Αξιοσημείωτα-Ανακαλύπτοντας το Σώμα . Ανασταίνοντας την Ψυχή- Chopra Deepak

  Ανακαλύπτοντας το Σώμα. Ανασταίνοντας την Ψυχή.- Chopra Deepak

Η σοφία δεν είναι κάτι που μαθαίνεις , είναι κάτι που γίνεσαι. Ινδικό ρητό

Το σώμα σας δεν γνωρίζει όρια. Είναι το κανάλι της ενέργειας, της δημιουργικότητας και της ευφυίας ολόκληρου του σύμπαντος. Αυτή τη στιγμή το σύμπαν αφουγκράζεται  μέσα από  τα αυτιά σας, βλέπει μέσα από τα μάτια σας, ζει μέσα από το μυαλό σας. Ο σκοπός για τον οποίο βρίσκεστε εδώ είναι για να επιτρέψετε στο σύμπαν να εξελιχθεί.

-Η σωματική μας εξέλιξη σταμάτησε πριν 200000 χρόνια

-Οτιδήποτε άλλο μας κάνει ανθρώπους έχει εξαρτηθεί από μια εξέλιξη η οποία  είναι  πολύ περισσότερο άυλη παρά υλική. Εμείς οι ίδιοι επινοήσαμε  τον εαυτό  μας και καθώς  το κάναμε , πήραμε μαζί  σ΄αυτό  το ταξίδι.

Αν ερωτευτείτε , ένας ενδοκρινολόγος μπορεί να παρατηρήσει  μείωση  των ορμονών  του άγχους στο ενδοκρινολογικό  σας σύστημα. Ένας ψυχίατρος μπορεί να διαπιστώσει τη βελτιωμένη διάθεσή σας , ενώ ένας νευρολόγος μπορεί να επιβεβαιώσει  μέσω μιας μαγνητικής τομογραφίας του εγκεφάλου. Ένας διαιτολόγος μπορεί να ανησυχήσει  επειδή  έχετε χάσει ξαφνικά την όρεξή σας, μα από την άλλη  μεριά χωνεύετε καλύτερα αυτά που τρώτε. Κι αυτό πάει λέγοντας. Κανείς δεν μπορεί να  σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

-Τη στιγμή αυτή  το σώμα είναι ένας ποταμός , που ποτέ δεν παραμένει ο ίδιος , είναι ένα συνεχές  ρεύμα που αναδεύει εκατοντάδες χιλιάδες χημικές αλλαγές  σε κυτταρικό επίπεδο. Οι αλλαγές  αυτές  δεν είναι τυχαίες , υπηρετούν ασταμάτητα  την προώθηση  της ζωής και τη διατήρηση των καλύτερων στοιχείων του παρελθόντος.

-Πρέπει να κάνετε  επιλογές  οι οποίες  δεν είναι ήδη  ενσωματωμένες στα γονίδιά σας.

Ο εγκέφαλος  κάθε άλλο  παρά οδηγείται  σε παρακμή  αντίθετα, αποτελεί μια μηχανή εξέλιξης.

-Το μυστικό είναι να είστε ανοιχτοί . Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα έρθει η επόμενη υπέρβαση. Η πόρτα ανοίγει και από εκείνη την στιγμή η ζωή σας μεταμορφώνεται.

Μπορώ να αλλάξω τα γονίδιά μου  μέσω του τρόπου που σκέφτομαι.

-Πρέπει πρώτα να γίνεις εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο. Γκάντι

Επειδή δεν είχε  προκαταλήψεις, ήταν  ανοιχτός στην  αλλαγή και αυτό συνέβη.

Οι πιο πρόσφατες γενιές , πάλι περνούν πολλές ώρες καθημερινά μπροστά σ’ ένα υπολογιστή και ζουν μέσα σε μια  χαλαρή οικογένεια , συχνά και χωρίς καθόλου οικογένεια. Έτσι , έχουν γίνει  αδέξιες  στην κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων και στην κοινωνική επαφή.

Οι λεπτοφυείς δράσεις  αφορούν μόνο το νου:

Πώς λειτουργούν:1) Μπαίνετε βαθιά μέσα σας και  κάνετε γνωστή την πρόθεσή σας.2)Έχετε πίστη στο αποτέλεσμα.3) Δεν αντιστέκεστε στη διαδικασία  της αλλαγής.4)Το σώμα σας αλλάζει χωρίς καμιά προσπάθεια σε φυσικό επίπεδο.5)Επαναλαμβάνετε  τη λεπτοφυή δράση μέχρι  να  επιτύχετε πλήρως την αλλαγή που επιθυμείτε.

-Ένα ξαφνικό ξέσπασμα   αγάπης είναι  κάτι το οποίο πρέπει  να εκφράσετε με λόγια  και με πράξεις , αλλιώς χάνεται  και  η καθημερινότητα αναλαμβάνει πάλι τα ηνία.

Η αγάπη της ψυχής είναι: Ανιδιοτελής, Δοτική, Μακάρια, Ζεστή και ασφαλής, Αυτάρκης, χωρίς ανάγκη εξωτερικής επιβεβαίωσης, Αθώα, Απέριττη, Ευγενική και συμπονετική, Συνεχής, Διαρκώς αναπτυσσόμενη, Παρηγορητική, Ιερή.

-Τα αρνητικά σημάδια του παρελθόντος σας δεν είναι ο αληθινός σας εαυτός . Είναι ουλές που προκάλεσαν  οι εμπειρίες , ενώ οι καλές αναμνήσεις από το παρελθόν είναι πινακίδες που δείχνουν προς  ένα άνοιγμα.

Ο νους  κόβει  τη ζωή σε τακτοποιημένες φέτες-μέρες, εβδομάδες , μήνες , χρόνια , ελπίζοντας να μαζέψεις όσο το δυνατό περισσότερες , μα πάντα τρέμοντας  το τέλος που αναπόφευκτα θα έρθει. Αντίθετα  το σώμα ζει  στη στιγμή, και κάθε  στιγμή συγχωνεύεται με την άλλη σε μια συνεχή ροή.

-Συνολικά , το ηλεκτρικό  δυναμικό  του εγκεφάλου ισοδυναμεί περίπου με αυτό μιας λάμπας των εξήντα βατ, αλλά αυτό το φορτίο μοιράζεται σε εκατό δισεκατομμύρια νευρώνες, πράγμα που κάνει την αναλογία σε κάθε  εγκεφαλικό κύτταρο μηδαμινή μετριέται  πλέον σε μικροβόλτ.

-Όταν βρίσκεστε κοντά σε κάποιον που αγαπάτε, ο εγκέφαλος συντονίζεται με την αγάπη που έχει αυτός  ο κάποιος για σας  και ανταλλάσσεται  ενέργεια, γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, ο πρώτος ενθουσιασμός, του έρωτα μπορεί να είναι  τόσο συγκλονιστικός.

-Το σώμα σας είναι , είναι ένας μετατροπέας ενέργειας σε ένα πολύ λεπτοφυές επίπεδο, εκεί  όπου μπορεί  κανείς να έχει πρόσβαση στις πιο πολύτιμες πλευρές της ζωής.

-Η ενέργεια που μεταδίδουν  είναι πολύ πιο λεπτοφυής από τη θερμότητα ή το φώς.

-‘Όμως ο αληθινός πρωταγωνιστής είναι η ενέργεια, επειδή τα μικρόβια και τα γονίδια όπως και κάθε άλλο αντικείμενο τελικά αποτελούνται  από ενέργεια επομένως όλο το κακό που προκαλείται στο σώμα  ανάγεται  σε αυτή  τη θεμελιώδη δύναμη.

-Η λέξη ενέργεια  είναι κάπως χονδροειδής. Δεν μπορεί να περιγράψει  πόσο ζωντανό  είναι το σώμα πόσα τρισεκατομμύρια κύτταρα συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα όλον και πως αν η θετική ενέργεια  αυξηθεί μέσα σε κάποιον , αυτός γίνεται  εκπληκτικά πιο ζωντανός.

υγιής ενέργεια έχει ροή , ευάλωτη, δυναμική, ισορροπημένη  απαλή  και σχετίζεται  με θετικά συναισθήματα. Η μη υγιής ενέργεια  είναι  τελματωμένη , παγωμένη, άκαμπτη, εύθραυστη, σκληρή, μη ισορροπημένη  και σχετίζεται  με αρνητικά συναισθήματα.

-Ο σημαντικότερος παράγοντας για να φτάσει κάποιος ενενήντα ή εκατό όντας σε καλή φόρμα είναι η συναισθηματική αντοχή , η ικανότητα να ανακάμπτεις από τα χτυπήματα της ζωής. Αυτό είναι  απόλυτα σύμφωνο  με μια από τις  ιδιότητες της υγιούς ενέργειας: την ευελιξία.

-Αυτή είναι η υπέρβαση που χρειαζόμαστε , καθώς η  συνειδητότητα  μπορεί να μετατρέψει τη μη υγιή ενέργεια σε υγιή  εντελώς από μόνη  της. Αυτή  είναι η ξεχωριστή και μοναδική μαγεία της.

Η όραση είναι ενεργητική. Εκπέμπεται ενέργεια και δέχεστε ενέργεια από τους άλλους. Μπορείτε να αποφασίσετε  να δείτε με αγάπη  και κατανόηση, με αποδοχή και ανοχή . Όταν  το κάνετε , οι ιδιότητες  αυτές  θα ασκήσουν μια δύναμη στο περιβάλλον σας  η οποία  είναι οφέλιμη για όλους και όλα γύρω σας.

-Το να ανησυχείς  διαρκώς για την καρδιά σου και να  βλέπεις την ανησυχία  αυτή  να καθρεφτίζεται  στο βλέμμα του γιατρού σου όταν  τον επισκέπτεσαι τόσο συχνά  μπορεί να  αποτελεί κίνδυνο για την υγεία.

Το σώμα σας καθρεφτίζει τις επιθυμίες σας τόσο επιδέξια , απόλυτα και σιωπηρά, που δεν  είναι  καθόλου εύκολο να αναγάγει κάποιος αυτή την  αλυσίδα  των γεγονότων  στη συνειδητότητα. Θα πρέπει , όμως , να το κάνουμε  αν δε θέλουμε να μείνουμε αιχμάλωτοι των παθών μας.

-Υπάρχουν τρεις τρόποι για να  γκρεμίσει κάποιος τα παλιά πρότυπα συμπεριφοράς  που έχει  μάθει  να ακολουθεί:

=Περισυλλογή: Μια δεύτερη ματιά  σε παλιές συνήθειες, πεποιθήσεις και αντιλήψεις.

=Στοχαστική ενατένιση: Η προσήλωση πάνω σε μια σκέψη ή εικόνα μέχρι που αυτή να διευρυνθεί όσο γίνεται περισσότερο.

=Διαλογισμός: Η εύρεση  εκείνου  του σημείου του νου  που δεν  υπόκειται  στους περιορισμούς της εξαρτημένης μάθησης και  της συνήθειας.

-Το να είσαι το αντίθετο του κακού δεν σε κάνει  αυτόματα καλό . Σε κάνει απλώς την αντανάκλαση του κακού.

-Ακόμα και η πιο φιλελεύθερη ιδέα μετατρέπεται σε τροχοπέδη αν δεν αλλάζει συνεχώς.

-Τα καταφέρνουν καλύτερα στο να μην παρασύρονται από απερίσκεπτες συνήθειες, όμως αυτό που χρειάζεται πραγματικά αλλαγή είναι το σώμα τους και όχι οι αντιλήψεις τους, η περισυλλογή δεν τους ωφελεί ιδιαίτερα.

Η πραγματικότητα ρέει από τις λεπτοφυέστερες προς τις χονδροειδέστερες καταστάσεις. Πρώτα υπάρχει η σιωπή και η απόλυτη ηρεμία , ύστερα  ακολουθούν  τα λεπτοφυή αντικείμενα του νου (σκέψεις, συναισθήματα, αισθήσεις) και τέλος υπάρχουν  τα συμπαγή αντικείμενα  και ο ίδιος ο υλικός κόσμος.(Διαλογισμός-υπερβατικότητα)

-Εκείνοι που αλλάζουν σημαντικά τον τρόπο ζωής τους με το να  τρώνε πιο υγιεινά, να αθλούνται περισσότερο ή  να κάνουν  διαλογισμό, προκαλούν  αλλαγές  οι οποίες επηρεάζουν πεντακόσια  περίπου γονίδια. Μπορείτε να αλλάξετε τα γονίδιά σας , άρα και να τα βελτιώσετε. Brain Port

-Όλοι μας προκαλούμε  αλλαγές  στα γονίδιά μας η συνειδητή όμως πρόκληση των αλλαγών συνιστά μια ιδιαίτερη  δεξιότητα.

Το σώμα σας θα σας στείλει ολοένα και ηπιότερες αντιδράσεις,  ανάλογα με το πόσο έχετε  αποσυνδεθεί από αυτό: απουσία απόλαυσης,μειωμένη ζωτικότητα, δυσφορία, μούδιασμα και πόνο.

-Μπορούμε να ξεχάσουμε τον χρόνο  και να ζούμε σαν να μην υπάρχει (όπως κάνουν οι ερωτευμένοι ή όσοι έχουν απορροφηθεί εντελώς από την δουλειά ή το παιχνίδι). Τα «νέα γηρατειά» αποδεικνύουν πως η διάβρωση μπορεί να αναχαιτιστεί μέσω των πεποιθήσεων και της στάσης ζωής.

-Όσο λαμβάνετε περισσότερη ενέργεια από  εκείνη που χάνεται , σταματάτε το χρόνο. Ο χρόνος τελειώνει μόνο  όταν τελειώνει η ενέργεια.

-Το σώμα σας δεν είναι ένα θύμα του χρόνου. Το αντίθετο  μάλιστα: το σώμα σας ενορχηστρώνει το χρόνο προς όφελός σας. Όταν  όμως επιβάλλετε  στο σώμα σας φόβους και τις αρνητικές σας πεποιθήσεις σχετικά με το χρόνο , τότε  αρχίζουν τα προβλήματα.

Οτιδήποτε αποσυντονίζει  τον χρονισμό  του σώματός σας   δημιουργεί γήρανση. Υπαίτιος δεν είναι ο χρόνος  αυτός καθ’ εαυτός. Δείτε ποιοι αθέατοι παράγοντες προκαλούν τη μεγαλύτερη βλάβη : Απρόβλεπτες καταστάσεις, Αταξία και σύγχυση , Ατυχήματα, Βία , Χάος. Κατέγραψα αυτούς  τους επιζήμιους παράγοντες με αυτόν  τον τρόπο , δηλαδή από τους λιγότερο βλαβερούς , ως τους περισσότερο βλαβερούς, επειδή  με αυτή  τη σειρά τους αντιμετωπίζει το σώμα.

-Ο υπέρτατος στόχος, δηλαδή  το να ζείτε  σαν να έχετε στη διάθεσή σας όλο το χρόνο  του κόσμου, είναι  μια μορφή  λειτουργικής αθανασίας.

-Όπως αποδεικνύεται , ο εγκέφαλος, αποτελεί  το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ψυχή.

-Σκεφτείτε οτιδήποτε θέλετε  από τη ζωή . Η ψυχή φέρει το δυναμικό . Ο νους φέρει  την πρόθεση. Ο εγκέφαλος παράγει το αποτέλεσμα.

-Όσο πιο χρήσιμη γίνεται η ψυχή τόσο πιο αληθινή είναι  όχι ως μέρος ενός θρησκευτικού δόγματος αλλά ως μέρος του εαυτού μας.

Χρειάζεται προσπάθεια για να  κρατήσετε την ψυχή σε απόσταση. Όταν πάψετε να αγωνίζεστε, το μονοπάτι που οδηγεί στην ψυχή γίνεται σύντομα όλα όσα θέλετε να πετύχετε θα εξελιχθούν φυσιολογικά.

Η κοινωνία μας δεν αποδέχεται πως η ψυχή αόρατη, αιώνια , αποστασιοποιημένη , ακίνητη και αθάνατη έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τον επίμονο κόσμο των συμπαγών αντικειμένων και των υλικών γεγονότων.

ψυχή αντιπροσωπεύει την ανώτερη συνειδητότητα : είναι ελεύθερη από κάθε καταναγκασμό. Ή, για να το θέσουμε πιο απλά , η ψυχή ποτέ δεν λέει όχι.

-Δεν θα ένιωθαν όλοι άνετα  αν τους εμφανίζατε  ξαφνικά ένα κύμα απεριόριστης αγάπης. Θα αναρωτιούνταν αν μπορούν να εμπιστευτούν ένα τέτοιο νέο είδος αγάπης και βαθιά μέσα στην καρδιά τους θα ανησυχούσαν  μήπως δεν αξίζουν μια τέτοια απόλυτη αγάπη.

Η επιθυμία να αγαπήσει και να αγαπηθεί είναι αυτή που προωθεί αδιάλειπτα τη ζωή κάθε ανθρώπου! Όταν αυτή η επιθυμία  είναι πραγματικά ζωντανή τότε ζητάμε τα πάντα από τη ζωή. Όταν η επιθυμία  ξεθυμαίνει, η ζωή γίνεται στάσιμη.

-Αν θέλετε  να είστε αληθινά ασφαλείς προστατευμένοι  ή ολοκληρωμένοι , τότε πρέπει να υιοθετήσετε ορισμένες  νέες αντιλήψεις και συμπεριφορές:

 • Δεν φοβάστε τόσο πολύ να ρισκάρετε.
 • Δεν χρειάζεται  να έχετε πάντα δίκιο.
 • Πιστεύετε  πως η αγάπη είναι προορισμένη για εσάς
 • Καλωσορίζετε κάθε ευκαιρία ανάπτυξης
 • Θεωρείτε την αφθονία ως φυσιολογικό κομμάτι της ζωής
 • Δεν έχετε καμιά προσδοκία

-Αν ο καθένας από εμάς κατείχε μια ψυχή εν είδει προσωπικής ιδιοκτησίας τότε οι αλλαγές θα εμφανίζονταν σε ένα πρόσωπο κάθε φορά. Όμως η απεριόριστη ψυχή συνδέει τους πάντες μεταξύ τους. Η επιρροή της γίνεται αισθητή παντού. Έτσι λοιπόν όταν αλλάζετε την συμπεριφορά σας  στο επίπεδο της ψυχής ολόκληρος ο χορός πρέπει να αλλάξει.

Ο αληθινός σας εαυτός  δεν έχει στόχους. Ζει στο παρόν ανταποκρίνεται στη ζωή ανοιχτά.

-Αφήστε  τον φόβο , το θυμό , τη ζήλια, την αγανάκτηση, τη θυματοποίηση ή οποιαδήποτε άλλη προγραμματισμένη αντίδραση να εμφανιστούν. Μην τους αντιστέκεστε. Όμως τι στιγμή που θα τις αισθανθείτε μέσα σας πείτε: «Εσύ δεν είσαι εγώ»

-Όταν θα θελήσετε να αναζητήσετε το κέντρο της ύπαρξής σας, βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν πρόκειται να σας ενοχλήσουν. Κλείστε τα μάτια και αισθανθείτε το μέρος εκείνο του σώματός σας που είναι στρεσαρισμένο. Αναπνεύστε άνετα και κανονικά απελευθερώνοντας τη διαταραγμένη ενέργεια από το συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

-Περιπλανιέμαι και ονειροπολώ, περιμένω και υπακούω.-Πέρα από τον ουράνιο-Χάρολντ Άλει

Μας ελκύουν άνθρωποι οι οποίοι  καθρεφτίζουν την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.

Το σύμπαν έχει αφήσει χώρο για δυναμικές  κατευθυντήριες οδηγίες οι οποίες ασκούν τον ελάχιστο δυνατό περιορισμό στην ελεύθερη βούληση. Για να συμμετάσχετε πλήρως κάθε κατευθυντήρια οδηγία επιτρέπει τα μέγιστα  επιτεύγματα.

Οι στιγμές της ζωής σας  κατά τις  οποίες νιώσατε τη μεγαλύτερη έμπνευση  ή απόλαυση ζητούν  να κρατηθούν  αιώνια  μέσα στον νού σας ώστε να τις απολαμβάνετε συνέχεια.

ολότητα είναι το αποτέλεσμα  της σύνδεσης του σώματος , του πνεύματος και της ψυχής. Στην κατάσταση της ολότητας δεν είστε  διχασμένοι και στραμμένοι  εναντίον  του εαυτού σου.

-Και θα πρέπει να λάβετε υπ΄όψιν σας πως το απλό φως , το οποίο αποτελείται από φωτόνια , κατορθώνει να μεταμορφώνεται  στο τόσο πλούσιο φάσμα νοημάτων του νου.

-Το σημαντικό είναι  να μην σπαταλήσουμε  την ενέργεια με τους πολλούς τρόπους που αποτελούν πειρασμό  για όλους μας, μέσα από άσκοπες φαντασιώσεις , μη  συνειδητό πόνο, αδιέξοδες συνήθειες, αδράνεια και κυκλική επανάληψη.  Αυτός είναι ο εχθρός μιας ζωής  γεμάτης νόημα.

-Αν ευνοείτε  την εξέλιξη  στην καθημερινή σας ζωή, είναι απολύτως λογικό να εξελίσσεστε κι εσείς  καθ΄όλη  τη διάρκεια της ζωής σας.

Το χειρότερο  είναι  να αποδεχθείτε την αδράνεια στο χώρο  εργασίας σας, χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία πως  η δημιουργικότητα  και η απόλαυση  είναι μονάχα  για τις  ελεύθερες ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

-Όσο και αν αγαπάτε  την οικογένειά σας, όσο  κι αν σας απασχολούν οι προσωπικές σχέσεις και η εργασία σας , όλα αυτά είναι περαστικά. Το όραμά σας όμως δεν είναι. Είναι η επαφή σας με το μεγάλο μονοπάτι της κουλτούρας και του πολιτισμού.

Οπουδήποτε  κι αν σταθείτε, βρίσκεστε στο κέντρο του απείρου το οποίο εκτείνεται  προς όλες τις κατευθύνσεις. Το ίδιο ισχύει  και για το χρόνο. Κάθε λεπτό  της ζωής σας, η αιωνιότητα απλώνεται μπροστά και πίσω από εσάς. Αν έχετε αφομοιώσει αυτές  τις δυο  ιδέες είναι δύσκολο να αισθανθείτε περιορισμένοι από τον χώρο και τον χρόνο.

-Αν μάθετε  να προσωποποιείται το σώμα σας, τότε δεν θα μπαίνετε πια σε τόσο  μεγάλο πειρασμό να το  αντιμετωπίζετε ως αντικείμενο.

– Μόλις συνειδητοποιήσετε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζετε  θα γίνει φυσικό για σας να αγκαλιάζετε  την κάθε καινούργια μέρα  σαν να είναι ένας καινούργιος κόσμος.

Η αχρονικότητα φέρνει  ελευθερία, μια ποιότητα που διαποτίζει τον χρόνο και σας απελευθερώνει αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχει κάποιο υπέρτατο νόημα στη ζωή και κανένας άλλος σκοπός εκτός από  εκείνους τους οποίους οι ίδιοι επινοούμε και για τους οποίους αγωνιζόμαστε.


One response to “Αξιοσημείωτα-Ανακαλύπτοντας το Σώμα . Ανασταίνοντας την Ψυχή- Chopra Deepak

 • Αναζητήσατε – Τον «Χρόνο» σας… | Searching the meaning of life!

  […] Οτιδήποτε αποσυντονίζει  τον χρονισμό  του σώματός σας  δημιουργεί γήρανση. Υπαίτιος δεν είναι ο χρόνος  αυτός καθ’ εαυτός. Δείτε ποιοι αθέατοι παράγοντες προκαλούν τη μεγαλύτερη βλάβη: Απρόβλεπτες καταστάσεις, Αταξία και σύγχυση, Ατυχήματα, Βία, Χάος. Κατέγραψα αυτούς  τους επιζήμιους παράγοντες με αυτόν  τον τρόπο, δηλαδή από τους λιγότερο βλαβερούς, ως τους περισσότερο βλαβερούς, επειδή  με αυτή  τη σειρά τους αντιμετωπίζει το σώμα. Ανακαλύπτοντας το Σώμα . Ανασταίνοντας την Ψυχή- Chopra Dee… […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

JucelinoLuz

Ambientalista, ativista, , influenciador , escritor , orientador espiritual

GameFreniacs

ΓΙΑ ... ΤΡΕΛΟΥΣ GAMERS

Ray

Poetry Literature And Lifestyle

Develop. Inspire. Transform.

Poetry, writings, reflections, and contemplations on life, love, education, leadership, and personal and professional development.

Dreams from a Pilgrimage

Now we see through a glass, darkly

Love13Reading

FOR READERS AND ASPIRING WRITERS

Movies, Films & Flix

Pretentiousness is our forte. Awesomeness is our goal.

Hands on Bowie & Jimi

You know, it's cool for cats.

Αρέσει σε %d bloggers: