«Άν το τίμημα που πρέπει να πληρώσει κανείς για την κανονικότητα είναι τα γηρατειά, είναι πάρα πολύ ακριβό τίμημα»~Τομ Ρόμπινς

6fc6c-ce91ce9dcea9ce98cea1cea9cea3ce9acea9

Αξιοσημείωτα απο το βιβλίο»Το άρωμα του ονείρου» του Τομ Ρόμπινς

-Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος απο απομνημονεύτων χρόνων μέχρι σήμερα είναι η ανάγκη του να πνευματικοποιήσει την ανθρώπινη ζωή, να την εξυψώσει σε ένα ιδιαίτερο αθάνατο πεδίο πέρα από τους κύκλους της ζωής και του θανάτου που χαρακτηρίζουν όλους τους άλλους οργανισμούς ~ ERNEST BECKER

Εξοριστείτε, εξοργιστείτε ενάντια στο θάνατο του φωτός~ERIC MAPLE

-(Και) πάντα να μυρίζετε όσο το δυνατό πιο όμορφα ~LYNDA BARRY

-Το ρύγχος σου θα λύσει το αίνιγμα έστω κι αν το μυαλό σου σηκώσει τα χέρια.

-…ο θάνατός μου είναι μια επικείμενη προοπτική, δεν είμαι πρόθυμος να υποταχτώ παίζοντας το ρόλο του λάφυρου σ΄ένα αλλόκοτο πολεμικό παιχνίδι.

-Αυτοί που με έπλασαν είτε είναι θεοί είτε είναι δαίμονες, δημιούργησαν κι αυτό το μυαλό που γεννάει την αντίσταση στα σχέδιά τους. Σίγουρα πρέπει να ήταν σοφοί ώστε να προβλέψουν τη μελλοντική αντίσταση στην καρδιά που έπλαθαν.

-Αυτά τα χέρια, τα πόδια, το στήθος, η καρδιά που σφυροκοπάει όλα τους με παροτρύνουν, κόντρα σε όλη την αγωγή μου, να υπερισχύσω απέναντι στην υποταγή στο συλλογικό πεπρωμένο.

-Σε κείνους τους ταξιδιώτες που χαράζουν την πορεία τους χωρίς χάρτες ή οδηγούς κάθε απρόσμενη αλλαγή του πλάνου τους τους γεμίζει με ένα κύμα χαράς. Αυτή η χαρά(αν επιμείνουμε να προσωποποιούμε την αίσθησή της σαν θηλυκιά), είναι μια άγρια γαλανομάτα νεράιδα, είναι η αγαπημένη κόρη της περιπέτειας, είναι η αδελφή του κινδύνου και για χάρη της- για τη σπάνια και πάντα εφήμερη αγκαλιά της, για την προσωρινή πίεση που ασκεί στην εγκεφαλική μεμβράνη της έκστασης– είναι που πολλοί άντρες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Ο βαρύς κάματος τρυπάει τη ρόδινη μεμβράνη της νιότης και αφήνει την αλμύρα των γηρατειών να γλιστρήσει μέσα.

-Τώρα ανακάλυπτε τα παιδιά κι αυτή η ανακάλυψη γέμισε με εκρήξεις γλύκας κάθε κυψέλη της καρδιάς του.

-Επειδή ο Χριστιανισμός έδινε έμφαση στην αξία του ατόμου στο σύστημα των Ρωμαίων κάθε πρόσωπο είχε τη θέση του. Στη διανοητική κατάσταση που βρισκόταν, από τότε που τον πρωτοενόχλησε η άσπρη τρίχα, αυτή η άποψη έβρισκε απήχηση μέσα του και του προμήθευε τροφή και πνευματικό αναμάσημα.

Η ύπαρξη μπορεί να επαναπροσδιοριστεί.

-…ένας άνθρωπος μπορεί να γίνει πολλά πράγματα. Ίσως οτιδήποτε.

-Μέσα στη μοναδικότητά τους δεν θα διστάσουν να αψηφίσουν τα παραδεκτά πρότυπα.

-Επιτέλους μπορούν να ξεφύγουν από τα λερωμένα και ταλαιπωρημένα κορμιά τους και να μπουν στην διάσταση του καθαρού πνεύματος. Τα ζώα και τα φυτά έχουν ακόμη πιο μεγάλη άνεση με το θάνατο. Είναι η φυσική κατάληξη. Αλλά ο άνθρωπος είναι από τη φύση του ένα αντιφυσικό ζώο. Αν ένα πλάσμα έχει κάποιες πιθανότητες να νικήσει το θάνατο, αυτό το πλάσμα είναι ο άνθρωπος.

Μη σπαταλάς τη ζωή σου προσπαθώντας ν΄αναστρέψεις το ρεύμα της ιστορίας. Η ιστορία γέννησε τη Ρώμη και η ιστορία θα τη θάψει κάποια μέρα.

-Μη ρωτάς που πήγε το υπόλοιπο του ονείρου, Αλομπάρ. Όλα τα όνειρα συνεχίζονται στο υπερπέραν.

Χριστιανισμός ήταν απλούστατα ένα σύστημα για να μετατραπούν οι ιέρειες σε υπηρέτριες, οι βασίλισσες σε παλακίδες και οι θεές σε μούσες.

-…η ξαφνική αποκάλυψη πως υπάρχει ένα εκεί, πέρα  από το εδώ της προσωπικής του ζωής.

-Της άφησε ένα ανεξίτηλο στίγμα, τη μεταμόρφωσε αφήνοντας τη μύτη της σαν ξεσκισμένο υμένα απ΄όπου περνούσαν χιλιάδες σπέρματα χρωμάτων για να πλατσουρίσουν στη λιμνοθάλασσα του εγκεφάλου της.

Αν το να μένει κανείς ζωντανός δεν είναι αρετή, τότε υπάρχει πολύ λίγη αρετή στην αρετή.

-Ένας άνθρωπος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για να δεχτεί τη σοφία ειδάλλως θα του κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

-…αν βεβαίως έχεις ακεραιότητα. Αλλά πρέπει να την υπερασπίσεις με ευγένεια και όχι  να μιμηθίς τη συμπεριφορά του.

-Και το ιδεώδες τους δεν είναι ούτε η μακροζωία ούτε η μακροζωία  ούτε η αθανασία αλλά η απελευθέρωση από τον κύκλο γέννηση, θάνατος, επαναγέννηση.

-…δε ζητάω την τελειότητα αλλά την ολοκλήρωση. Και βρίσκω πως υπάρχει κάτι το ανολοκλήρωτο σε μια ζωή που είναι αφιερωμένη στη φυγή από τη ζωή.

-Το να επιζητείς πραγματικά τη μηδαμινότητα του τίποτα είναι χειρότερο και από ήττα.

Όταν ταυτιζόμαστε με τις επιθυμίες μας και τις παίρνουμε πολύ στα σοβαρά, όχι μόνο αυξάνουμε την ευπάθειά μας στην απογοήτευση αλλά στην ουσία δημιουργούμε  ένα κλίμα αφιλόξενο για την ελεύθερη και αβίαστη εκπλήρωση αυτών των επιθυμιών.

-Ομορφάντρας, αρχοντάνθρωπος και τόσο ατάραχος, ώστε στις σπάνιες περιπτώσεις που χρειαζόταν να χαμογελάσει, το σώμα του αντιδρούσε στο χαμόγελο λες και ήταν κάποια μόλυνση, τριπλασιάζοντας την έκκριση ιντερφερόνης σε μια μανιασμένη προσπάθεια να απωθήσει την ξένη μορφή ζωής που είχε εισβάλει μέσα του.

-Εμείς πάντως έχουμε τη ζωντάνια μας, και σε ολόκληρο τον κόσμο, που ξέρω ότι είναι ολοστρόγκυλος σαν παντζάρι, δεν υπάρχει άλλο ζευγάρι σαν και μας.

-Πολλοί πιστεύουν ότι στη διάρκεια του ονείρου επεξεργαζόμαστε πληροφορίες. Εντελώς το αντίθετο συμβαίνει. Το όνειρο συμβαίνει όταν το μυαλό παίζει επειδή δεν υπάρχει επεξεργασία για να το κρατήσει απασχολημένο.

-…τα φυτά είναι σε θέση να προσλαμβάνουν οσμές όσο και να εκπέμπουν. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι έχει αναπτυχθεί κάποιο είδος τηλεπάθειας ανάμεσα στα δέντρα. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα πως αυτό που ονομάζουμε πνευματική τηλεπάθεια, να πραγματοποιείται με την όσφρηση. Δεν διαβάζουμε την σκέψη, κάποιου άλλου την οσφρενόμαστε.

-Με την ερπετοειδή συνείδηση, είχαμε εχθρική αντιμετώπιση.

Με τη θηλαστική συνείδηση, είχαμεπολιτισμένη λογομαχία.

Με τη λουλουδική συνείδηση, θα έχουμε συμπαθητική τηλεπάθεια.

Μια λουλουδική συνείδηση και μια ήπια τεχνολογία πληροφορικής είναι ιδανικά πλασμένες η μια για την άλλη.

-…οι πληροφορίες που συγκεντρώνουμε από τις εφημερίδες, τα σήριαλ, τις σαπουνόπερες, τα εμπορικά συνέδρια και τις καφετζούδες είναι κατώτερες από τις πληροφορίες που παίρνουμε από το ηλιακό φως.

-Τα λουλούδια συγκεντρώνουν διαρκώς πληροφορίες στο διάστημα της ημέρας. Τη νύχτα τις επεξεργάζονται. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται φωτοσύνθεση.

-Η εντολή του Χριστού «αγαπάτε τους εχθρούς σας» αποδείχτηκε υπερβολικά ισχυρό λουλουδοφάρμακο για να το καταπιούν οι ερπετοειδείς τύποι. Όσο για τα εργασιομανή θηλαστικά, ο Χριστός δεν έπαψε ούτε στιγμή να τους τονίζει ότι τα κρίνα του αγρού ποτέ δεν χτύπησαν κάρτα.

-Τα χαρακτηρηστικά της θηλαστικής συνείδησης είναι η ζεστασιά, η γενναιοδωρία, η αφοσίωση, η αγάπη (ρομαντική, πλατωνική, και οικογενειακή), η χαρά, η λύπη, το χιούμορ, η περηφάνεια, ο συναγωνισμός, η διανοητική περιέργεια και η εκτίμηση της τέχνης και της μουσικής.

-Αν ο ερπετοειδής εγκέφαλος ισοδυναμεί με την ψυχρότητα και ο θηλαστικός εγκέφαλος με τη θερμότητα, τότε ο εγκεφαλικός φλοιός ισοδυναμεί με το φως.

-…ο εγκέφαλος παραμένει ηλεκτρικά ζωντανός μέχρι και τριάντα λεπτά αφότου η καρδιά και άλλα ζωτικά όργανα έχουν πάψει να λειτουργούν.

Ο θάνατος δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα γιατί ο θάνατος είναι νεκρός.

-«Και ο θάνατος είναι μια κακή συνήθεια; «Ναι, και πρέπει να κοπεί«.

-Οι κύκλοι αφαιρούν το νόημα από τη ζωή, όπως κάνουν και με την τέχνη. Η ελπίδα μου είναι τούτη: ορισμένα άτομα κατάφερναν πάντα να βγαίνουν έξω από τον καλλιτεχνικό και τον κοινωνικό κύκλο… Ίσως, ίσως τώρα να έχει ωριμάσει ο καιρός για να ξεφύγουν ορισμένα άτομα κι απ΄τον κύκλο της γέννησης και του θανάτου.

-«Δεν ξέρεις ότι όταν πεθαίνεις, τότε η ψυχή σου παύει να εγκαταλείπει το σώμα σου;» «Μμμ, όχι. Τί εννοείς;» «Οι ψυχές μας εγκαταλείπουν τα σώματά μας όλη την ώρα κουτόυλη! Αυτό θα πει ενέργεια» «Θες να πεις ότι το ενεργειακό πεδίο που περιβάλλει τα σώματά μας είναι η ψυχή μας που εκπέμπεται από αυτά;»»Κάτι τέτοιο». » Και ότι με το θάνατο αυτή η εκπομπή σταματάει;» «Ναι…»

-Σε όλη μου τη ζωή υπήρξα ένας πολέμιος του Χριστιανισμού αλλά ο Χριστιανισμός έδινε νόημα και στο ξεφάντωμα και στην ακολασία. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ακολασία αν δεν πιστεύεις στην κόλαση.

Τελικά, η πολιτική είναι πάντα ένα καταθλιπτικό θέμα κι εγώ προτιμούσα τα διεγερτικά.

-…η ερπετοειδής συνείδηση είναι ψυχρή, επιθετική, θυμώδης, άπληστη και παρνοϊκή.

-Ακόμα και οι μπεκρήδες με τον άξεστο και ανεπαρκή τρόπο τους, ψάχνουν γι΄αυτόν τον άχρονο χρόνο. Ο αλκοολισμός είναι μια ατελής πνευματική επιθυμία.

-Με αμεσότητα και ένταση, η οσμή ενεργοποιεί τη μνήμη, επιτρέποντάς μας να ταξιδεύουμε ελεύθερα στον χρόνο.

-…η εισπνοή και η εκπνοή ακολουθούσαν έναν αδιάκοπο ρυθμό, ένα συνεχές, κυκλικό πρότυπο σαν ιμάντα, σαν ερπετό που καταπίνει την ουρά του. Η αναπνοή τους ήταν βαθιά, απαλή και κανονική.

-Οι πιο πολλοί από εμάς δεν αναπνέουμε κανονικά, δηλαδή εισπνέουμε ή πιο λίγο ή πιο πολύ αέρα και δεν είμαστε σε θέση να τον καταναλώσουμε αποτελεσματικά.

-…ένα ερπετό από αέρα, για να καταπιεί την ουρά του-διαιωνίζοντας έτσι τον κύκλο της ζωής- πρέπει να είναι ευλύγιστο και όχι άκαμπτο.

-Η διαδικασία που ακολουθούσαν ήταν να μουλιάζουν στο νερό για κανα μισάωρο περίπου. Έβγαιναν και κάθονταν στην σκιά για ένα τέταρτο, κι αυτή η ιστορία επαναλαμβανόταν τέσσερις πέντε φορές. Το ζεστό νερό ανάγκαζε το αίμα να φτάνει στην επιφάνεια του δέρματος ενώ μόλις έβγαιναν από την πηγή, κρύωνε εκπληκτικά γρήγορα.

-Από έρευνες που έχουν γίνει στο Ιατρικό Κέντρο UCLA και σε άλλα ιδρύματα έχει καταδειχτεί ότι το γέρασμα μπορεί ν΄αναγκαστεί να πιάσει τη δεξιά λωρίδα αργής κυκλοφορίας- αν όχι να βγει τελείως έξω από το δρόμο- με μείωση της θερμοκρασίας του σώματος.

θερμοκρασία του υγρού της μήτρας είναι σχεδόν μονίμως 37,5 βαθμοί

-…είναι πιο υγιεινό να τρως μικρές ποσότητες «κακού» φαγητού παρά μεγάλες ποσότητες «καλού».

-…τα παντζάρια βοηθούν στην παραγωγή του αίματος, τονώνουν το συκώτι (που είναι το κυριότερο όργανο για τον καθαρισμό του αίματος) και προμηθεύουν τον οργανισμό με νουκλεϊκά οξέα που είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγή νεανικών κυτταρικών σχηματισμών.

-Εκείνο πουέ καναν η Κούδρα και ο Αλομπάρ ήταν να κρατήσουν τις σεξουαλικές φωτιές τους τόσο ζωηρές που το DNA ξεγελιόταν και πίστευε ότι αυτοί μόλις έμπαιναν στη φάση της σεξουαλικής ωρίμανσης.

-Θα ξαφνιαζόσουν από το πόσο πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι η ζωή τους είναι τόσο μίζερη που δε θ΄άντεχαν τη σκέψη να την επιμηκύνουν.

Η μετενσάρκωση ήταν απλώς μια φαντασίωση που ο Ινδουιστής διαιώνιζε για να εμποδίσει το άκαμπτο μοντελο της πραγματικότητάς του να τον τρελάνει.

-…οι Θεοί δεν περιορίζουν τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι περιορίζουν τους ανθρώπους.

-…»κάποτε ύφαινα σχοινί, αλλά τώρα υφαίνω τον κόσμο μου.

-«κάποτε ήμουν βασιλιάς ενός κράτους, αλλά τώρα είμαι βασιλιάς του εαυτού μου.»

-…με φαρμακευτικά όπλα που θα έχει εφεύρει το μυαλό τους, έτσι τα γηρατιά και ο θάνατος θα αποτραβιχτούν απ΄αυτούς. Αλίμονο όμως πολεμώντας μόνο με τη λογική, χωρίς να βελτιώνονται στο επίπεδο της ψυχής και της καρδιάς, ποτέ δεν θα κατακτήσουν την πραγματική αθανασία.

-Εξάλλου, αν είμαι στ΄αλήθεια αθάνατος, τότε εγώ ο ίδιος είμαι το εγγόνι μου, ο απόγονός μου, η δυναστεία μου. Δεν έχω υποχρέωση να ζω μέσα σε ό,τι δίνω στους άλλους.

-Σχεδόν όλοι οι γάμοι στο Μεσαίωνα γίνονταν με συνοικέσια μεταξύ ανθρώπων που δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλο και η εκκλησία απαγόρευε το διαζύγιο. Έτσι, ο ρομαντικός έρωτας ήταν σχεδόν αποκλειστικό προνόμιο των μοιχών.

«Άν το τίμημα που πρέπει να πληρώσει κανείς για την κανονικότητα είναι τα γηρατειά, είναι πάρα πολύ ακριβό τίμημα».

Δεν είναι το μεγάλωμα εκείνο που οδηγεί στο θάνατο, αλλά η άποψη πως το μεγάλωμα οδηγεί στο θάνατο, είναι εκείνη που οδηγεί στο θάνατο.

Για τα υποατομικά σωμάτια, η εξαϋλωση και η επανυλοποίηση είναι κάτι το εντελώς συνηθισμένο«, έγραφε ο Δρ. Ντανυμπόυ.

-Μερικά απ΄αυτά, μάλιστα, μπορούν να βρίσκονται  σε δυο μέρη την ίδια στιγμή. Αυτή η ελευθερία από τους περιορισμούς του χωροχρονικού συνεχούς πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα κάποιας παράξενης μορφής ηλεκτρισμού, μια ευφυής, δημιουργική, παιχνιδιάρικη και απρόβλεπτη αλληλενέργειας ανάμεσα σε αντίθετα φορτισμένες οντότητες που βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση«. Σ΄ένα σημείο, ο Δρ Ντανυμπόυ αποκαλεί αυτά τα ενεργοποιημένα σωμάτια «νεράιδες» και , ατυχώς, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μιλάει μεταφορικά.

-Κάποιος αρκετά επιδέξιος, μπορεί να ανεβάσει – ή να χαμηλώσει- το ρυθμό των δονήσεών του για να τον ταιριάξει με το ρυθμό κάποιας άλλης διάστασης κι έτσι, να εξαφανιστεί από το συνηθισμένο μας και να βρεθεί στον άλλο:εξαϋλωση.

-Εμείς οι ίδιοι είμαστε φτιαγμένοι από υποατομικά σωμάτια(όσο και από τον μεταξύ τους χώρο) και οι οργανισμοί μας είναι ηλεκτρικά όσο και χωρικά φορτισμένοι.

-…ενενήντα στους εκατό θάνατοι είναι, στην ουσία, αυτοκτονίες. Τα άτομα, λέει ο Γουίγης, που τους λείπει η περιέργεια για τη ζωή, που βρίσκουν ελάχιστη ευχαρίστηση στην ύπαρξη, υποσυνείδητα είναι πρόθυμα να συνεργαστούν με -και να προσελκύσουν- την αρρώστια, τα ατυχήματα και τη βία.

Αχ, γυναίκες: το μυστήριό τους μερικές φορές φαινόταν πολύ πιο βαθύ από το μυστήριο του θανάτου.

-…το παιχνίδι -πιο πολύ από την ευλάβεια ή την αρετή ή τη φιλανθρωπία ήταν εκείνο που επέτρεπε στα ανθρώπινα όντα να ξεπεράσουν το κακό.

-Τα λουλουδένια διακοσμητικά σχέδια είναι για τους καταδικασμένους. Ο τοίχος των αθανάτων είναι ένας λευκός τοίχος.

δυστυχία είναι η υπέρτατη μορφή της αυτοενασχόλησης.

Δεν υπάρχει κάτι που να λέγεται «πολύ» διάβασμα.

-…το άρωμα είναι μια σιωπηρή πρόσκληση σε απαγορευμένες σεξουαλικές ενασχολήσεις.

-…το νόημα που έδιναν οι αρχαίοι λέγοντας με πεποίθηση ότι η ψυχή αντλεί την τροφή της μέσα από την αίσθηση της όσφρησης.

Αν θέλεις το δέντρο σου να παράγει πολλούς καρπούς πρέπει να το κλαδεύεις από καιρό σε καιρό. Το ίδιο και τα κύτταρα του νευρικού σου συστήματος.

Τα γηρατειά είναι αρρώστια. Ίσως η αρρώστια να είναι κάτι το φυσικό, αλλά και η υγεία, επίσης είναι κάτι φυσικό και ως εκεί που δεν παίρνει, πιο επιθυμητό. Και η σκουριά είναι κάτι φυσικό, δεν είν΄έτσι; Αλλά μπορείς να την προλάβεις. Κι αν δεν την προλάβεις θα σου διαλύσει το μηχανάκι σου. Το ίδιο και τα γεράματα. Ο άνθρωπος γερνάει γιατί αφήνει το σώμα του να σκουριάσει.

by SearchingTheMeaningOfLife


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

nicktomjoe

"Very wild through the wood is the way they must take"

Saint Joan (Creative Studio)

An archive for ... my stuff...

Monk's Advice

Self Help, Motivational, Soul Searching, Travel, happiness, Knowledge Sharing Kindly follow.

Erbe del benessere

La sintonia della natura

Betsy Andrea Mars

A gathering place for my poems and photography

Maria Nestorides

Stories, Poems, Words

Crimson Blogs

I do things what I LOVE to do

Αρέσει σε %d bloggers: