Άνθρωπος = Άνω + θρώσκω

Άνθρωπος = Άνω + θρώσκω

Σήμερα, που η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή μίας  επερχόμενης μεγάλης συνειδησιακής αλλαγής, τόσο πιο πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν την προτροπή του Πλάτωνα, που αναφέρει : «Άνω θρώσκω». Δηλαδή κοιτώ προς τα επάνω.

Πάρα πολλοί άνθρωποι, που πλέον ασχολούνται με την αναζήτηση, πολλές φορές απογοητεύονται. 
Για το  «άνω θρώσκω», οι άνθρωποι, αν και αντιλαμβάνονται μία διαφορά στα όσα γνώριζαν μέχρι σήμερα, αν και αντιλαμβάνονται ότι κάτι άλλο «παίζει» εκεί επάνω, εντούτοις αποπροσανατολίζονται, με αποτέλεσμα να απογοητεύονται και στο τέλος να εκδηλώνεται ο θυμός, και η οργή.
Άπαξ και εκδηλωθούν αυτά τα γήινα, υλικά συναισθήματα, η επιστροφή στην παλαιά καταγραφή είναι δεδομένη.

Δεν αμφισβητώ ότι πολλοί επιθυμούν μία επικοινωνία, μία πραγματική επικοινωνία με όλα τα θαυμαστά που βρίσκονται «εκεί επάνω». Εντούτοις δεν μπορούν να ανοίξουν τα «κανάλια επικοινωνίας», με αποτέλεσμα όχι μόνο την απογοήτευση, αλλά και να «λοξοκοιτάζουν» κάποιον ο οποίος το «έχει καταφέρει». Και μάλιστα πολλές φορές του προσάπτουν την γήινη ετικέτα «παραπλανημένος», ενώ εκείνοι θεωρούν, ότι από την στιγμή που προσπάθησαν και δεν το κατάφεραν, άρα δεν υπάρχει τίποτα για να «δουν» ή να κατανοήσουν. Έτσι δονητικά επιστρέφουν στην γη και στις παλαιές καταγραφές.

Τόσο ο Ιπποκράτης, όσο και ο Πλάτωνας, τονίζουν αυτή την διαφορά, αλλά οι περισσότεροι από τους ανθρώπους ίσως δεν το έχουν αντιληφθεί μέχρι αυτή την στιγμή. Ο Ιπποκράτης σε αρκετά σημεία ταυτίζεται με τον Πλάτωνα αλλά και με τον Αριστοτέλη. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ χαρακτηριστική η προσέγγισή του και πραγματικά μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα σε μία τόσο κρίσιμη καμπή, ως προς το να κατανοήσει αρκετά πράγματα, και ποιόν δρόμο οφείλει να επιλέξει, εάν θέλει να κατανοήσει το «άνω θρώσκω» με όλη την σημασία της λέξης.

Σήμερα οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει ότι ο Ιπποκράτης ήταν γόνος μίας οικογένειας Ασκληπιάδων, τόσο από τον πατέρα του όσο και από την μητέρα του. Αν και ο Ιπποκράτης δεν συγκαταλέγεται στους φιλοσόφους, εντούτοις κατά την δική μου άποψη, θεωρείται φιλόσοφος, διότι ουδέποτε παρέβλεψε τους Νόμους της Φύσης.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πλάτωνα, αλλά και με τον Αριστοτέλη. Εάν κάποιος μελετήσει τα κείμενά τους είναι εύκολο να καταλάβει την διαφορά. Είναι εύκολο να καταλάβει γιατί σήμερα οι άνθρωποι δυσκολεύονται στο «άνω θρώσκω». Είναι εύκολο να καταλάβει γιατί σήμερα, ενώ οι περισσότεροι αποζητούν μία καλύτερη και δημιουργικότερη επαφή με το Κοσμικό Σύμπαν, δεν μπορούν να την έχουν.

Θα προσπαθήσω λοιπόν να το εξηγήσω, με όσο πιο απλά λόγια μπορώ, για να γίνει κατανοητό από όσους διαβάσουν αυτή την ανάρτηση. Η έρευνά μου αυτή στηρίζεται περισσότερο στον Ιπποκράτη και στον Πλάτωνα.

Η εμπλοκή του «άνω θρώσκω» προέρχεται από μία γήινη, υλική καταγραφή. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Για όσα αναφέρω παρακάτω για την δημιουργία δεν πρόκειται να ξεχάσω να ευχαριστήσω τον Μεγάλο Απόλλωνα για την καθοδήγησή του. Είναι εικόνες που «είδα προσωπικά» και θα χαρώ πολύ εάν επιβεβαιωθούν και από προγενέστερους ερευνητές.  Γιατί όσο και αν πιστεύουν αρκετοί ότι Απόλλωνας δεν υφίσταται, έχω να τους υπενθυμίσω ότι στην ουσία ήταν ο Πατέρας του Ασκληπιού, και μάλιστα εκείνος τον δίδαξε τα περισσότερα. Όπως και να το κάνουμε, αυτή η Υπέρτατη Οντότητα που την γνωρίζουμε ως Απόλλωνα, έχει προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα. Διότι και ο Ιπποκράτης, ένα υπαρκτό πρόσωπο, από την Απολλώνια οικογένεια των Ασκληπιάδων προέρχεται. 

Πηγή: revealedtheninthwave.blogspot.com/


One response to “Άνθρωπος = Άνω + θρώσκω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Obbverse

A touch of whimsy. Why not?

Profusión Real Estate

Te mostramos tu hogar

Zeit der Reife

Meine Bilder, Gedanken und Emotionen

Natis Gartentraum

Alles rund um den Garten, Ausflüge und mehr

The daily addict

The daily life of an addict in recovery

In Pursuit of My First Love

Returning to the First Love

Daily Inspiration - Lisa's Thoughts

Living Your Life—God’s Word—Application Series

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Αρέσει σε %d bloggers: