«Οι παράνομοι όπως και οι ποιητές διορθώνουν τους εφιάλτες» ~Τομ Ρόμπινς

Αξιοσημείωτα από το βιβλίο «Ο τρυποκάρυδος» του Τομ Ρόμπινς

-Τη μέρα της πανσέληνου, τότε που το φεγγάρι ούτε μεγαλώνει ούτε μικραίνει, οι Βαβυλώνιοι τη λέγανε Σάμπατ, δηλαδή «ανάπαυση καρδιάς«. Πιστεύανε πως αυτή τη μέρα, η γυναίκα στο φεγγάρι, η Ιστάρ, όπως ήταν γνωστή η θεά Σελήνη στη Βαβυλώνα, αδιαθετούσε, γιατί στη Βαβυλώνα, όπως σ΄όλες σχεδόν τις αρχαίες και πρωτόγονες κοινωνίες, απ΄τα πολύ παλιά χρόνια, υπήρχε κάτι σαν ταμπού που απαγόρευε στη γυναίκα να δουλεύει, να μαγειρεύει και να ταξιδεύει, όταν περνούσε το μηνιαίο αίμα της.

-Έτσι σήμερα οι σκληροκέφαλοι άντρες με τα σκληρά μούσκουλα και τα σκληρά καπέλα απαλλάσονται από τη δουλειά τους τις Κυριακές χάρη σε μια αρχέγονη ψυχολογική αντίδραση στην εμμηνορρυσία.

Εξυπνάδα είναι να μην τρως τίποτ’ ΄απ΄  όσα βρίσκεις σε καθρέφτη. Όσο για κείνα τα μυθιστορήματα που υποστηρίζουν ότι «καθρεφτίζουν» την πραγματικότητα…μια απλή προειδοποίηση πρέπει να ‘ναι αρκετή για τους έξυπνους.

-Αν δε μετράω πια σαν ερωμένη, δεν παύω να ‘μαι άνθρωπος.

-…λες όλος ο κόσμος να ΄ναι το μπιζέλι που μ΄ενοχλεί κάτω απ΄το στρώμα μου;

-Οι παράνομοι όπως και οι ποιητές διορθώνουν τους εφιάλτες.

-Η διαφορά ανάμεσα σε ένα εγκληματία κι έναν παράνομο είναι ότι ενώ οι εγκληματίες είναι συχνά θύματα, οι παράνομοι ποτέ δεν είναι.

-Ωστόσο , εμείς οι παράνομοι, ζούμε πίσω απ΄το νόμο. Δε ζούμε απλώς πίσω απ΄το γράμμα του νόμου- πολλοί επιχειρηματίες, οι περισσότεροι πολιτικοί και όλοι οι αστυνομικοί, αυτό κάνουν – ζούμε πίσω απ΄το πνεύμα του νόμου. Αν έχουμε έναν κοινό στόχο, στόχος μας είναι ν΄αλλάξουμε τη φύση της κοινωνίας.

-Οι παράνομοι είναι τα ανοιχτήρια κονσέρβας στο σούπερμάρκετ της ζωής.

-Όλοι οι παράνομοι είναι φωτογενείς και μ΄αρέσει.

-Χωρίς να περιμένει να βελτιωθεί η ανθρωπότητα, ο παράνομος ζει σα να ΄χε κι όλας φτάσει αυτή η μέρα κι αυτό μ΄αρέσει περισσότερο απ΄όλα.

-Όλα είναι μέρος του όλου.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσει κανείς ευτυχισμένα παιδικά χρόνια.

Όταν χάνεται το μυστήριο της σχέσης, χάνεται κι ο έρωτας.

-α) οι άνθρωποι ποτέ δεν είναι τέλειοι ενώ ο έρωτας είναι, β) αυτός είναι ο μόνος και μοναδικός τρόπος να βελτιωθούν οι μέτριοι και οι ευτελείς

-Χάνουμε τον καιρό μας ψάχνοντας για τον τέλειο εραστή αντί να δημιουργούμε τον τέλειο έρωτα.

-Τα φωνήεντα είναι φτιαγμένα για το αραλίκι των νότιων ενώ τα σύμφωνα για την ταχύτητα των βόριων. Γι΄αυτό  και οι ιθαγενείς χορεύουν μπΟΥγκΙ-μπΟΥγκΙ ενώ τ΄αφεντικά  τους χορεύουν ΒαΛΣ.

-Στην εποχή μας οι άνθρωποι έχουν σεξουαλική ζωή, όχι ερωτική ζωή.

-Υπάρχουν ουσιώδεις και επουσιώδεις παραλογισμοί. Οι τελευταίοι έχουν χαρακτήρα ηλιακό, ενώ οι πρώτοι συνδέονται με τη σελήνη. Οι επουσιώδεις παραλογισμοί είναι ένα εύθραυστο αμάλγαμα από φιλοδοξίες, επιθετικότητα και προεφηβικά άγχη, σκουπίδια που θα έπρεπε να έχουν πεταχτεί προ πολλού. Οι ουσιώδεις παραλογισμοί είναι κείνα τα ερεθίσματα που, από ένστικτο, αντιλαμβάνεται κανείς σαν ενάρετα και σωστά, έστω κι αν άλλοι ομότιμοι το θεωρούν παλαβομάρες.

-..όσο πιο καλή είναι μια ιδέα τόσο πιο ευμετάβλητη είναι. Αυτό συμβαίνει επειδή μόνο οι καλύτερες ιδέες γίνονται δόγματα, και το κακό της όλης υπόθεσης είναι ότι ακριβώς μια φρέσκια, ζωντανή, χρήσιμη ιδέα μετατρέπεται σε δογματικό ρομπότ.

Οι ιδέες γίνονται απ΄τους δασκάλους, τα δόγματα γίνονται απ΄τους μαθητές και ο Βούδας πάντα σκοτώνεται στο δρόμο.

-…οι ιδέες αγάπης του Ιησού Χριστού γίναν τα απαίσια κλισέ του Χριστιανισμού.

Οι ποιητές θυμούνται τα όνειρά μας, οι παράνομοι τα πραγματοποιούν.

-Κι όταν το κακό φεύγει, μαζί του φεύγει και λίγο καλό.

-Σήμερα υπάρχει η τάση να συγχωρούνται οι ηθικές ευθύνες απ΄τα άτομα και να θεωρούνται θύματα των κοινωνικών συνθηκών. Αν χάψεις  τέτοιο παραμύθι και τ’ αγοράσεις, το πληρώνεις με την ψυχή σου. Δεν είν΄οι άντρες που περιορίζουν τις γυναίκες. Δεν είναι οι κανονικοί που περιορίζουν τις αδερφές. Δεν είναι λευκοί που περιορίζουν τους μαύρους. Αυτό που περιορίζει τους ανθρώπους είναι η έλλειψη χαρακτήρα. Αυτό που περιορίζει τους ανθρώπους είναι πως δεν έχουν το θάρρος του κερατά, δεν έχουν τη φαντασία να πρωταγωνιστήσουν στην ίδια τους την ταινία κι ακόμα λιγότερο να τη σκηνοθετήσουν.

Δεν υπάρχει ο λόγος να σώσουμε τον κόσμο αν πρέπει γι΄αυτό να χάσουμε το φεγγάρι.

-…το φως που δίνει η πανσέληνος ισοδυναμεί με μια λάμπα σαράντα κεριών σε πέντε μέτρα ύψος.

-Μια πετυχημένη εξωτερική πραγματικότητα εξαρτάται απ΄την εσωτερική διορατικότητα που παραμένει ανέπαφη.

-…η ωορρηξία άρχιζε ακριβώς όταν ήτανε πανσέληνος, όπως γίνεται με κάθε υγιή γυναίκα της οποίας οι νύχτες δε μολύνονται από τεχνητό φωτισμό.

-Καλά έλεγε ο Πλάτωνας που υποστήριζε ότι μια ζωή που περνάει απαρατήρητη δεν αξίζει να τη ζήσει κανείς. Ο Οιδίποδας Τύραννος δεν έχει την ίδια σιγουριά.

-…»πυραμιδική δύναμη«, μια δύναμη που υποτίθεται πως συγκεντρώνεται στο εσωτερικό μιας πυραμίδας, μια δύναμη που με  τις κατάλληλες συνθήκες έχει την αποδειγμένη ικανότητα να αναζωογονεί τόσο την οργανική όσο και την ανόργανη ύλη, η πιο σύγχρονη τάση ήταν να θεωρούνται οι πυραμίδες συμπυκνωτές ή ενισχυτές ενέργειες.

-…οι νόμοι είναι σαν τα κουμπιά – για να ξεκουμπώνονται στην κατάλληλη στιγμή –

-…μια ζωή που ζεις για την αγάπη, είναι η μόνη υγιηνή ζωή

-…οι πυραμίδες, μάλλον χάρη σε ιδιότητες που προκύπτουν απ΄το ίδιο τους το σχήμα, μπορούν να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν μια συχνότητα ενέργειας που αναζωογονεί αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν βιόπλασμα, αυτό που οι Κινέζοι πάντα ονόμαζαν τσ΄ι . Η πυραμιδική ενέργεια ευνοεί ακόμα και την ανόργανη ζωή. Οι πυραμίδες είναι γιγάντια αντικείμενα που επηρεάζουν άλλα αντικείμενα, έμψυχα ή άψυχα, με τρόπο που ξεπερνάει τη φυσιολογική επιρροή που αποδίδεται  στη βαρύτητα και τον ηλεκτρομαγνητισμό.

Τις παγκόσμιες αποφάσεις τις έπαιρναν μικρότεροι άνθρωποι: άχρωμοι και απρόσωποι γραφειοκράτες, χωρίς διορατικότητα και οξύνεια.

Οι νόμοι περιορίζουν. Σκοπός τους είναι να ελέγχουν κι όχι να δημιουργούν.

Οι μαλάκες είναι νομοταγείς γιατί η εκλογή τους είναι να μην έχουν εκλογή.

-Οι παράνομοι, τον φοβούνται λιγότερο την καταπληκτική ποικιλία των εμπειριών, που, στην πραγματικότητα σχεδόν τρελαίνονται για καινούργιες και ακραίες καταστάσεις, προτιμάνε να ΄χουν κάποια επιλογή ακόμα κι όταν η εκλογή δεν τους παρουσιάζεται.

-…με ελάχιστο σπρώξιμο, η κοινωνία είναι πρόθυμη να μετατρέψει τα βαθύτερα και αυθεντικότερα αισθήματα του ανθρώπου με ρηχή μόδα και λόξα εποχής.

-…ήταν εναρμονισμένη με το σεληνιακό ρυθμό, και ό,τι φθίνει αυξάνει και τανάπαλιν. Τρεις μέρες σκοτάδι είναι όλες κι όλες αυτές που ανέχεται η σελήνη πριν φωνάξει «Φτάνει πια», κι αρχίσει να ξανανοίγει αργά το αρχαίο ψυγείο  απ΄τα παγωμένα έγκατα του οποίου θα βγει το φως που θα μεταμορφώσει τον κόσμο.

Μόνη της είχε διαλέξει, είχε εκλέξει, τη ζωή που έκανε τώρα, κι αν είχε μερικές λυπηρές στιγμές, θα ‘πρεπε να φανεί γενναία και να τις υπομείνει.

Η ηθική εξαρτάται απ΄τον πολιτισμό. Ο πολιτισμός εξαρτάται  απ΄το κλίμα. Το κλίμα εξαρτάται απ΄τη γεωγραφία.

-…είχε θεραπευτεί απ΄το σωβινισμό του έμψυχου.

-…τί υπάρχει για να φροντίζει τις σιωπές του ανθρώπου σαν άτομο; Η θρησκεία;Η τέχνη; Η φύση; Όχι η εκκλησία…

Μ΄είχε ενοχλήσει η δημοσιότητα, το παμπάλαιο σύνδρομο του σωτήρα του κόσμου…

-Η αγάπη είναι κάτι το ιδιωτικό και πρωτόγονο, και κάπου μέσα της έχει μια δόση φόβου και τρόμου.

-Αν κάποιος ψάχνει να βρει μιαν απλή αλήθεια για να ζήσει, τη βρίσκει εκεί, ΕΚΛΕΚΤΑ. Να μη δεχόμαστε παθητικά όσα μας δίνει η φύση ή η κοινωνία, αλλά να διαλέγουμε μόνοι μας, να εκλέγουμε. ΕΚΛΕΚΤΑ. Αυτή είναι  η διαφορά ανάμεσα στην κενότητα και μια φευγαλέα σκιά στον τοίχο κάποιου γραφείου.

-Εσύ είσαι καλύτερα εξοπλισμένος γι αυτό  τον κόσμο από μένα» του είπε «Εγώ πάντα προσπαθώ ν΄αλλάξω τον κόσμο. Εσύ καταφέρνεις να ζεις και να συμφιλιώνεσαι μαζί του

-Είναι αστείο που πιστεύουμε ότι ένα ρομάντσο απαιτεί δυο ανθρώπους, ενώ το ρομάντσο της μοναξιάς μπορεί να είναι πολύ πιο υπέροχο κι έντονο. Μόνος του, ο κόσμος, μας προσφέρεται ελεύθερα. Χωρίς μάσκα δεν έχει άλλη εκλογή.

by SearchingTheMeaningOfLife

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Stephen Page

Author: The Timbre of Sand, Still Dandelions, A Ranch Bordering the Salty River. Alum: Palomar College, Columbia University, Bennington College. Follow on twitter @SmpageSteve on Instagram @smpagemoria on Facebook @steven.page.1481

A LOVER'S MUSING

single girl. one problem. no love life.

poeturja

Poetry

Everyone is Welcome!

Ms. Vee's Blog..Anything Goes.

Rethinking Life

Art and the philosophy of life

History Present

History Understood In Its Present

Espirational: A 10 Minute Vacation for the Soul

Espirational: A 10 minute vacation for the soul.

Petals Unfolding

~Authentically Creating My Life According To Me~

Garfieldhug's Blog

This & That Including What Ails

Voices from the Margins

A welcoming space for resistance to the forces of oppression and hegemony.

Recollections At Fall

Fragmented Thoughts & Flights Of Fantasy

John Wreford Photographer

Words and Pictures from the Middle East

Travelling around the world

Traveller, photography

Open Frankfurt

A blog about all and nothing

Echoes of the Past

Exploration of the Past

Victoria Young

poetry blog

Tea and Tales

Let's talk about Tea and tell some Tales!

Welcome to My World!

Continuous Progression, Exponential Growth.

spiritualjourney17

Inspirational, motivational and a journey of self-discovery

shehanne moore

Smexy Historical Romance

Rosie Culture

Rosie and her 20's

MaxHapp+

Happiness . Lifestyle . SelfLove

Might be, I'm Wrong

I express here what I face in my daily life, what I see around me, what I think and what I feel i.e. EXPERIENCE of LIFE.

Aspen Tree Book Reviews

book reviews galore

the silent wave

life through one female Asperger's lens

Just Brittany Moments

Offering Natural Remedies, Various Recipes and DIYs All Here At Your Fingertips!

Erotic Yearnings

Erotic Poetry and Stories

flashlight batteries

Poetry: Emergency lighting for times of darkness and fear

UpChucking Words

Puking up Poetry, One Verse at a Time

Shobhna Wadhwa

Creating space in a busy life

Reema's Garden

Gardening Simplified!!

Poet Rummager

I sell collectibles and art online and often find the things I've found have hilarious and at times, dark stories to tell. It's thrilling for me to be creatively random, so always expect the unexpected in the things I share with you.

The Observation Post

mistermuse, half-poet and half-wit

Meandmylovelyhome

My Home, Poetry And Photography

Pleasure & Sacrifice

An introspective approach to the creative thinker...

Learn Fun Facts

An Archive of Curious Facts for the Curious

Vultureşti

Auf einmal ist alles relativ

CRAZY LIFE

I was born not knowing and have only little time to change that here and there

brushes and papers

my learning journey

A Mixed Bag

A poem ... A story ... A Photo ... Something Else

MELODIES PHYSICS

Akshay Kumar - SCIENCE ART MUSIC

Vocabulary in Chunks

Get Inspired | Watch | Listen | Learn

Αρέσει σε %d bloggers: