Αξιοσημείωτα-Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ- Chopra Deepak-μέρος Α΄

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΤΕ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΩΜΑΤΟ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ- CHOPRA DEEPAK

-Η ανθρώπινη επίγνωση  δημιουργήθηκε για να επιτύχει  ολοκληρωτική  ελευθερία.

-Δεν είναι καθόλου υγιεινό να προσεγγίζει την τροφή με ανησυχία, υπερένταση και αμηχανία.

-Πρέπει να αλλάζει  χωρίς να έχει επίγνωση της αλλαγής, πράγμα που σημαίνει ότι

η προσέγγιση πρέπει να είναι σε βαθύτερο επίπεδο από εκείνη της  καλής πρόθεσης.

-Μπορούμε να αλλάξουμε την αρτηριακή πίεση ή οποιαδήποτε αυτόνομη λειτουργία,  αλλάζοντας  τα πρότυπα  σκέψης μας.

-Το προφίλ προσωπικότητας  των καρκινοπαθών δείχνει επίσης ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν  την τάση  να καταπνίγουν  τα έντονα συναισθήματά τους και συνηθίζουν να μην επιτρέπουν στον εαυτό τους να εκφράζεται ελεύθερα στη ζωή.

Η διαφορά μεταξύ θετικής και αρνητικής στάσης, εφόσον επηρεάζουν την ικανότητα του σώματος να  επιβιώσει μιας κρίσης είναι  σαν  να έχει κανείς δύο  διαφορετικές ασθένειες. Τη μια τη θεωρούμε  ιάσιμη και την άλλη ανίατη.

-Αυτές οι απολαύσεις βρίσκονται κυρίως στο νου– ο καπνιστής θεωρεί  το τσιγάρο  ή σαν  διεγερτικό  ή σαν  χαλαρωτικό , ανάλογα με το  τί χρειάζεται νοητικά.

-…το  κάπνισμα είναι χωρίς αμφιβολία σημαντικός παράγων που βοηθά τους  2 κύριους δολοφόνους μας τις καρδιακές νόσους και τον καρκίνο.

-Πιστεύω ότι το κάπνισμα κόβεται  με μια απλή «μετάλλαξη» στον εγκέφαλο, την οποία προσφέρει η σκέψη:»Δεν το επιθυμώ πλέον».

-Πιστεύω πως το αλκοόλ αποτελεί τοξίνη. Εμποδίζει  την καθαρή  αντίληψη και τον κινητικό  συντονισμό. Έχει δηλητηριώδεις αντιδράσεις στην καρδιά, το ήπαρ και τον  εγκέφαλο, που δείχνουν να αποκαθίστανται.

-Το κάπνισμα, το ποτό και η χρήση ναρκωτικών υπάρχουν  επειδή  ικανοποιούν  μια φυσική ανάγκη (διεύρυνση της συνείδησης) που έχει  γίνει  λαχτάρα. Υπάρχουν  νοητικές τεχνικές που είναι  πολύ πιο απολαυστικές  και που διευρύνουν  τη ζωή  στις οποίες μπορεί να ασκηθεί  κανείς αντί  να κάνει  χρήση οινοπνευματωδών ποτών, νικοτίνης και άλλων τοξικών ουσιών.

Περιέργεια , ενθουσιασμός, δίψα για ζωή είναι φυσιολογικές όψεις  τέλειας υγείας.

– Σχεδόν κάθε έρευνα πάνω στο πρόβλημα έχει  καταλήξει  στο ότι η αγχώδης ανησυχία για την απόδοση συνεισφέρει στη σεξουαλική ανεπάρκεια των γυναικών.

-Σε ότι αφορά  στις ψυχολογικές αιτίες της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας, φαίνεται ότι  η κατάθλιψη είναι η πιο  συνηθισμένη, αλλά είναι  δυνατός  υπεύθυνος ο φόβος, η ανασφάλεια  και οι ενοχές.

στάση του νου πρέπει  να είναι  ανοιχτή  χωρίς απαιτήσεις  και αθώα για να επιτρέψει στο σεξ να ρέει .  Τα πρότυπα  που ευνοούν  μια αυθόρμητη ευχαρίστηση βρίσκονται σε ανθρώπους που αγαπούν και ξέρουν να ζουν.

-Είναι λάθος να πιστεύει  κανείς ότι η ποσότητα του σεξ στη ζωή του ατόμου είναι αποφασιστική, ότι όσο περισσότερο  τόσο καλύτερα .  Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι καλή μόνο  όταν απουσιάζουν οι εχθροί της κι αυτό είναι  φόβος, απογοήτευση και καταπίεση .

Το να ζει κανείς χωρίς ύπνο  ή όνειρα δημιουργεί  σύντομα  σοβαρές  διαταραχές  στη λειτουργία του εγκεφάλου.

-Η έλλειψη ύπνου  οδηγεί σύντομα  σε απώλεια  της υγείας. Όταν στερούν τον ύπνο  στα πειραματόζωα  ακόμα και για λίγες μέρες , πεθαίνουν.

-Η κοινή λογική είναι  αρκετή  για να  αντιληφθεί  κανείς πως  όταν  δεν μπορούμε  να κοιμηθούμε , φταίνε οι σκέψεις που μας κρατούν άγρυπνους.

Οι ευτυχισμένοι  άνθρωποι , που  νιώθουν  πληρότητα μέσα τους και είναι  γεμάτοι  αγάπη, σπάνια  πάσχουν  από αϋπνία. Οι άνθρωποι γεμάτοι ενοχές, άγχος και δυστυχία  υποφέρουν  συστηματικά. Οι διαταραχές  του ύπνου είναι άγνωστες στα παιδιά.

– Το στρες  αποτελεί  πράγματι κύρια  αιτία ασθενειών , ακόμα και θανάτου.

-Η ατομική  αντίληψη  για την απειλή  και όχι  το ίδιο το γεγονός πυροδοτεί το στρες.

-Ακόμα και ο ίδιος ο επικείμενος θάνατος δεν αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή όσο ο φόβος του θανάτου.

-Οι άνθρωποι που υποφέρουν από εξάντληση  περνούν  την μέρα τους εκλογικεύοντας  τη συμπεριφορά τους ή ενδίδοντας  σε ψυχαναγκαστικές πράξεις  και σκέψεις.

-…πίστευε  ότι ήταν αναντικατάστατος. Ο κ. Εϊβερι  είχε σκοτωθεί  μέσα σε 2 λεπτά από τις  σκέψεις του.

-Φαίνεται ότι η ευτυχία που σημαίνει  απλώς να  έχει κάνει  ευχάριστες σκέψεις  τον περισσότερο καιρό, προξενεί  βιοχημικές  αλλαγές στον εγκέφαλο, οι οποίες  με τη σειρά  τους έχουν  βαθιά  ευεργετικά  αποτελέσματα στη φυσιολογία του σώματος.

Δεν υπάρχει διαστρεβλωμένη σκέψη χωρίς ένα διαστρεβλωμένο μόριο.

-«Δεν υπολογίζουμε τα ορατά  πράγματα αλλά τα αόρατα , γιατί  τα ορατά είναι  παροδικά, ενώ τα αόρατα αιώνια.»-Ναπολέον Χίλ

-Από την στιγμή που  θα δεχτούμε  ότι η φυσική  μας τάση  είναι  να επεκτεινόμαστε  σε γνώση, το  επόμενο βήμα  θα είναι  να δείξουμε  γιατί  στόχος αυτής της επέκτασης είναι  αυξανόμενη ευτυχία.

-Όταν σταματάμε να επεμβαίνουμε , είμαστε  αρκετά σοφοί ώστε  να επιτρέπουμε  στην  ψυχοσωματική σύνδεση  να  εργάζεται για μας  αντί να εργάζεται εναντίον μας και τότε ο νους μας σπεύδει όσο πιο  γρήγορα μπορεί  προς την τέλεια  υγεία.

-«Δεν μπορείτε να μπείτε 2 φορές στον ίδιο ποταμό , γιατί καινούριο νερό ρέει  πάντα μέσα του»-Ηράκλειτος

-Ο πραγματικός εαυτός  σας  είναι  η διάταξη , η οργανωτική δύναμη,  η γνώση, η νοημοσύνη, η  παρόρμηση της συνείδησης που σχεδιάζει την ύλη,  ώστε να  δώσει την εμφάνιση που έχετεο εαυτός σας στην πληρότητά του.

Ο συνηθισμένος άνθρωπος με τον καιρό  φθείρεται  και  εξασθενίζει γρήγορα εξαιτίας αυτής της «αλήθειας», ενώ ο άνθρωπος που καταφέρνει  να ζει  πολύ  και ν α έχει ζωτικότητα  μέχρι το τέλος  θεωρείται ασυνήθιστος.

ποιότητα του νου μας οδηγεί κατευθείαν  στην  ποιότητα του κόσμου που δημιουργούμε για τον εαυτό μας.

δύναμη της ισχύος και η δύναμη  των χρημάτων  είναι ασήμαντες  σε σύγκριση  με τη δύναμη  της αυτογνωσίας.

-Κανένας δεν βρήκε ποτέ έναν καινούργιο κόσμο ανησυχώντας γι’ αυτόν.

Το χθες είναι  ένα όνειρο, το  αύριο ένα  όραμα. Αλλά το σήμερα, όταν το ζει κανείς  καλά , κάνει  το κάθε  χθες  ευτυχισμένο όνειρο και κάθε αύριο  ελπιδοφόρο όραμα. Επομένως πρόσεξε καλά  αυτή  τη μέρα .-Σανσκριτική

-Το ξεκίνημα των διαδικασιών της ασθένειας συνδέεται  στενά  με μια  έλλειψη ικανοποίησης του εγώ.

Ένα τρίτο της  ζωής μας  το περνάμε  ασκώντας  το επάγγελμα  που επιλέξαμε. Αν είμαστε  δυστυχισμένοι  στη δουλειά , μετά απ’ αυτήν θα μας κάνει δυστυχισμένους συνεχώς και επομένως επιρρεπείς σε κακή  υγεία  και σωματική φθορά.

-Στο σχέδιο των πραγμάτων εκείνο που είναι άχρηστο πεθαίνει γρήγορα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

nicktomjoe

"Very wild through the wood is the way they must take"

Saint Joan (Creative Studio)

An archive for ... my stuff...

Monk's Advice

Self Help, Motivational, Soul Searching, Travel, happiness, Knowledge Sharing Kindly follow.

Erbe del benessere

La sintonia della natura

Betsy Andrea Mars

A gathering place for my poems and photography

Maria Nestorides

Stories, Poems, Words

Αρέσει σε %d bloggers: