Αξιοσημείωτα-Η κόρη της ανεμώνης-Γιώργος Πολυράκης

Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΝΗΣΗ κόρη της ανεμώνης-Γιώργος Πολυράκης

-Οι πραγματικές στιγμές – ορόσημα της ζωής έρχονται απροειδοποίητα στην πόρτα της μνήμης, περνούν μέσα αθόρυβα κι απλώς δεν ξαναφεύγουν. Susan B. ANTONY

-Πόσο αβάσταχτο θα΄ναι να έχει γεννηθεί κανείς με αισθησιακό ταμπεραμέντο και αποκρουστικό παρουσιαστικό! Μπορείτε να φανταστείτε τις απογοητεύσεις και τους κρυφούς πόθους μιας ολόκληρης ζωής.

-Η αλήθεια είναι  πως η αρχή του έρωτα είναι ωραία, ίσως μοναδική στην ωραιότητά της, όσο  είναι ακόμα πόθος μοιρασμένος κι ανικανοποίητος. Ύστερα όταν παιχτεί η πρώτη πράξη, η ωραία κωμωδία , σιωπηλή  για λίγα δευτερόλεπτα, με τα μάτια καρφωμένα στην τηλεόραση. «Με τη δεύτερη πράξη αρχίζει η πάλη». Ένας κρυφός ανελέητος πόλεμος. Όποιος από τους δυο  εξακολουθεί  να αγαπάει τρελά, προσπαθεί να αντισταθεί. Είναι ικανός να πέσει πολύ χαμηλά για να μην χάσει ένα αγαθό που κάτω από έντονη  φόρτιση βλακωδώς θεωρεί  πιο πολύτιμο και από την ίδια του τη ζωή. Αυτό , κατά τη γνώμη  μου είναι σκέτος παραλογισμός που τον συνειδητοποιεί πια και ο ίδιος όταν παιχτεί πια και η δεύτερη πράξη.

-…οι άνθρωποι που δεν πληγώνονται πια είναι ήδη μισοπεθαμένοι αφού έχουν χάσει την ικανότητα να ελπίζουν, να κάνουν όνειρα.

-…χίλιες δυο μικρολεπτομέρειες – τις οποίες  ίσως πολλοί άντρες δεν προσέχουν αλλά δεν περνούν ποτέ απαρατήρητες από μια γυναίκα- όλα αυτά τον ανέβασαν κατακόρυφα στην εκτίμησή της, καθώς είχε αρχίσει  ξαφνικά να νιώθει σημαντική.

-…δεν μπορούσε να μην αναρωτιέται και να μην σκέφτεται αφού  έτσι είναι  το φυσικό του ανθρώπου, να μην βλέπει μόνο μπροστά αλλά και πίσω.

-…αυτό που αξίζει στη ζωή και μας μένει  τελικά  είναι  οι συγκινήσεις που δοκιμάζουμε κι οι εμπειρίες  που αποκτάμε.

Αν είσαι πραγματικά ερωτευμένη, η αβεβαιότητα δεν έχει θέση στην καρδιά σου. Δεν πρέπει να έχει θέση , γιατί αλλιώς ο έρωτάς σου είναι τρωτός, είναι ένα επιπόλαιο παιχνίδι.

-Ήξερε ότι ήταν ερωτευμένη μαζί του κι αναμετρούσε την απογοήτευση και την πίκρα της. Θα ‘θελε να της έλεγε ότι την πλήγωσε άθελά του όμως…όμως από υπερφίαλο εγωισμό δεν ήθελε να είχε χάσει εντελώς την αίσθηση του χρόνου, είχε παραιτηθεί από τη ζωή  κι είχε πάψει να φοβάται.

-Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης άρχισε να λειτουργεί  κι ο πανικός επανέφερε και πολλαπλασίασε τις δυνάμεις του.

-Απόψε , όταν  τα γυμνά κορμιά τους πάνω στο  χαλί  έκαιγαν  πιότερο κι από τις φλόγες στο τζάκι, είχε  φτάσει  στο υπέρτατο  σημείο, είχε φτάσει στο υπέρτατο σημείο της ευτυχίας…στην έκσταση εκείνη που δεν  μπορεί να αναλυθεί… Απόψε, όταν  η εξαϋλωμένη ύπαρξή της είχε εκτιναχθεί στ΄αστέρια , ένιωθε ότι περνούσε  στην αιωνιότητα… ότι πέθανε …Πέθανε!

-Το ελιξήριο  που κυκλοφορούσε  στις φλέβες της ήταν δυνατό , ωστόσο δεν την εμπόδισε να αναλογιστεί τα επακόλουθα αυτού του παιχνιδιού της μοίρας. Το ότι ερωτεύτηκε  χωρίς να το καταλάβει…ήταν σίγουρα παιχνίδι της μοίρας.

-Η ευτυχία που αναζητά δεν βασίζεται σε πρότυπα τα οποία η λογική σου εγγυάται ότι είναι σωστά.

-…χαρά , ευχαρίστηση,  ακόμη και ευτυχία, είναι το να δίνεσαι  σε αυτόν που σ΄ενδιαφέρει, έστω  και αν δεν παίρνεις κάτι.

-…για να του δώσουν κάποιο όνομα, το χαρακτηρίζουν με τον όρο ηλεκτρομαγνητικά κύματα, καθένα χωριστά, μα κι όλα αυτά μαζί ένωσαν τα δυο παιδιά μ’ εκείνη τη φιλία  που τη λένε ακατάλυτη.

-ο πανικός  και το ένστικτο  της αυτοσυντήρησης πολλαπλασίασαν τις δυνάμεις της.

-το ένστικτο της επιθετικότητας , η οποία  ενυπάρχει  σε κάθε ερωτική εκδήλωση. Από τη βρεφική ακόμα ηλικία η επιθετικότητα εκδηλώνεται πολλές φορές με δάγκωμα της θηλής κατά το θηλασμό,  πράγμα που φαίνεται ότι ευχαριστεί ιδιαίτερα το βρέφος.

-«Όχι δεν είσαι λεύτερος. Το σκοινί , όπου είσαι δεμένος είναι  λίγο πιο μακρύ από τους άλλους ανθρώπους, αυτό είναι όλο . Έχεις μακρύ σχοινί, πας κι έρχεσαι , θαρρείς πως είσαι λεύτερος, μα δεν είσαι όσο δεν κόβεις το σχοινί» Καζαντζάκης

-Εντάξει, έχεις δίκιο που θέλεις να εκδικηθείς, μήπως όμως οι κλυδωνισμοί που θα προκληθούν στη δική σου ζωή και ο αντίκτυπος που θα έχουν στη δουλειά σου, κάνουν τη ζυγαριά να γείρει προς το μέρος τους?

-Αυτό που αληθινά συντρίβει μια καρδιά,

είναι να χάσει τ΄όνειρό της,

όποιο και αν είναι το όνειρο αυτό.

PEARL BUCK

-Ίσως μέσα μας υπάρχει μια φύση αξεδιάλυτη και  παρθένα  που υποτάσσεται στη μόνη μοίρα που αξίζει τον κόπο: στον έρωτα. Μια φύση  αξεδιάλυτη και παρθένα που, όταν υποταχθεί στον μικρό φτερωτό Θεό, δονείται από τέτοιους παλμούς , ώστε να μιλάει μ’ έναν  τρόπο γήινο και ουράνιο… έναν τρόπο απλό, χιλιοτραγουδισμένο. Έναν τρόπο που δεν μαθαίνεται αλλά τον ξέρεις από γεννησιμιού σου. Και με μια φωνή εκκωφαντικά δυνατή μα και πρακτικά σιωπηλή…

-Τελικά, σκέφτηκε, η ζωή είναι πολύ ωραία , αρκεί να ξέρεις να την ζεις… Να μην  αφήνεις τους ενδοιασμούς, και τις ηλίθιες προκαταλήψεις να σε φρενάρουν. Τότε όλοι σε εκτιμούν  και σε υπολήπτονται.

-Ότι σώσεις μες στην αστραπή

καθαρό στον αιώνα

θα διαρκέσει.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

-Τα χελιδόνια χτίζουν παντού φωλιά και φέρνουν  παντού την άνοιξη και την ελπίδα.

-Δε φοβόταν το θάνατο, ήταν βέβαιη  ότι  κάτι άυλο μέσα της  ήταν πιο ισχυρό από κείνον.

-…η ζωή είναι  καθαρή φλόγα και ζούμε  χάρη  σ΄έναν  αθέατο ήλιο μέσα μας.

Ακόμα και αν ήξερα πως αύριο  ο κόσμος θα ‘χει γίνει  κομμάτια , πάλι θα φύτευα τη μηλιά μου.-Μαρτίνος Λούθηρος

-Δεν σκέφτομαι όλη αυτή τη δυστυχία μα την ομορφιά  που υπάρχει ακόμα…Άννα Φράνκ

-Υπάρχει μια διέξοδος  σε κάθε  σκοτεινιά κι ομίχλη, μια διέξοδος που περνάει  απ΄το μονοπάτι ενός ουράνιου τόξου…Ναβάχο

Πιστεύω στον ήλιο,

ακόμα και όταν δεν λάμπει.

Πιστεύω στην αγάπη

ακόμη κι όταν δεν τη νιώθω.

Πιστεύω στον Θεό

ακόμη κι όταν σωπαίνει.

η γενναιότητα μιας στιγμής είναι πιο δραματική από τη γενναιότητα μιας ολόκληρης ζωής… κι αυτό  είναι  ένα θαυμαστό δείγμα θριάμβου και τραγωδίας-Κένεντι

-Ένας άνθρωπος που γνώρισε την πείνα και δεν υποτάχθηκε στην αθλιότητά της, ένας ερωτευμένος που γνώρισε την απόγνωση του έρωτα και δε συνετρίβη, ένας καλλιτέχνης που γνώρισε   τη φιλοδοξία και δε στρεβλώθηκε απ΄αυτή είναι όντα σπάνια, των οποίων η θέση είναι στην κορυφή του Ολύμπου.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Gradina Magica

Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!

V Ramasamy

A Globetrotter

HS-Johnathan F. Pugh

Enjoy as I share with you.

My Blog

Just another WordPress.com site

Et si Facebook disparaissait?

DES TEXTES SUR TOUT ET... SURTOUT DES TEXTES!

Radio Libre Albemut

Emitiendo desde el otro lado

Achim Bornemann

Soundscapes & Images

Αρέσει σε %d bloggers: