Είναι η συνείδηση ανεξάρτητη του σώματος;

Bird_pegeon_theatro_cosmos_kerkida.jpg

Είναι η συνείδηση ανεξάρτητη του σώματος; – Πού βρίσκεται η έδρα της συνείδησης; – Μπορούν τα ζώα και οι μηχανές να έχουν συνείδηση;

Το αίνιγμα της συνείδησης απασχολεί τους ανθρώπους από την αρχαιότητα. Μια οριστική και πειστική απάντηση για το τι ακριβώς είναι η συνείδηση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα.

Μετά από έρευνες το πανεπιστήμιο του Πρίνσετον κατάφερε να αποδείξει ότι οι σκέψεις δυο η περισσότερων ανθρώπων έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν τον φυσικό μας κόσμο.

Η έρευνα με δυο άτομα που είχαν ταυτόχρονα την ίδια σκέψη, επηρέασε τον φυσικό κόσμο και γεγονότα που μπορούσαν να επαληθευτούν επιστημονικά. Η δύναμη της σκέψης δεν έχει μόνο μια ιδεολογική επίδραση αλλά επιδρά και στην πραγματικότητά μας. Επίσης απόδειξαν ότι όσο περισσότερα άτομα (ο εγκέφαλος των ανθρώπων) μοιράζονταν την ίδια σκέψη ταυτόχρονα, η επίδραση αυξανόταν περισσότερο…

Ο Ρότζερ Νέλσον ήταν υπεύθυνος για την έρευνα στο πανεπιστήμιο Princeton Engineering Anomalies Research (PEAR) και εργάστηκαν για περισσότερα από 20 χρόνια επάνω σε αυτή την έρευνα. Αυτή την στιγμή ο Νέλσον είναι ο διευθυντής του Σχεδίου, Παγκόσμιας Συνείδησης, μια συνεργασία μεταξύ ερευνητών από όλο τον κόσμο και ερευνούν τη δύναμη της ανθρώπινης συλλογικής συνείδησης.

Μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο Νέλσον είναι τα εξής: «Μπορούν τα κοινά συναισθήματα να έχουν αποτέλεσμα την στιγμή των καταστροφικών συνεπειών ενός σεισμού; Ή τι σημαίνουν για τον κόσμο οι συνέπειες της 9/11 στην Ν. Υόρκη;Τι δημιουργεί το πάθος ενός δισεκατομμυρίου οπαδών κατά την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Θα μπορούσε η χαρά και διασκέδαση κατά την διάρκεια μεγάλων εορτών να προκαλέσουν αλλαγές στην συμπεριφορά των οργάνων που χρησιμοποιούμε; »

Ο Νέλσον έχει αρχίσει να βρίσκει απαντήσεις μέσα από το Σχέδιο Παγκόσμιας Συνείδησης. Μέσω του προγράμματος, οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ταυτόχρονα Αποκλίσεις στις Regs (random event generator REG).

Έχουν μετρήσει αποκλίσεις την στιγμή των παγκόσμιων δελτίων ειδήσεων όταν έχουν συμβεί σημαντικά παγκόσμια γεγονότα. Σύμφωνα με τον ερευνητή: «Έχουμε μετρήσει μια απόκλιση επτά σίγμα απαντώντας στο βασικό ερώτημα μας: υπάρχει κάποια δομή σε τυχαία δεδομένα σε σταθερά χρονικά διαστήματα ή κατά την κοινή προσοχή των παγκόσμιων γεγονότων;

Ο βιολόγος Rupert Sheldrake, έχει περιγράψει με την ομάδα του κάτι ανάλογο από μια διαφορετική σκοπιά. Για παράδειγμα, μια ομάδα ζώων που είχε εκπαιδευτεί να εμφανίζει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά κατά ένα συγκεκριμένο ερέθισμα. Όταν μία άλλη ομάδα ζώων εκπαιδευτεί πάλι ομοίως, έχει υιοθετήσει την ίδια συμπεριφορά πιο γρήγορα. Είναι σαν η δεύτερη ομάδα να έχει υιοθετήσει το πρότυπο συμπεριφοράς από την πρώτη ομάδα, ακόμη και αν οι δύο ομάδες δεν έχουν έρθει σε φυσική επαφή η μία με την άλλη.

Αυτή η έρευνα αποδεικνύει τον λόγο γιατί η ελίτ μας πολεμά με όλα της τα όπλα. Αυτά της συλλογικής συνείδησης μέσω των ειδήσεων από τα Μέσα μαζικής υπνηλίας και αποπροσανατολισμού. Μας εκπαιδεύει από μικρά παιδιά στα παραμύθια της Χαλιμάς, στις δικές της συνήθειες και την συγκεκριμένη συμπεριφορά μετά τον κατάλληλο ερεθισμό, μια συμπεριφορά που είναι ακίνδυνη για αυτούς.

Ο άνθρωπος είναι ικανός να γίνει συνδημιουργός, γι αυτό βρισκόμαστε εδώ….

Στο βίντεο που ακολουθεί ο επιστήμονας Dean Radin περιγράφει ένα πείραμα ελέγχου της σχέσης μεταξύ του νου και της ύλης. Σε αυτό το πείραμα, γεννήτριες τυχαίων αριθμών χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν εάν η συλλογική ανθρώπινη προσοχή αντιστοιχεί σε μια αλλαγή στο φυσικό περιβάλλον.

Αναζητώντας το μυστικό της συνείδησης εδώ και 2.000 χρόνια

Για αιώνες το μυστήριο της ανθρώπινης συνείδησης απασχολούσε κυρίως τους φιλοσόφους. Αργότερα προστέθηκαν οι ψυχολόγοι και οι νευροφυσιολόγοι.

60πΧ: Ο Ρωμαίος πολιτικός και φιλόσοφος Κικέρων ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησε την έννοια conscientis (= συνείδηση). O Κικέρων εννοούσε κατά βάση την ηθική συνείδηση, ένα σύστημα αξιών.

400 μ.Χ. : Ο επίσκοπος Αυγουστίνος διακρίνει το υλικό σώμα από την άυλη ψυχή.

1250: Ο Ιταλός φιλόσοφος και θεολόγος Θωμάς Ακινάτης υποστηρίζει ότι ακόμη και τα
μικρά παιδιά έχουν συνείδηση του «είναι». Διαχωρίζει την αισθητηριακή αντίληψη από την επίγνωση ότι έχουμε αντιληφθεί κάτι.

1640: Με τη φράση «Σκέπτομαι άρα υπάρχω», ο Γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός Καρτέσιος (Rene Descartes) εισάγει μια δυϊστική αντίληψη, σύμφωνα με την οποία ο υλικός εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ότι η άυλη ψυχή συνειδητοποιεί. Κατά τον Καρτέσιο, η ψυχή εδρεύει στην επίφυση.

1690: Ο Άγγλος φιλόσοφος John Locke χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τη λέξη «συνείδηση» με τη σημερινή της έννοια. Υποστηρίζει ότι το εγώ διαμορφώνεται από την ίδια τη ζωή, από τις εντυπώσει και τις εμπειρίες μας.

Γύρω στο 1700: Ο μαθηματικός και φιλόσοφος Gottfried Wilhelm Leibniz υποστηρίζει ότι ο εγκέφαλος που αντιλαμβάνεται και η ψυχή που συνειδητοποιεί είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Αναφέρει σαν παράδειγμα μια ψείρα, που, αν γύριζε μέσα στο κεφάλι μας, δε θα έβρισκε ούτε μια σκέψη ή ιδέα.

1960: Ο Αμερικανός νευροβιολόγος Roger Walcott Sperry ανακαλύπτει ότι, αν η σύνδεση μεταξύ δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου στον εγκέφαλο καταστραφεί, η συνείδηση του ατόμου χωρίζεται σε δύο ανεξάρτητα μέρη, που το καθένα μπορεί να έχει τις δικές του σκέψεις.

1980: Ο υλιστής Αμερικανός φιλόσοφος Daniel Dennett υποστηρίζει ότι η συνείδηση και όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα προέρχονται από βιοχημικές διεργασία του εγκεφάλου.

1990:Ο ρωσικής καταγωγής νευρολόγος Mikhail Lebedev αποδεικνύει ότι άτομα στα οποία έχει ερεθιστεί ένα μικρό εγκεφαλικό κέντρο στο μετωπιαίο λοβό βιώνουν οπτικές ψευδαισθήσεις, που δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά οπτικά ερεθίσματα.

2004: Ο Francis Crick, που ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA, υποστηρίζει ότι η συνείδηση συνδέεται με ένα λεπτό στρώμα φαιάς ουσίας – πάχους μικρότερου του ενός χιλιοστού – , το λεγόμενο ταινιοειδή πυρήνα, που έχει επαφή με όλα σχεδόν τα κέντρα του εγκεφάλου, με νευρώνες και στα δύο ημισφαίρια.

Πρόκειται για τον ταινιοειδή πυρήνα, που συνδέεται αφ’ ενός με το μεγαλύτερο τμήμα του εγκεφαλικού φλοιού, όπου εντοπίζονται οι ανώτερες νοητικές λειτουργίες, και αφ’ ετέρου με τα βαθύτερα τμήματα του εγκεφάλου, όπου έχουν την προέλευση τους τα συναισθήματα.

πηγή:http://apocalypsejohn.com/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

~ Photoria ~

Photography & Digital Art

PIXILLY

a picture a day - no exceptions (c) yours truly

Picture of Gal

photography

The Blog of Travel

Motorbikes, dogs and a lot of traveling.

brickthomas's Blog ©

Biking, Hiking, Travel

Rhythm Voice

Where WORDS fail, MUSIC speak.

Le Drake Noir

Andrikken

Atropa Belladonna Von Coup

reader , writer , poet , person

Heartstring Eulogies

Conjured by Sarah Doughty

Stories

a part of Life

Wordland Voyage

A voyage to the beautiful land of words! Make yourself comfortable and feel free to have a walk through this wordland!

poetry2473

My life written through poetry

Tidbits & Randomness

My journey, thoughts, moments, poems, quotes, challenges, and victories...

Kinjal Parekh ❤

Everything happens for a reason. ❤

Gigantic Thought Bubble

a bit about everything

Her Diffident Way

The only way I know

What Living Taught Me

Observing makes me curious and curiosity makes me a Learner. This Blog Admires Motivation

Rhythm

Music Is Heart, Words Are Beats.

SiLeNt PeN

Learn the art of silence so that nothing is left unsaid!!

Blog Of HIT

Sharing some wise stuff

Healing Your Grief

How to walk through the journey of grief after losing a child

To See What I See

Heidi Barnes's Musings

JackCollier7

Charming, cultured, generous, honest, sophisticated, understanding, and urbane.

Ramblings of a Writer

Living the Path of Life

The Journey of My Left Foot (whilst remembering my son)

I have Malignant Melanoma, my son had Testicular Cancer

lifexperimentblog

Sharing my experiences with all life's experiments!

The Showers of Blessing

Giving and Receiving Blessings

Jeanne Foguth's Blog

Pet Care and Humor

Myths of the Mirror

Life is make believe, fantasy given form

Aphrolina

The World of the Mysterious and Divine, from an INFJ Perspective

alexi1872

Alexi wahyudi

neihtn

Village Teacher - The Book & Photographs

Precipitate Flux

"Words - waves that blur" - Nathalie Sarraute

Pearl St. Gallery

Capturing Images Of Nature

finbarsgift

finbars geschenk ist seine seherische fähigkeit

Here in the Silence

...is where I find my voice.

Thoughts with Sulaimani

CONVERSATION WITH MYSELF

ravish raj

punching words and trying to be coherent.

sameernayan135

SAMEER NAYAN (ARTIST)

koolkosherkitchen

Welcome to my Kool Kosher Kitchen where food is fun and fun is to create food!

Tales of Belle

Beauty & the Books

dark whisper

Let the passing light fall over the dark whispers.

Bhagyashri's Creative World

Creativity is something you cannot explain... It is just connection of imaginations...

Αρέσει σε %d bloggers: