ΨΧ -10 τοξικές προσωπικότητες που ζουν μέσα σου

snowtree.jpg
Δυστυχώς, όλοι μας έχουμε ανθυγιεινές προσωπικότητες θαμμένες βαθιά μέσα μας που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν αρνητικά τη ζωή μας. Παρά το γεγονός ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και έχουμε τα δικά μας «θέματα προσωπικότητας», μερικά «θέματα» είναι, ειλικρινά, τοξικά. Είναι τοξικά ως προς την ευτυχία μας. Είναι τοξικά για τις σχέσεις μας. Είναι τοξικά για τον αυτοσεβασμό μας. Είναι τοξικά για τα όνειρα μας.

Δείτε παρακάτω 10 τέτοιες προσωπικότητες, αναζητήστε τες μέσα σας, και αποφύγετε τες.

1. Η επιτροπή της αρνητικότητας. – Ποτέ δεν μπορείς να αποτύχεις στη ζωή ή την αγάπη, απλά παράγεις αποτελέσματα. Είναι στο χέρι σου το πώς θα ερμηνεύσεις αυτά τα αποτελέσματα. Η θετική σκέψη είναι η ικανότητα να αισθάνεσαι αρνητικά όταν πρέπει και να εξακολουθείς να διατηρείς αρκετή ελπίδα για να συνεχίσεις να προχωράς. Δεν μπορείς να προσαρμόσεις τις καταστάσεις στη ζωή, αλλά μπορείς να προσαρμόσεις τις στάσεις σου να ταιριάζουν σε αυτές τις καταστάσεις. Μπορείς να δεις τη ζωή σου μέσα από ένα θετικό πρίσμα. Αντί να χτυπάς το κεφάλι σου και να αναρωτιέσαι, «Τι σκεφτόμουνα;», πρέπει να αναπνεύσεις και ρωτήσεις την πιο ενθαρρυντική ερώτηση, «Τι έμαθα από αυτό;».

2. Το δοχείο του πόνου και της απώλειας. – Ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα στη ζωή είναι το να αφήνεις κάτι πίσω – είτε αυτό είναι ενοχή, θυμός, αγάπη ή απώλεια. Η αλλαγή δεν είναι ποτέ εύκολη – παλεύεις για να κρατηθείς και παλεύεις για να το αφήσεις να φύγει. Αλλά πολλές φορές το να το αφήνεις να φύγει, είναι το πιο υγιές μονοπάτι για εσένα. Πρέπει να ελευθερώσεις συναισθηματικά τον εαυτό σου από τα πράγματα που κάποτε σήμαιναν πολλά για εσένα, έτσι ώστε να μπορέσεις να κινηθείς πέρα από το παρελθόν και τον πόνο που σου φέρνει.

3. Ο ζηλιάρης ανταγωνιστής. – Μην ζηλεύεις τους άλλους. Η ζήλια είναι η τέχνη του να μετράς τα χαρίσματα κάποιου άλλου αντί για τα δικά σου. Σταμάτα να συγκρίνεις το ταξίδι σου με όλων των άλλων. Το ταξίδι σου είναι δικό ΣΟΥ, ΟΧΙ ένας διαγωνισμός. Βρίσκεσαι σε ανταγωνισμό με ένα άτομο και ένα άτομο μόνο – τον εαυτό σου. Ανταγωνίζεσαι για να γίνεις το καλύτερο που μπορείς να είσαι. Αν θέλεις να μετρήσεις την πρόοδο σου, σύγκρινε τον εαυτό σου με αυτό που ήσουν χθες.

4. Η μάσκα. – Άσχετα με την ηλικία, τη φυλή, το φύλο, τη σεξουαλικότητα σου, κάτω από όλες τις εξωτερικές διακοσμήσεις είσαι ένα καθαρό, όμορφο ον – ο καθένας από εμάς είναι. Ο καθένας μας έχει ένα φως που περιμένει να λάμψει και αποστολές για να ολοκληρώσει. Γιόρτασε τη διαφορετικότητα σου, τη δική σου ιδιαίτερη δημιουργία. Αν βρίσκεις τον εαυτό σου να αισθάνεται σαν ψάρι έξω από τα νερά του, βρες ένα νέο ποτάμι για να κολυμπήσεις. Αλλά ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ αυτό που είσαι, μείνε ο πραγματικός σου εαυτός.

5. Ο επιφανειακός δικαστής. – Μην κρίνεις πάντα ένα άτομο από αυτό που δείχνει. Θυμήσου, αυτό που έχεις δει είναι πολλές φορές αυτό που το πρόσωπο έχει επιλέξει να σου δείξει ή αυτό που οδηγήθηκαν να σου δείξουν βασιζόμενοι στην εσωτερική πίεση και τον πόνο τους. Δυστυχώς, όταν ένα άλλο άτομο προσπαθεί να σε κάνει να υποφέρεις, είναι επειδή συνήθως υποφέρουν βαθιά μέσα τους. Η δυστυχία τους απλά ξεχειλίζει. Δεν χρειάζονται τιμωρία ή εμπαιγμό, χρειάζονται βοήθεια.

6. Το πολυσύχναστο σώμα. – Είναι εξαιρετικά υγιές να περνάς χρόνο μόνος σου. Χρειάζεται να είσαι μόνος μερικές φορές, να σκεφτείς και να χαλαρώσεις σε ένα ήρεμο περιβάλλον, όπου δεν ορίζεσαι από κανέναν άλλο. Σήμερα, πάρε κάποιο χρόνο και φρόντισε τον εαυτό σου.

7. Ο τελειομανής. – Ως ανθρώπινα όντα, συχνά κυνηγάμε τις υποθετικές, στατικές καταστάσεις της τελειότητας. Το κάνουμε αυτό όταν αναζητάμε το τέλειο σπίτι, την τέλεια δουλειά, τον τέλειο φίλο ή εραστή. Το πρόβλημα, φυσικά, είναι η ότι η τελειότητα δεν υπάρχει σε μια στατική κατάσταση. Επειδή η ζωή είναι μια συνεχής διαδρομή, που συχνά εξελίσσεται και αλλάζει. Αυτό που είναι σήμερα εδώ δεν είναι ακριβώς το ίδιο αύριο – αυτό το τέλειο σπίτι, η τέλεια δουλειά, ο τέλειος φίλος ή εραστής τελικά θα εξασθενίσει σε μια κατάσταση ατέλειας. Αλλά με λίγη υπομονή και ανοιχτό μυαλό, με την πάροδο του χρόνου, το ατελές σπίτι εξελίσσεται σε ένα άνετο σπίτι. Αυτή η ατελής δουλειά εξελίσσεται σε μια κερδοφόρα καριέρα. Αυτός ο ατελής φίλος εξελίσσεται σε ένα σταθερό ώμο για να σκύψεις. Αυτός ο ατελής εραστής εξελίσσεται σε έναν αξιόπιστο δια βίου σύντροφο.

8. Ο απατεώνας. – Η εξαπάτηση είναι μια επιλογή, δεν είναι λάθος και δεν αποτελεί δικαιολογία! Αν αποφασίσεις να εξαπατήσεις κάποιον και το καταφέρεις, μην νομίζεις ότι αυτό το άτομο είναι ανόητος. Συνειδητοποίησε ότι αυτό το άτομο σε εμπιστεύτηκε περισσότερο από ότι άξιζες ποτέ. Να είσαι μεγαλύτερος από αυτό. Μην κάνεις ανήθικα πράγματα μόνο και μόνο επειδή μπορείς. Μην κλέβεις. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και όλες τις άλλες. Κάνε το σωστό. Η ακεραιότητα είναι η ουσία της κάθε ευτυχίας.

9. Το θύμα. – Μην αφήνεις τα όνειρα σου να φεύγουν μακριά εξαιτίας της υπόσχεσης ενός άλλου ατόμου. Σταμάτα να δίνεις ευκαιρίες σε ανθρώπους που σε κάνουν να αισθάνεσαι κατώτερος και σε απογοητεύουν αμέσως μόλις τους βολεύεις. Λέγοντας «Όχι» στους «λάθος» ανθρώπους σου δίνει το χρόνο και τους πόρους που χρειάζονται για να πεις «Ναι» στους «σωστούς» ανθρώπους και τις «σωστές» ευκαιρίες. Σήκω πάνω και ανέλαβε την ευθύνη της ζωής σου.

10. Η αναβλητικότητα. – Δεν χρειάζεται για να δεις ολόκληρη τη σκάλα, απλά πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα. Και το πρώτο πράγμα για να ζήσεις τη ζωή που θέλεις είναι να αφήσεις σιγά-σιγά τη ζωή που δεν θέλεις. Το να κάνεις το πρώτο βήμα είναι πάντα το πιο δύσκολο. Αλλά έπειτα κάθε επόμενο βήμα γίνεται όλο και πιο εύκολο. Και με κάθε βήμα βρίσκεσαι όλο και πιο κοντά στην ζωή που αναζητάς. Μέχρι τελικά, αυτό που ήταν κάποτε αόρατο, αρχίζει να γίνεται ορατό. Και ότι κάποτε φάνταζε ανέφικτο, γίνεται πραγματικότητα.

Πηγή

Κράτα το

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Come To Timmy

author of mysterious literature

Artist- Ted Giffin - Musician

Forum for Display + Critique of His Creative Works

Mădălina lu' Cafanu

fragmente de viață

The Blog of Jake Hyland

An impassioned writer chasing a dream.

Frank Frisson

Fiction and Non-Fiction Reviews

Eliza Waters

My Own Paradise: Life on Seven and a Half Acres

Thriving Under Pressure

Positive Psychology & Stress Resilience

caterinarotondi

Se non combatti per costruire la tua vita non ti rimarrà niente

escriboloquesientoypienso.wordpress.com/

Desde mi corazón... esta soy yo

ARUN'S EPIGRAM

voice of my hunches

Far Away In The Sunshine

The stories of a woman pursuing her creative dreams

Travel Exploring

keep traveling... keep exploring...

Book Reviews by Shalini

all about books..

Raisa

Poezii

blog bangla mail

Welcome My Site

Words on a blackboard

In a world of poems, words steal love and put it on a blackboard

swaroutedesign

simplify your home, garden, lifestyle,DIY.

Shubhu

Spread altruism and compassion worldwide.

pathtomysoul

„A loving heart is the truest wisdom”. Charles Dickens

Des mots...

Pour un long fleuve tranquille

Milford Street

Above all, I craved to seize the whole essence, in the confines of one single photograph - Henri Cartier-Bresson

miasraum

Das Leben und das Sein

mathias sager - Happy Colorful Growth

Writing for Happiness, Colorful Painting, and Personal Growth for All

Luckyfree

My life, my thoughts and my poems...

La Mela sBacata

qualche spicchio di me: pensieri caotici in ordine sparso

1/100 sekundy

Fotografia to kęs życia trwający 1/100 sekundy

Mystic Land

Let's mend the broken

Jet Eliot

Travel and Wildlife Adventures

doar nicole...

...foind de zor/...cu rânduri și cu imagini, ce dansează printre pagini...

Lamb Of Grace

Be Merciful and Gracious to all in word and actions

Cedric Ramey

Art, Travel, Fashion, Lifestyle

BELINDA GROVER PHOTOGRAPHY

STOPS ALONG THE WAY

As it Comes

A New Era

Cafés para el alma

mientras sigo perdida entre palabras

Eclipsed Words

Aspire to inspire others & the universe will take note

Handmade Seven Herkes İçin

Dikiş,Örgü,Moda'ya dair AD'ce Herşey!... Sewing,Knitting,Fashion,Life Style....

THE BeZINE

Be inspired...Be creative...Be peace...Be

swo8

Music means something

Αρέσει σε %d bloggers: