικιλία και την ποσότητά τους η χειρονομία μας αποκτά μεγαλύτερο βάθος και νόημα. Red Rose: Τα κόκκινα τριαντάφυλλα εκφράζουν την αληθινή αγάπη, τον σεβασμό, την δύναμη και το πάθος.  Το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει έντονα συναισθήματα όπως η αγάπη και η επιθυμία.  Το σκούρο χρώμα σε κάποιες περιπτώσεις, συμβολίζει την λύπη και τη θλίψη. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του αριθμού των κόκκινων τριαντάφυλλων, ιδιαίτερα όταν συνοδεύουν τρυφερά συναισθήματα προς το άλλο φύλο. Pink Rose: Τα ροζ τριαντάφυλλα αντιπροσωπεύουν τρυφερά συναισθήματα, όπως η χαρά, η ευχαρίστηση, ο θαυμασμός.  Το ανοιχτόχρωμα ροζ μπουμπούκια είναι σύμβολο της αθωότητας.  Επειδή συνδέονται με την χάρη και τη γλυκύτητα είναι ιδανικό δώρο για κορίτσια.  Το σκούρο ροζ συμβολίζει βαθιά ευγνωμοσύνη και εκτίμηση.  Επίσης, τα ροζ τριαντάφυλλα εκφράζουν κομψότητα και ευτυχία.

 

White Rose: Το λευκό τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει την αθωότητα.  Συντροφεύουν ιδανικά μια νύφη γιατί συνδέονται επίσης, με μία καινούρια αρχή, με την πνευματικότητα, την εντιμότητα, την κατανόηση.  Είναι ιδανική επιλογή και ως επίσημη χειρονομία λόγω της κομψότητας και της απλότητάς τους. Yellow Rose: Τα κίτρινα τριαντάφυλλα θυμίζουν τον ήλιο και μεταφέρουν το μήνυμα της αφθονίας. Συμβολίζουν την ζεστασιά, την φιλία και τρυφερότητα ενώ είναι το μόνο χρώμα τριαντάφυλλων που δεν εκφράζει τον ρομαντισμό και τον έρωτα.  Στη βικτωριανή εποχή τα κίτρινα τριαντάφυλλα συνδέονταν με το φθόνο και την εμπάθεια, κάτι που στις μέρες έχει ξεπεραστεί. Orange Rose: Τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα θυμίζουν τη φωτιά και γι’αυτό συμβολίζουν το πάθος, την ενέργεια και ενθουσιασμό. Εκφράζουν περηφάνια κι επιθυμία και συναγωνίζονται τα κόκκινα τριαντάφυλλα ως αγγελιοφόροι ενός δυνατού έρωτα.

 

Γαρύφαλλο

Το γαρύφαλλο, επιστημονικά γνωστό και ως Dianthus caryophyllus, μεταφράζεται σαν το “λουλούδι της αγάπης” ή το “λουλούδι των θεών”. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργούμενα λουλούδια του κόσμου, αντικείμενο θαυμασμού για την ιδιαίτερη του εμφάνιση, το άρωμά του και την εκτεταμένη περίοδο άνθισης του.

Οι συμβολισμοί των γαρύφαλλων περιλαμβάνουν τη γοητεία και την αγάπη. Όπως και με πολλά άλλα λουλούδια, τα διαφορετικά μηνύματα εκφράζονται με τα διαφορετικά χρώματα του λουλουδιού. Για παράδειγμα, το ανοιχτό κόκκινο χρώμα εκφράζει το θαυμασμό, ενώ το σκούρο κόκκινο τα βαθιά αισθήματα της αγάπης και της στοργής. Τα λευκά γαρίφαλα συνδέονται με την αγνότητα και με την τύχη και τα ροζ γαρύφαλλα συχνά προσφέρονται ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Στις αρχές του 20ου αιώνα, τα γαρίφαλα έγιναν το επίσημο λουλούδι της Γιορτής της Μητέρας.

Σήμερα, τα γαρύφαλλα παραμένουν μια αγαπημένη επιλογή λουλουδιού για πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα, σε πολλά μέρη του κόσμου, η δημοτικότητα των γαρύφαλλων ξεπερνά εκείνη οποιουδήποτε άλλου λουλουδιού, ακόμα και των τριαντάφυλλων. Τα ισχυρά συναισθήματα που μπορούν τα γαρύφαλλα να εκφράσουν, είναι απόλυτη συνάρτηση της κλασικής ομορφιάς τους και της υπέροχης φρεσκάδας τους.

 

Βιολέτες

Βιολέτα ή μενεξές ή ίο:  Οι βιολέτες αντιπροσωπεύουν την πίστη και τη σεμνότητα. Έχουν συνδεθεί με τη Χριστιανική θρησκεία.

Η ονομασία του λουλουδιού προέρχεται από τη λατινική ρίζα «viola».

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τα άνθη της βιολέτας σύμβολο γονιμότητας και αγάπης, δημιουργώντας με αυτά ερωτικά φίλτρα. Επίσης, πίστευαν πως οι βιολέτες παρείχαν προστασία απ’ τα κακά πνεύματα. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ρωμαίοι τις χρησιμοποιούσαν ως βότανα, έφτιαχναν κρασί – Vinum Violatum. Οι Ρωμαίοι στόλιζαν τα τραπέζια με τα συμπόσια πιστεύοντας πως έτσι θα απέτρεπαν τη μέθη.

Ο θρύλος λέει ότι η μεγάλη μητέρα θεά Κυβέλη αγαπούσε τον Άττι το βοσκό, ο οποίος σκοτώθηκε ενώ κυνηγούσε ένα αγριογούρουνο. Όταν το αίμα του έπεσε στο έδαφος, οι βιολέτες άνθισαν μεμιάς.

Στην Αφρική θεωρείται «Ιερό λουλούδι», εξού και το όνομά της «Σαιντπώλια».

Ένα στεφάνι πλεγμένο με βιολέτες αρκεί να φορεθεί στο κεφάλι από όποιον υποφέρει από πονοκεφάλους και ζαλάδες, για να γίνει καλά.

Το φυτό αυτό έχει περίπου 500 είδη και τα άνθη του έχουν διάφορα χρώματα όπως μωβ, άσπρα, ροζ. Είναι γνωστή για το ιδιαίτερο διακριτικό άρωμα της! Ανθίζει όλες τις εποχές του χρόνου ανάλογα πάντα με το είδος της!

 

Μαργαρίτα

Η μαργαρίτα σε όλο τον κόσμο θεωρείται χαρούμενο λουλούδι γιατί είναι ανοιχτόχρωμο και ολάνοιχτο. Αν την επιλέξετε σημαίνει ότι είσαστε χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος, φύση αθώα και ότι σας αρέσουν τα παιχνίδια. Τα παιδιά σας λατρεύουν όμως εσείς μερικές φορές δυσκολεύεστε να οργανωθείτε. Ο αυθορμητισμός σας μπορεί να σας παρασύρει σε υπερβολές που  θα σας κουράσουν, όμως όσο αντέχετε θα αγωνίζεστε ακόμη και στο πιο εχθρικό περιβάλλον. Αντλείτε δύναμη όντας πιστός στον σύντροφο σας. Αν κάποια στιγμή σας πιάσει κατάθλιψη-σπάνιο πράγμα για σας- αναζητήστε παρηγοριά στις απλές χαρές της ζωής.

 

Λίλιουμ

Το γλυκό του άρωμα συμβολίζει τη θηλυκότητα και την αγνότητα. Αποκαλύπτει την στοργική σας διάθεση, αλλά και τον ήρεμο και γαλήνιο χαρακτήρα σας. Έχετε ανάγκη από σταθερότητα και ησυχία στα προσωπικά και οικογενειακά σας. Αν το επιλέξατε σημαίνει ότι είσαστε αυθεντικός, άτομο που χαίρει εκτίμησης στην κοινωνία και ότι σας διακρίνει μια αθωότητα. Αν σας εκφράζει αυτό του λουλούδι τότε πιστεύετε ότι πρέπει να κρύβετε κάποια πράγματα από τους άλλους, καλύτερα όμως να ανοιχτείτε και θα δείτε πως δεν έχετε να χάσετε. Χρησιμοποιείστε θηλυκό μυαλό και καπατσοσύνη παράλληλα με την οξυδέρκεια και τις υψηλές πνευματικές σας ικανότητες και θα δείτε ότι ο συνδυασμός θα σας χαρίσει επιτυχία. Ίσως έχει έρθει ο καιρός να αναβαθμίσετε μια σχέση σας και να προχωρήσετε σε βάθος.

 

Πανσές

Οι πανσέδες είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την στοργή , την ευαισθησία και την φυσική συστολή.  Αν το διαλέξατε σημαίνει ότι σας ενδιαφέρουν πολύ οι φίλοι σας, αλλά απεχθάνεστε την κριτική και την αποτυχία. Μην είσαστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας και αποκτήστε εμπιστοσύνη για να απολαμβάνετε τις σχέσεις σας, τόσο τις πλατονικές όσο και τις ερωτικές. Τολμήστε να διαμαρτυρηθείτε αν κάτι δεν σας ικανοποιεί. Αντλείστε δύναμη από τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του άνθους, δανειστείτε λίγη από την θετική ενέργεια που εκπέμπει, ιδιαίτερα αν πρόσφατα περάσετε τραυματικές εμπειρίες, κάποιο σοκ ή πένθος. Αν ασχολείστε με τον τομέα της θεραπευτικής ή της μαντικής το λουλούδι αυτό θα αποτελέσει την σωτήρια ασπίδα σας.

πηγή: http://www.thetoc.gr/

 

Advertisements

One response to “Μάθετε τι συμβολίζουν τα λουλούδια πριν τα χαρίσετε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

roughwighting

Life in a flash - a weekly blog on daily living

Ruth Blogs Here

Or not, depending on my mood

This, that and the other thing

Looking at life through writing and photography

The Well Style

Inspiration for Everyday

worry-less-journey

Making life changes

Demogorgon's Fiction

Adventure, Mystery, Sci-fi, Horror, Supernatural, Speculative, and Weird Fiction

From the Perimeter . . .

Thoughts & Poetry for all people Copyright 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 all content.

Retirementally Challenged

Navigating through my post-work world

Art by Rob Goldstein

There is no common truth, but there are facts.

My Best Graphing Calculator

Best Scientific Calculator | Best Graphing Calculator For Engineers | Cheap Graphing Calculator

Norm 2.0

Photography, fiction, humor, opinions, and whatever else I feel like posting

a north east ohio garden

an ongoing experiment in the dirt, 35 plus years

NewEnglandGardenAndThread

Master Gardener, amateur photographer, intermediate quilter and lover of day trips around New England

Easy Way of Programming

Programming Trends and News

Mary J Melange

A hodgepodge of thoughts, ideas and the reality of life.

Circadianreflections Blog

Nature Photography by Deborah M. Zajac

Almost Iowa

Where irrationality trumps reason

THE SPECTACLED BEAN

Tales, Thoughts + Tribulations of a Free Spirit in Suburbia

Gedanken im Nebel

Gedichte und Geschichten

Sunflower Solace Farm

Displaced Homesteader Makin' Do in the City and Dreamin' Up Her Return

Αρέσει σε %d bloggers: