«ο πόνος του να αποφεύγεις τον πόνο παραείναι μεγάλος» ~Deepak Chopra και Rudolph E. Tanzi

superbrain

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «SUPER BRAIN» των Deepak Chopra και Rudolph E. Tanzi

Ο εγκέφαλός σου δεν ερμηνεύει απλώς τον κόσμο, αλλά τον δημιουργεί.

-Προκειμένου να δημιουργήσει μια χρυσή εποχή για τον εγκεφαλό σου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το χάρισμα που σου έδωσε η φύση με νέο τρόπο.

-Τα γονίδια παίζουν τον ρόλο τους, αλλά τα γονίδιά σου, όπως και ο υπόλοιπος εγκέφαλος, είναι επίσης δυναμικά.

Εσύ εισαι ο ηγέτης, ο εφευρέτης, ο δάσκαλος και ο χρήστης του εγκεφάλου σου την ίδια στιγμή.

Ο υπερεγκέφαλος είναι ένας δημιουργός με πλήρη συνειδητότητα ο οποίος χρησιμοποιεί τον εγκέφαλο για το μέγιστο όφελος.

δημιουργικότητα είναι μια ζωντανή έμπνευση που αναπνέει και αλλάζω διαρκώς και δε συγκρινεται με κανεναν υπολογιστή. Γιατί να μην την εκμεταλλευτείς στο έπακρο;

-Ζητάς ελάχιστα από τον εγκέφαλό σου όταν παύεις να του ζητάς να τελειοποιεί νέες δεξιότητες καθημερινά.

-Ευθύνη σου είναι να ενσταλάζεις την περιέργεια, και όταν αυτή έρχεται, είσαι επίσης αυτός που θα νιώσει την έμπνευση.

-Το αλκοόλ και ο καπνός συνιστούν τοξικές ουσίες και όποιος εκθέτει τον εγκέφαλό του σε αυτές τον κακομεταχειρίζεται. Ο θυμός και ο φόβος, το άγχος και η κατάθλιψη είναι επίσης τρόποι κακομεταχειρισης… νεα μελέτη έδειξε ότι το καθημερινό άγχος κλείνει τον προμετωπιαίο φλοιό, το μέρος του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη λήψη αποφάσεων, τη διόρθωση λαθών και την αξιολόγηση καταστάσεων.

–  Τελικός προορισμός μας είναι ο φωτισμένος εγκέφαλος, ο οποίος υπερβαίνει τους τέσσερις παραπάνω ρόλους. Είναι μια σπάνια σχέση, όπου εσύ είσαι ο παρατηρητής, ο σιωπηλός μάρτυρας όλων αυτών που κάνει ο εγκέφαλος.

-Όντας σε κατάσταση απόλυτης γαλήνης και σιωπηλής συνειδητότητας, βρίσκεις την αλήθεια για τα αιώνια ζητήματα που αφορούν τον Θεό.

-…ο εγκέφαλος του Einstein ζύγιζε 10% λιγότερο από τον μέσο εγκέφαλο.

-Ο βρόχος βιοανάδρασης έχει απορροφήσει πλέον όλη την προσοχή επειδή αυτά που μπορούμε να επηρεάζουμε μόνο με την πρόθεσή μας δεν έχουν όρια.

Το υπερεγκεφαλικό «πιστεύω» γεφυρώνει δύο διαφορετικούς κόσμους, τη βιολογία και την εμπειρία.

Θέλουμε να χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας και όχι να μας χρησιμοποιεί αυτός.

-Ένα από τα μοναδικά πράγματα που αφορούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι ότι μπορεί να κάνει μόνο ό,τι νομίζει ότι μπορεί να κάνει.

-Είναι αλήθεια πως το κεντρικό νευρικό σύστημα δεν αναγεννιέται με την ίδια δύναμη και ταχύτητα με την οποία αναγεννιέται το περιφερικό νευρικό σύστημα.

-…αυτό που πράγματι αναζωογονεί έναν ηλικιωμένο είναι το να αποκτήσει έναν νέο στόχο και κάτι νέο να αγαπήσει.

Αν θέλεις να μάθεις ποιές ήταν οι σκέψεις σου στο παρελθόν, δες το σώμα σου σήμερα. Αν θέλεις να μάθεις πως θα είναι το σώμα σου στο μέλλον, δες τις σκέψεις σου σήμερα.

-Μπορείς να επιλέγεις να συνειδητοποιείς τις σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννιούνται στον εγκέφαλο κάθε λεπτό. Μπορείς να επιλέγεις να ακολουθείς μια ανοδική καμπύλη μάθησης όσο μεγαλος και αν είσαι. Αν το κάνεις αυτό θα δημιουργείς, νέους δενδρίτες, συνάψεις και νευρονικούς δρόμους, που θα ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου σου, κι έτσι μπορεί ακόμα και να αποσοβήσεις το Αλτσχάιμερ.

Εσύ φέρεις την ευθύνη, εσύ είσαι ο ηγέτης και χρήστης του εγκεφάλου. Δεν είσαι εσύ ο εγκέφαλός σου. Είσαι πολλά παραπάνω.

-Όσο συνεχίζει να προσέχει τι του συμβαίνει καθημερινά, ανακτά αναμνήσεις γρήγορα και αξιόπιστα.

Το νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου σου είναι και ο υπολογιστής της ζωής σου. Απορροφά και καταγράφει κάθε εμπειρία όσο ανεπαίσθητη και αν είναι, τη συγκρίνει με παρελθούσες εμπειρίες και κατόπιν την αποθηκεύει.

-Το κλειδί είναι η προσαρμοστικότητα. Ο υπερεγκέφαλος εκμεταλλεύεται την έμφυτη ικανότητά σου να προσαρμόζεσαι. Αυτή η ικανότητα είναι αναγκαία για την επιβίωση.

-Ο Einstein προσαρμόστηκε αντιμετωπίζοντας το άγνωστο και κατακτώντας το. Το πεδίο του ήταν η φυσική, αλλά με το άγνωστο ερχόμαστε αντιμέτωποι όλοι σε καθημερινή βάση. Η ζωή βρίθει από απροσδόκητες προκλήσεις. για να προσαρμόζεται στο άγνωστο, ο Einstein ανέπτυξε τρεις δυνάμεις και απέφυγε τρία εμπόδια:

Τρεις δυνάμεις: απελευθέρωση, ευκαμψία, χαλαρότητα

Τρία εμπόδια: συνήθειες, εξαρτημένη συμπεριφορά, κόλλημα

-O Einstein μπορούσε να αγνοεί τις παλιές συνηθειες της σκέψης που τον περιέβαλλαν. Ήταν χαλαρός και επέτρεπε να του έρθουν νέες λύσεις μέσω του ονείρου και της διαίσθησης. Μάθαινε όσα μπορούσε για ένα πρόβλημα και ύστερα παραδιδόταν σε άγνωστες δυνατότητες.

-…η διαίσθηση στα μυστικά του σύμπαντος μοιάζει με το να διαβάζεις το μυαλό του Θεού.

-Οι σκέψεις κινούνται σαν την αστραπή, ενώ τα συναισθήματα κινούνται πολύ πιο αργά και ενίοτε σχεδόν ανεπαίσθητα.

-…όταν οι πειραματιστές προσπαθούν να εξαλείψουν τη συναισθηματική πλευρά της λήψης αποφάσεων, αποτυγχάνουν παταγωδώς.

-Το να είναι κανείς ένα απόλυτα ολοκληρωμένο άτομο σημαίνει να διαθέτει τρεις δυνάμεις που αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το μωρό τον κόσμο και να αποφεύγει τρια εμπόδια που μας ταλανίζουν ως ενήλικες.

Τρεις δυνάμεις: επικοινωνία, ισορροπία, θέαση της μεγάλης εικόνας

Τρία εμπόδια: απομόνωση, σύγκρουση, απώθηση

-Οι μεγαλύτεροι πνευματικοί ταγοι διαθέτουν τρεις δυνάμεις και αποφεύγουν τρία εμπόδια.

Τρεις δυνάμεις:εξέλιξη, επέκταση, έμπνευση

Τρία εμπόδια:συστολή, παγιωμένα όρια, κομφορμισμός

-Μόνο όταν επεκτείνεις τη συνείδησή σου θα μπορέσεις να είσαι ένα φως στην πόρτα, κοιτάζοντας τον κόσμο χωρίς φόβο και τον εαυτό σου χωρίς ανασφάλεια.

-Όσοι πάσχουν από κατάθλιψη νιώθουν θύματα ενός εγκεφάλου που έχει παρεκτραπεί.

-Δρώντας ως ηγέτης του εγκεφάλου σου, μπορείς να αναπρογραμματίσεις τη γενετική δραστηριότητα, χωρίς να είσαι πια δούλος των διαταραχών της διάθεσης.

Η έκσταση χρειάζεται χημεία όπως και κάθε σκέψη συναίσθημα και αίσθηση.

Νους και εγκέφαλος είναι συγχωνευμένα και ο χώρος όπου γεννιέται ο υπερεγκέφαλος βρίσκεται στον διακόπτη ελέγχου που μπορείς να μάθεις να χειρίζεσαι.

-Οι καταθλιπτικοί δε ζουν απλώς σε μια κατάσταση θλίψης, αλλά και σε έναν θλιμμένο κόσμο.

-Κάθε ποιότητα του εξωτερικού κόσμου υπάρχει επειδή εσύ δημιουργείς. Ο εγκέφαλός σου δεν είναι δημιουργός αλλά ένα μεταφραστικό εργαλείο. Ο πραγματικός δημιουργός είναι ο νους.

-Επειδή ο εγκεφαλικός ιστός δεν αισθάνεται πόνο το χειρουργείο ανοιχτού εγκεφάλου γίνεται με τον ασθενή ξύπνιο.

-Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να σου σηκώνουν το χέρι και στο να το σηκώνεις μόνος σου. Η διαφορά φανερώνει το μυστηριώδες χάσμα μεταξύ νου και εγκεφάλου.

-Να συνειδητοποιείς τα συναισθήματά σου και από που πηγάζουν. Το πρώτο μέρος αφορά τη συνειδητότητα, το δεύτερο την αυτοσυνειδησία. Το «Ειμαι θυμωμένος» είναι  μια συνειδητή σκέψη, ενω το να γίνεσαι έξω φρενών είναι ασύνειδο.

-Μόλις αποκτήσεις αυτοσυνειδησία, η πραγματικότητα μετατοπίζεται. Αρχίζεις να έχεις τον έλεγχο, και ανατέλλει η δυναμη της αλλαγής.

-Όταν έχεις συνειδητότητα μπορείς να γίνεις οτιδήποτε. Όταν έχεις όμως αυτοσυνειδησία, γίνεσαι μοναδικός.

-Σε κανένα δεν αρέσει να καταπραΰνει τα συναισθήματά του. Μοιάζει με ήττα, αφού σου θυμίζει την αδυναμία σου. Ούτε όμως τα συναισθήματα θέλουν καταπράυνση. Θέλουν ικανοποίηση. Ικανοποιείς τα θετικά σου συναισθήματα(…) όταν συνδέεσαι με άλλους ανθρώπους και εκφράζεις τον καλύτερό σου εαυτό. Ικανοποιείς τα αρνητικά σου συναισθήματα όταν τα αποδεσμεύεις.

-Ελπίζουμε να είμαστε κοντά στο να σε πείσουμε πως ο εγκέφαλος υπάρχει για να χρησιμοποιείται από το νου.

-Η βασική μας θέση είναι πως εσύ μπορείς να καθοδηγείς την ίδια σου την εξέλιξη, όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε και όλη τη φυσική εξέλιξη που έχει συμβεί.

Παρά το γεγονός, ότι ο εγκέφαλος του αφρικανικού γκρίζου παπαγάλου είναι ήδη ερπετοειδής, το πουλί καταλαβαίνει πραγματικά τι σημαίνουν οι λέξεις. Αν όμως κοιτάζεις στα μάτια σαύρες και στρουθοκαμήλους, βατράχια και αετούς, δε θα εντοπίσεις κανένα συναίσθημα.

-Ο φόβος και η επιθετικότητα περιμένουν να σπάσουν τις πύλες του ορθού λόγου.

-«Το ξεπέρασμα του πνεύματος στον βόθρο της ντροπής».
(Σονέτο 129 Sakespeare σε μετάφραση Κ. Κουτσουρέλη)
είναι η λαγνεία στην πράξη, μα κι αν δε γίνει πράξη.
ειν’ άξεστη κι επίορκη, προδότρα, ασελγής,
ωμή, σκαιά και φονική, κτήνος που χει΄λυσσάξει.

-Η ανήσυχη γυναίκα συνειδητοποίησε ότι κακόποιούσε τον εαυτό της με έναν φόβο που προκαλούσε η ίδια. Έμαθε να σταματά τον εαυτό της όταν το γαϊτανάκι της ανησυχίας ξεκινούσε να γυρίζει.

-Mark Twain: «Η γάτα, έχοντας καθίσει πάνω στο καυτό καπάκι της σόμπας, δε θα ξανακαθίσει πάνω σε ένα καυτό καπάκι σόμπας. Δε θα καθίσει όμως ούτε σε ένα κρύο καπάκι σόμπας».

-Βασιζόμαστε στους γονείς μας για να μας λένε ποιοι είμαστε στην παιδική μας ηλικία, και αν αυτό που μας λένε είναι καταστροφικό, δε θα γλιτώσουμε αν δε θεραπεύσουμε συνειδητά τις παλιές αναμνήσεις.

-...ο πόνος του να αποφεύγεις τον πόνο παραείναι μεγάλος…

-…να αποδέχεσαι τα αισθήματά σου για αυτό που είναι: φυσικά γεγονότα που ανήκουν στη ζωή σου.

-Ενώ οι παρελθούσες αναμνήσεις του πόνου και της στεναχώριας γεννούν φόβο οι αναμνήσεις απο παρελθούσες ηδονές και χαρές γεννούν επιθυμία.

Το συναίσθημα, σε αντίθεση με την όσφρηση, μπορεί να είναι μια πρόσφατη εξέλιξη στην ιστορία. Ή μπορεί τα συναισθήματα να μην μπορούσαν να υπάρχουν όσο δεν υπήρχε μια γλωσσα που να τα κατονομάζει.

-…επιλέγουμε να πάμε σινεμά και αυτό οφείλεται εν μέρη στο ότι θέλουμε να νιώσουμε δυνατά συναισθήματα χωρίς κίνδυνο.

Ο συναισθηματικός εγκέφαλος δεν έχει συναισθήματα. Εσύ νιώθεις συναισθήματα καθώς τον χρησιμοποιείς.

Αν παραδίδεσαι στα συναισθήματά σου επί μεγάλο διάστημα, γίνεσαι δέσμιός τους. Αν όμως ελέγχεις τα συναισθήματά σου υπερβολικά, χάνεις την επαφή με το πως είναι να βιώνεις τη ζωή σου.

απώθηση των συναισθημάτων σχετίζεται άμεσα με τη ροπή προς την ασθένεια.

Το ερώτημα για το νόημα της ζωής γεννήθηκε στον εγκεφαλικό φλοιό, που κάθεται σαν φιλόσοφος βασιλιάς πάνω στον κατώτερο εγκέφαλο. Είναι γνωστό ότι οι βασιλιάδες ανατρέπονται...

-…το άλμα προς το διανοητικό εγκέφαλο αύξησε κατα χιλιάδες φορές τις δυνατότητες του ανθρώπινου βίου.

-…δεν πρέπει να θυματοποιείσαι εξαιτίας της δυσκολίας που αντιμετωπίζεις τώρα.

-…το επίπεδο της λύσης δεν είναι ποτέ το επίπεδο του προβλήματος.

-…το σωματικό άγχος μπλοκάρει τον ανώτερο εγκέφαλο.

-Όταν θέτεις ένα ερώτημα στο σύμπαν, όπως θα το εξέφραζαν κάποιοι, διεγείρεις το σύμπαν και το ωθείς να ανταποκριθεί.

Προσχώρησε στη μειονότητα των ανθρώπων που βλεπουν ένα καθαρό μονοπάτι μακριά από το σκοτάδι, που δεν παραδιδονται στο φόβο και στην απόγνωση και που κάνουν ό,τι μπορούν να βγάλουν καθέναν από την κρίση και να τον οδηγήσουν σε ένα μέλλον γεμάτο φως.

-Η φράση του Nietzsche»Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που χρειάζεται ενθάρρυνση για να ζήσει» είναι θλιβερή, αλλά ταυτόχρονα διορατική.

διάνοιά σου είναι έμφυτη και περιέχει μια ακόρεστη ανάγκη για νόημα. Κληρονόμησες τη διαίσθησή σου από μια διαφορετική ανάγκη, εξίσου ισχυρή: την ανάγκη για αξίες.

Η ισορροπία και η αρμονία είναι τα κλειδιά για έναν επιτυχημένο εγκέφαλο όπως και για τη σταθερότητα του σύμπαντος.

-Αν όμως θεωρήσουμε πως η διαίσθηση είναι μια υπαρκτή δεξιότητα οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι πιθανόν να νιώθουν καλύτερα απ΄όλους τον δρόμο της ζωής τους.

-Ακόμα πιο βαθιά μεσα μας γνωρίζουμε πως είναι καλύτερο να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους από το να αγαπάμε απλώς αυτούς που βρίσκονται πιο κοντά μας… Ωστόσο η διεύρυνση των συναισθηματικών κέντρων του εγκεφάλου είναι απειλητική.

-…το σύμπαν ασφαλώς και έχει έναν σκοπό: να καλλιεργεί τη ζωή και τις εμπειρίες που φέρνει η ζωή.

-Μην κρατάς μούτρα και μη χάνεις ενέργεια όντας διαρκώς θυμωμένος. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις απειλή αναρωτήσου πως μπορείς να τη μετατρέψεις σε ευκαιρία.

-…γεννήθηκε ώστε να είσαι δημιουργός της πραγματικότητας. Αυτό το άτομο δεν ενδιαφέρεται για την ατομική ισχύ.

-Τα κυτταρά σου θέλουν να αποτελούν μέρος του κόσμου.

-Σε γενικές γραμμές είμαστε γενετικά αντίγραφα όταν γενιόμαστε αλλά τελείως μοναδικοί όταν πεθαίνουμε.

-Εντούτοις το σώμα ενσωματώνει εκατοντάδες διαφορετικά προσδόκιμα ζωής, τόσα όσα και οι τύποι των ιστών.

-Η εντροπία δεν αποτελεί πεπρωμένο. Δεν υπάρχει λόγος που να σε κάνει να μην προκρίνεις την εξέλιξη καθημερινά.

-Εντούτοις τα κύτταρα είναι ισχυρά και σχεδιασμένα έτσι ώστε, στην πορεία της εξέλιξης, να επιβιώνουν.

-Οι αντίξοες συνθήκες ασφαλώς εξαλείφουν την πρωτόγονη ζωή κατά δισεκατομμύρια, όμως τα φυσικά ατυχήματα δεν ισοδυναμούν με τη φυσική διάρκεια ζωής.

-Το να μεταβούμε από την εγωκεντρική φιλαυτία στην κοινωνική συμμετοχή είναι μια ολόκληρη διαδικασία.

-Βρίσκω πως η βαθύτερη σχέση πηγάζει από τη γενναιοδωρία του πνεύματος.

Εμπιστεύομαι την ικανότητά μου να θεραπεύω τον εαυτό μου.

-Το πλέον σημαντικό είναι να γνωρίζεις τί συνιστά υγεία για εσενα τον ίδιο και να επικεντρώνεις όλες σου τις δυνάμεις σε αυτό. Όταν το κάνεις, το πάθος γίνεται μέρος της ισορροπίας.

Το όραμα σου προσφέρει σκοπό και νόημα. Η αγάπη σου προσφέρει συναισθήματα και διαρκές πάθος. Ένας μακροχρόνιος στόχος σου προσφέρει μια πρόκληση που θα σου πάρει χρόνια να αντιμετωπίσεις. Συνολικά αυτά τα τρία βασικά στοιχεία οδηγούν στην αληθινή ευτυχία.

-Μπορώ να φτιάξω μια ζώνη άνεσης εν μέσω της αλλαγής. Αγαπώ τη δυναμική ζωή μου- με κάνει να νιώθω ζωντανός.

συνεργασία σου με τη φύση μπορεί να βρει αντιστάσεις στην αρχή, αλλά αν επιμείνεις, αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να ζεις και να ακμαζεις.

Τα κύτταρα κατορθώνουν κάτι που μόνο να το ζηλεύουμε μπορούμε, αλλά ελάχιστοι το καταλαβαίνουμε: αξιοποιούν όλη τους την ενέργεια ώστε να μείνουν ζωντανά, όμως δε φοβούνται μήπως πεθάνουν.

Η μετεμψύχωση συμβαίνει εμπρός στα μάτια σου αν παρακολουθήσεις την κυτταρική μίτωση μέσα από ένα μικροσκόπιο.

-Η γήρανση συμβαίνει στο σώμα, ο θάνατος συμβαίνει στον εαυτό.

-Με κάθε έκφραση του τύπου «Να το!», μια παλιά αντίληψη ανατρέπεται.

-Ο αληθινός στόχος της φώτισης είναι να κάνει τον κόσμο πιο πραγματικό. Η μη πραγματικότητα προκύπτει από τη σκέψη πως είσαι απομονωμένος και μόνος.

Το πνευματικό μονοπάτι σε μεταφέρει από την κατάσταση της αβεβαιότητας (Ελπίζω) σε κάτι λίγο πιο βέβαιο(Πιστεύω) και τέλος στην αληθινή κατανόηση(Γνωρίζω).

Ήλπιζες ότι κάποιος θα σε αγαπήσει. Πίστευες ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Και τώρα γνωρίζεις ότι σε αγαπά.

-Οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά τυχεροί, καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος προσαρμόζεται σε ό,τι οραματιστεί.

Σύμφωνα με τη κβαντική φυσική, είναι αδύνατο τα φυσικά αντικείμενα να διαθέτουν πάγια κατηγορήματα. Οι βράχοι δεν είναι σκληροί, το νερό δεν είναι υγρό, το φως δεν είναι λαμπερό.

-Ξέρουμε πως τα όνειρα συμβαίνουν μέσα στο κεφάλι μας, αλλά παραβλέπουμε πως και στον ξύπνιο μας τα πάντα συμβαίνουν μέσα στο κεφάλι μας. Μόλις όμως ο νους δει το λάθος του, μια νέα πραγματικότητα ανατέλλει.

-Με άλλα λόγια, δεν είμαστε μηχανές που έμαθαν να σκέφτονται. Είμαστε σκέψεις οι οποίες έμαθαν πως να φτιάχνουν μηχανές. Μόλις το αποδεχτείς αυτό, όλη η ψευδαίσθηση της πραγματικότητας διαλύεται.

-Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως η αληθινή έδρα της ανθρώπινης ύπαρξης είναι ο νους μπροστά στον οποίο ο εγκέφαλος σκύβει σαν τον πιο αφοσιωμένο και έμπιστο υπηρέτη.

by SearchingTheMeaningOfLife


One response to “«ο πόνος του να αποφεύγεις τον πόνο παραείναι μεγάλος» ~Deepak Chopra και Rudolph E. Tanzi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Obbverse

A touch of whimsy. Why not?

Profusión Real Estate

Te mostramos tu hogar

Zeit der Reife

Meine Bilder, Gedanken und Emotionen

Natis Gartentraum

Alles rund um den Garten, Ausflüge und mehr

The daily addict

The daily life of an addict in recovery

In Pursuit of My First Love

Returning to the First Love

Daily Inspiration - Lisa's Thoughts

Living Your Life—God’s Word—Application Series

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Αρέσει σε %d bloggers: