Αξιοσημείωτα – Για ένα φιλότιμο ~ Ιωάννου Γιώργος

 

Αξιοσημείωτα – Για ένα φιλότιμο ~ Ιωάννου Γιώργος

 

–          Τα βράδυα  ασκούμε  συχνά στην κάμαρά μου απολογούμενος πάνω σε ένα ορισμένο θέμα. Όχι  για να το συγκαλύψω βέβαια αλλά για να αποδείξω την πλάνη τους και να βρω το δίκαιό μου…δεν είναι ανάγκη να έχω διαπράξει και τυπικά το αδίκημα για να ετοιμάζομαι. Ούτε μπορώ να ξέρω πότε θα έρθει η ώρα. Το σίγουρο είναι ότι η ώρα αυτή θα έρθει

–          …πιστεύω πως μόνο αν κλειστώ σ΄ ένα κελί θα μπορέσω να βάλω τάξη στον εαυτό μου και στον κόσμο μου. Εκεί μέσα ίσως κατορθώσω ν΄απολογηθώ εγκαίρως, να εξομολογηθώ με κάθε λεπτομέρεια, να γιατρευτώ.

–          Μέσα στο στενό κελί εξάλλου νιώθεις πολύ πιο ενωμένος με τους ανθρώπους που θέλεις, παρά όταν είσαι στο δρόμο μαζί τους.

–          Θα ΄μαι πολύ πιο ευτυχισμένος όταν, μ΄ οποιονδήποτε τρόπο αποκτήσω μέσα σ΄αυτήν την πόλη ένα τέτοιο κελί δικό μου. Να πάψω να κινδυνεύω και απ΄ τα αυτοκίνητα και απ΄ τις αφρισμένες καλημέρες των γνωστών μου.  Ή όταν γυρνώ αλαλιασμένος να μπορώ να κρύβομαι εκεί και να μην με βρίσκουν εύκολα αλλά αν με βρουν όταν κρίνουν  πως ήρθε η ώρα, να είμαι πανέτοιμος  να απολογηθώ να τους βγάλω μια για πάντα από την πλάνη.

–          …για μοναδική ανακούφισή του είχε την υπόνοια ότι κι αυτές ποτέ τους δεν τον είχανε πραγματικά κοιτάξει.

–          Μόνο  τους δικούς  του κοίταζε  αν ήταν δυνατό, να τους ρουφήξει με την ίδια λαχτάρα  που απορροφούν  τα μάτια μας το αγαπημένο πρόσωπο τη στιγμή που το κατεβάζουν στον τάφο.

–          …έχασα περισσότερο  την εμπιστοσύνη μου  και κάθε όρεξη για γιορτασμούς αμφίβολων γενεθλίων.

–          …ο άνθρωπος που κρατάει μαχαίρι έχει υπόψη του βέβαια κάποτε να το χρησιμοποιήσει.

–          Όχι βέβαια πως πιστεύω  ακόμα  ότι μονάχα με τον έρωτα  ζει κανείς αλλά έρχονται στιγμές που κι αυτό το πιστεύω.

–          Είναι και αυτοί που άγγιξαν κάποτε με όλο τους το κορμί την τελειότητα κι ύστερα ήρθαν έτσι  οι περιστάσεις που έπρεπε επί ποινή θανάτου να αποχωρήσουν και να συγκρατηθούν. Τις νύχτες ξαγρυπνούν τίποτε άλλο δεν σκέφτονται ή μάλλον δεν σκέφτονται πια.

–          Ο πιο στενός μου φίλος πάντως πήγε τελευταία από γάμο.

–          …οι δήθεν μορφωμένες κυρίες που από τότε που έβγαλαν το σχολείο ζήτημα είναι αν  πιάσαν άλλο χαρτί στα χέρια τους  εκτός από την τράπουλα και το χαρτί τουαλέτας- αν το πιασαν βέβαια κι αυτό.

–          Τους λαϊκούς ανθρώπους που τυχαίνει να είναι και όμορφοι, από μικρούς τους κυνηγά ολόκληρη η κοινωνία για ερωτική απομύζηση.

–          Οι κουκουλωμένες γυναίκες, όταν μας βρίσκουν μοναχούς, δείχνουν για μια στιγμή φλογισμένο το ακόλαστο μάτι τους.

–          Οι ευγενικοί έρωτες, χωρίς χυδαίες χειρονομίες και λόγια ακόλαστα, ξεχνιούνται

–          …για να δεθείς  πραγματικά μ΄έναν ξένο άνθρωπο πρέπει να τον κατέχεις ολότελα…Παρόλη όμως την ερωτική επίδοση στον κόσμο επικρατεί  φοβερή μοναξιά.

–          …χωρίς έρωτα ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει μια χαρά…χωρίς στοργή τα πράγματα είναι δύσκολα και ο κόσμος είναι άδειος.

–          Ο φόβος δεν δίνει βέβαια ούτε χαρές ούτε ελπίδες.

by SearchingTheMeaningOfLife

 

 

 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

That Chic Fashion - Ankita Jaiswal

Fashion means to look always CHIC.

E-Book Vault

Free E book's Reviews Digital Downloads

Hin und weg

Ich war noch nicht überall, aber es steht auf meiner Liste

Falderal

Zomaar wat

MPA Travels

Exploring Japan Through Pictures

The Big Hair Diaries

My hair is bigger than my future

Αρέσει σε %d bloggers: